USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Fein: Moda’da Geleneksel Lezzetlerle Dolu Yeni Bir Kafe

Fein: Moda’da Geleneksel Lezzetlerle Dolu Yeni Bir Kafe

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fein: Moda’nın Yeni Lezzet Durağı

Fein: Moda'nın Yeni Lezzet Durağı

Kısırlar, sarmalar, patates salatası ve kızartmalar… Sanki annemizin mutfağından çıkmış gibi. Fein, bir ay önce Moda, Caferağa’da kapılarını açtı. Duvarları tablo eserleriyle dolup taşan bu mekânda, bardakların üzerinde İtalyanca sözler yazılı. İnci ve Cumhur Balcı çiftinin uzun zamandır hayalini kurduğu bu kafe, Moda’nın ruhunu yansıtıyor. İnci Balcı, doğma büyüme Modalı olduğu için, kaydettikleri bu deneyimle uygun bir lokasyon arayışındaydılar. Çok gezen ve yeme-içmeyi seven bu çift, yaklaşık 10 yıldır farklı mekanlarda gözlem yaparak, nasıl bir hizmet almak istediklerini düşünmüşler.

Fein: Moda'da Geleneksel Lezzetlerle Dolu Yeni Bir Kafe

Mekânda suyun ücretsiz olması, sadece bir kahve içseniz bile ya da kahvaltı etseniz bile, misafirlerin memnuniyetini artırıyor. Ayrıca kahvaltı siparişi verenlere, önceden bir ‘iştah açıcı’ tabak sunuluyor; bu tabaktan da herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Öne Çıkan Lezzetler

  • Turkish Bowl: Annelerimizin günlerinde sunulan o tabaklardan aldığımız mutluluğu pek çoğumuz hatırlarız. Burada ‘Turkish bowl’ olarak sunulan tabakta kısır, yaprak sarması, patates salatası, ev böreği ve bisküvili pasta yer alıyor. Fiyatı ise 295 lira.
  • Simit Bowl: Son dönemin popüler lezzeti olan simit, peynir mousse, karpuz dilimleri, Ezine peyniri ve zeytinyağı ile servis edilen ‘simit bowl’ 215 lira.
  • Yazlık Bowl: Kimsenin hayır diyemeyeceği karışık kızartma tabakları yerine sebzeler ızgara yapılıyor. Bu tabak ‘yazlık bowl’ olarak adlandırılıyor ve fiyatı 220 lira.

Fein’de hazır ürün kullanılmıyor; her şey günlük ve taze olarak servis ediliyor. Bittiğinde yeni bir servis yapılmıyor, donmuş ürün kesinlikle yok. Ayrıca ‘Dutch baby’ adlı bir kategori de mevcut. Bu kategoride sosis ve sucuk tabaklarının yanı sıra, vejetaryenler için sote istiridye mantar, ıspanak ve roast domates sunuluyor; fiyatı 450 lira.

Fein: Moda'da Geleneksel Lezzetlerle Dolu Yeni Bir Kafe

Tatlılar ve Kahve Deneyimi

Fein: Moda'da Geleneksel Lezzetlerle Dolu Yeni Bir Kafe

Tatlılara gelince… “Biz San Sebastian cheesecake, frambuazlı cheesecake koymayalım” demişler. Bunun yerine, İtalyan tiramisu klasik olarak menülerinde bulunuyor; fiyatı 235 lira. Vanilyalı muhallebiyle yapılan tatlı karpatka 145 lira; tarçınlı çöreklerden cinnamone roll ise 110 lira. En popüler tatlıları ise şeftali cup; fiyatı 235 lira. Bu tatlı, kakule, karanfil ve tarçınlı bir baz krema üzerinde, nötr ve az tuzlu, dengeleyici bir krema ile şeftaliyle servis ediliyor.

Fein: Moda'da Geleneksel Lezzetlerle Dolu Yeni Bir Kafe

Kahveler konusunda da iddialı olduklarını belirtiyorlar. Soğuk kahvelerden Türk kahvesine kadar birçok çeşit mevcut. Fiyatlar oldukça makul; örneğin, espresso 90 lira. Geride bırakılan bir ayda en çok satış yapılan ürünler ise Turkish bowl ve şeftali cup olmuş. Fein’de kahve servisi 08:00’de başlıyor, 10:00-17:00 saatleri arasında ise kahvaltı tabağı servisi yapılıyor. Mekân, 21:00’de kapanıyor.

Fein: Moda’da Geleneksel Lezzetlerle Dolu Yeni Bir Kafe
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx