1. Haberler
  2. Magazin
  3. Dolly Parton ve Carl Thomas Dean’in İlginç Tanışma Hikayesi

Dolly Parton ve Carl Thomas Dean’in İlginç Tanışma Hikayesi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü Çiftin Çamaşırhanede Tanışma Hikayesi

Ünlü Çiftin Çamaşırhanede Tanışma Hikayesi

Peki, hiç çamaşırhanede tanışan bir ünlü çift duydunuz mu? Bir de size bu ünlü çiftin evliliğinin yarım asırdan fazla bir süredir devam ettiğini söylesek… İşte şimdi, gösteri dünyasının evliliklerinde 50 yılı geride bırakan bir çiftinin ilginç tanışma öyküsünü anlatacağız. Bu öykünün kahramanları, ünlü bir şarkıcı ve onun eşi…

Dolly Parton ve Carl Thomas Dean'in İlginç Tanışma Hikayesi

Yarım Asırdır Birlikteler

Bu sözünü ettiğimiz ünlü şarkıcı, yıllardır sahnelerin parlayan yıldızı olan Dolly Parton. Tam 58 yıldır evli olduğu kocasıyla birlikte benzersiz bir aşk hikayesinin kahramanı. Bugün 78 yaşında olan Parton ile artık 82 yaşına gelen eşi Carl Thomas Dean, 1966 yılında dünya evine girdiler. O zamandan bu yana da birbirlerinden hiç ayrılmadılar. Ancak, bunca yıl içinde tek eksikleri bir çocuk oldu.

Dolly Parton ve Carl Thomas Dean'in İlginç Tanışma Hikayesi

Çamaşırhanede İlk Görüş

Ünlü çiftin tanışma öyküsü gerçekten ilginç. Carl Dean, o dönemde henüz tanınmamış bir sanatçı olan Dolly Parton’ı Nashville’de bir çamaşırhanede gördü. O sırada takvimler 1964 yılını gösteriyordu. Parton, yeğenine bakıcılık yapıyordu ve ikisi de çamaşırlarını yıkatmak için bu çamaşırhaneye gitmişlerdi. İşte o an, Carl Dean bu sarı saçlı, gösterişli fiziğe sahip genç kızı görünce adeta kalbinden vuruldu. Hemen onun dikkatini çekmek için ona seslenmeye başladı ve daha ilk günden birlikte gezmeye gitmeyi teklif etti.

Dolly Parton ve Carl Thomas Dean'in İlginç Tanışma Hikayesi

Bir Hafta Her Gün Verandada Buluşma

Ancak, New York Times’a verdiği röportaja göre Dolly Parton bu teklifi kabul etmedi. O dönemde, tanımadıkları biriyle bir yerlere gitmenin güvenli olmadığını düşündüğü için bu teklifi geri çevirdi. Parton, “Onunla gezmeye gidemezdim. Tanımadığımız birisiyle bir yerlere gitmek tehlikeli olabilirdi,” diye açıkladı. Buna rağmen, Carl’a “Yarın yeğenime baktığım eve gel,” dedi. Ancak, o günü hatırladığında, genç kadın Carl’ı içeri almadığını belirtti. İkili, Parton’ın bebek bakıcılığı yaptığı evin verandasında bir araya geldi. Carl Thomas Dean, bir hafta boyunca her gün o verandada buluşarak Dolly ile tanışma fırsatı buldu.

Bir Hafta Sonra Ailesiyle Tanıştırdı

Henüz bir haftadır görüşüyorlardı ki, Carl Dean, ilk görüşte beğendiği bu genç kızı ailesinin evine götürdü. Orada, Dolly Parton’ın annesi ve babasıyla tanıştırdı. O noktadan sonra olaylar, ikisinin de beklemediği bir hızla gelişmeye başladı. Parton, Carl’ın daha ilk görüşte kendisinde aradığı ve istediği kişi olduğunu anlamış olduğunu söyledi.

Dolly Parton ve Carl Thomas Dean'in İlginç Tanışma Hikayesi

Düğün İptal Edildi, Gizlice Evlendiler

Çift, 1966 yılında evlendiler ama işin o kısmı biraz zorlu geçti. Dolly ve Carl Thomas Dean, iki yıl boyunca flört ettiler. Sonrasında Dean, sevgilisine evlenme teklif etti. Bu sırada, Dolly Parton müzik kariyerinde yükselmeye çalışıyordu. Ancak, düğün hazırlıkları sırasında şarkıcının menajeri Fred Foster, onun evlenmemesi gerektiğini söyledi. Menajerinin bu isteği, Parton’ı çok üzdü. Davetiyeler çoktan gönderilmişti ve çiftin düğünü iptal oldu. Ancak bu durum, genç aşıkların evlenmesini engelleyemedi. Her ne kadar gösterişli bir tören olmasa da, Dolly Parton ile Carl Thomas Dean gizlice evlendiler. Nikahlarında yalnızca üç kişi vardı; bunlardan biri de Dolly’nin annesi Avia Lee Owens’tı.

Dolly Parton ve Carl Thomas Dean'in İlginç Tanışma Hikayesi

Tek Eksik: Çocuk

Böylesine hızlı başlayan bu aşk ve evlilik hikâyesinde eksik kalan bir ayrıntı var: Çiftin hiç çocuğu olmadı. Parton, bu durumu geçen yıl Saga dergisine verdiği bir röportajda, “Tanrı, benim çocuk sahibi olmama izin vermedi. Bütün çocuklar benim olsun istedi,” şeklinde ifade etti. Müzik dünyasının yıldız ismi, bunun biraz da kendisinin etkisi olduğunu gizlemedi. Kariyeriyle ilgili olan bu durumu şöyle dile getirdi: “Genç bir çiftken, bir gün çocuk sahibi olacağınızı düşünürsünüz. Ama bu, benim yanıp tutuştuğum bir şey değildi. Müzik ve seyahat vardı.” Sonrasında, eğer bugün çocuk büyütmek zorunda kalsaydı büyük endişe içinde olacağını itiraf etti.

Dolly Parton ve Carl Thomas Dean'in İlginç Tanışma Hikayesi

220 Milyon Kitap Bağışı

Ailesinde kız ve erkek yeğenleri olduğunu belirten Parton, dünya genelindeki çocuklar için de önemli bir adım attı. 1995 yılında kurduğu Imagination Library (Hayal Kütüphanesi) aracılığıyla toplam 220 milyon kitap bağışladı. Parton, bu konuya ilişkin olarak, “Her zaman derim ki Tanrı, benim çocuk sahibi olmama izin vermedi. Çünkü bütün çocukların benim olmasını istedi,” dedi. Dolly Parton ve kocası Carl Thomas Dean, neredeyse 60 yıldır evliler. Ancak, Parton’a göre hayalindeki düğünü, evlendikten yıllar sonra, 50. evlilik yıl dönümünde yaşadı. 1966’daki evlilik töreninin istediği gibi olmadığını belirten Parton, 50. yıl dönümünde, güzel fildişi rengi bir gelinlik giyerek, kocasının da takım elbisesi içinde çok yakışıklı göründüğünü anlattı.

Dolly Parton ve Carl Thomas Dean’in İlginç Tanışma Hikayesi
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx