1. Haberler
  2. Yaşam
  3. FB-GS derbisinde kaçak yayın 1,5 milyon izleyiciye ulaştı!

FB-GS derbisinde kaçak yayın 1,5 milyon izleyiciye ulaştı!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan dev derbi öncesinde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve yayıncı kuruluş beIN Sports’un kaçak yayınları engellemek için özel bir yazılım kullanacağı belirtildi. Orange şirketine ilişkin olduğu belirtilen güvenlik yazılımının; IPTV üzere platformlardan yapılan yayınları engellemesi bekleniyordu. Lakin X’te anlık izleyici sayısının 1,5 milyon bireye ulaştığı belirtildi.

FB – GS derbisinde kaçak yayın engelleme gayretleri sonuç vermedi

Derbi sırasında ortaya çıkan bilgiler, TFF ve yayıncı kuruluş ortasındaki çalışmaların beklenen etkiyi yaratmadığını gösterdi. Maç esnasında X’te (eski ismiyle Twitter) kaçak yayınlar devam etti ve 1,5 milyon şahsa tıpkı anda ulaştığı tespit edildi.

Uzun müddettir Türk futbolunun en büyük sıkıntılarından biri olarak gösterilen kaçak yayınlarla çaba, yayıncı kuruluş ve yetkililer için güçlü bir süreç olmaya devam ediyor. Korsan yayıncılar daima olarak link değiştirme, kapanan hesapları tekrar açma üzere tekniklerle erişim sağlamaya devam ediyor.

beIN Sports üzere kuruluşlar ise X başta olmak üzere birçok platformla iş birliği yapıyor. Bu yayınların engellenmesi için gayret sarf ediyor. Galatasaray – Fenerbahçe derbisinde yaşananlar, kaçak yayınlarla uğraşın daha tesirli ve kapsamlı tekniklerin zarurî olduğunu ortaya koydu.

Özellikle derbi üzere milyonlarca kişinin ilgi gösterdiği büyük maçlarda, korsan yayınların önüne geçmek için yeni teknolojiler ve stratejiler geliştirilmesi gerekiyor.

Peki siz FB – GS derbisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

FB-GS derbisinde kaçak yayın 1,5 milyon izleyiciye ulaştı!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx