1. Haberler
  2. Magazin
  3. Don Johnson: Yoksulluktan Hollywood’a Uzanan Bir Başarı Hikayesi

Don Johnson: Yoksulluktan Hollywood’a Uzanan Bir Başarı Hikayesi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Don Johnson: Yoksulluktan Şöhrete Uzanan Bir Hikaye

Don Johnson: Yoksulluktan Şöhrete Uzanan Bir Hikaye

İlk anda inanması güç olabilir ama bu sözler sinema ve televizyon dünyasının en zengin yıldızlarından birine ait. 16 yaşında bir anne ile 19 yaşında bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi bu ünlü. Hayatının ilk yılları ve gençlik dönemi, yoksullukla mücadele ederek geçti. Sonunda “bir gecede şöhreti buldu” ve hayatı tamamen değişti. Ancak, yaşadığı derin yoksulluk, onun üzerinde silinmeyen izler bıraktı. Geçmişte yaşadığı zorluklar nedeniyle sahip olduklarını kaybetme korkusu, zihninden hiç silinmedi.

Don Johnson: Yoksulluktan Hollywood'a Uzanan Bir Başarı Hikayesi

BİR DİZİYLE HAYATI DEĞİŞTİ

Hollywood’da zaman zaman karşılaşılan bu başarı öyküsünün kahramanı, ülkemizde de bir dönem gösterilen Miami Vice adlı diziyle bir anda şöhret bulan Don Johnson. Bugün 74 yaşında olan ünlü oyuncunun, 50 milyon doların üzerinde serveti bulunuyor. Hayatının geri kalanında hiç çalışmasa bile rahatça yaşayabileceği bir standardı tutturdu. Ancak verdiği bir röportajda itiraf ettiğine göre, geçmişteki zor yılların izleri onun peşini hiç bırakmadı.

Don Johnson: Yoksulluktan Hollywood'a Uzanan Bir Başarı Hikayesi

Don Johnson dünyaya geldiğinde annesi henüz 16 yaşındaydı, babası ise ondan sadece üç yaş büyüktü. Missouri’de çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan baba Wayne, bu konuda pek başarılı olamadı. Sonuçta geçim sıkıntısı yaşadılar ve aile Kansas’a taşındı. Orada baba, Boeing firmasında işe girdi, annesi Nell Eva ise güzellik uzmanı olarak çalışmaya başladı. Johnson, iş ahlakını da anne ve babasından aldığını belirtiyor.

Don Johnson: Yoksulluktan Hollywood'a Uzanan Bir Başarı Hikayesi

YOKSULLUK PEŞLERİNİ BIRAKMADI

Babanın iş değişikliğinden sonra aile, fabrikanın işçileri için hazırladığı konutlardan birine taşındı. Johnson, anne ve babası ile üç kardeşiyle birlikte tek odalı bu küçük evde yaşamaya başladı. Ancak yoksulluk bir türlü ailenin peşini bırakmadı. Ünlü oyuncu, gençlik yıllarında duygusal olarak büyük mücadelelerden geçtiğini dile getiriyor. Bunun sanıldığı kadar kötü olmadığını, insanın içindeki yaratıcılık ateşini körüklediğini de ilerleyen yıllarda fark etti.

Don Johnson: Yoksulluktan Hollywood'a Uzanan Bir Başarı Hikayesi

Tam işler toparlanmıştı ki, anne ve babası Don Johnson 11 yaşına geldiğinde boşandı. Bu olay onun üzerinde büyük bir etki yarattı; öyle ki, üzüntü duymak yerine suçluluk hissetti.

Don Johnson: Yoksulluktan Hollywood'a Uzanan Bir Başarı Hikayesi

‘ANNEM VE BABAM BOŞANINCA RAHATLADIM’

Bunu Wall Street Journal’e verdiği röportajda şöyle anlattı: “Onlar boşandığında büyük bir rahatlama hissettim. Bu yüzden de suçluluk duygusuna kapıldım.” Ünlü oyuncu, anlaşamayan anne ve babasının evde yarattığı gerilimin kendisini olumsuz etkilediğini gizlemedi. Boşanmanın ardından Don Johnson, annesiyle yaşamaya başladı. Ancak annesi o kadar gençti ki, yaramaz bir çocuk olan oğluyla başa çıkmakta zorlandı. Günün birinde Johnson, çocuk mahkemesinde kendini buldu; hakim onun babasıyla yaşamasına karar verdi. Bu durum Johnson’ı sevindirdi ve bu değişiklik onun hoşuna gitti. O dönemi “Büyülü zamanlardı” diye tanımladı.

Don Johnson: Yoksulluktan Hollywood'a Uzanan Bir Başarı Hikayesi

YOLU HOLLYWOOD’A UZANDI

Sonunda Don Johnson’ın hayatı, Amerikan Konservatuar Tiyatrosu’na uzandı. Orada The Harrad Experiment adlı yapımda küçük bir rol üstlendi. O sırada, daha sonra iki kez evlenip boşandığı Melanie Griffith ve onun annesi, dönemin ünlü oyuncusu Tippi Hedren ile tanıştı. Don Johnson, 1969’dan itibaren kendisine şöhret getiren Miami Vice dizisinde oynamaya başlayana kadar hep küçük rollerde başarısız dizilerde yer aldı. Maddi olarak zorlu bir dönem geçirdiği bu süreçte, tam 15 yıl boyunca yoksulluk sınırının altında yaşamaya devam etti. İşte o dönemde yaşadığı zorlukların izleri, hiçbir zaman silinmedi. Bu durumu, “Yıllar boyunca hep bir gün sahip olduklarımı kaybetmekten korktum. Bunun üstesinden ancak meditasyonla gelebildim” diyerek açıkladı.

1983 yılında Johnson, 34 yaşına geldiğinde kelimenin tam anlamıyla “şeytanın bacağını kırdı” ve Miami Vice için kamera karşısına geçti. Ondan sonra hayatı tamamen değişti; şöhret ve servet peş peşe geldi.

Don Johnson ve Ailesi

Don Johnson, Melanie Griffith ile iki kez evlenip boşandı. Bu evlilikten dünyaya gelen kızları Dakota Johnson da onların izinden giderek oyuncu oldu. Daha sonra Kelley Phleger ile bir evlilik yaptı. Ünlü oyuncunun Dakota dışında dört tane daha çocuğu bulunuyor.

Don Johnson: Yoksulluktan Hollywood'a Uzanan Bir Başarı Hikayesi

ÇOCUKLUĞUNUN GEÇTİĞİ EVİ YILLAR SONRA SATIN ALDI

Don Johnson, ne çocukluğunu ne de gençliğini unuttu. Öyle ki, 1999 yılında çocukluğunun geçtiği evi satın aldı. Oraya uzun süre de gitmedi ama yakın zamanda gitmeyi planlıyor. Bu durum, onun için bir anlamda geçmişiyle yüzleşme fırsatı olacak. Ünlü oyuncu WSJ’ye verdiği röportajda bu durumu şöyle ifade etti: “Yakında oraya gitmeyi dört gözle bekliyorum. Oradaki hem güzel hem de acı dolu anıları takdir etmeyi öğrendim.”

Don Johnson: Yoksulluktan Hollywood'a Uzanan Bir Başarı Hikayesi

Don Johnson: Yoksulluktan Hollywood’a Uzanan Bir Başarı Hikayesi
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx