USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Filiz Akın’ın hastaneden paylaştığı fotoğraf hayranlarını üzdü…

Filiz Akın’ın hastaneden paylaştığı fotoğraf hayranlarını üzdü…

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücade eden Filiz Akın hastaneden paylaştı

Yeşilçam’ın ‘4 Yapraklı Yonca’sından biri olan ve bir süredir sağlık sorunları yaşayan Filiz Akın, hastane odasından paylaşım yaptı.

Türk sinemasının usta isimlerinden biri olan Filiz Akın, sol kulağının üst tarafındaki kanserli doku ve ses tellerinde yaşadığı sorunların ardından çok sayıda ameliyat olmuştu.

Geçtiğimiz kasım ayında da hastaneye kaldırılan ve bir süre sonra taburcu olan Filiz Akın, tekrar hastaneye yattı.

HASTA YATAĞINDAN PAYLAŞTI

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan 81 yaşındaki Filiz Akın, son paylaşımıyla sevenlerini korkuttu. Bodrum’da hastanede tedavi gören ünlü oyuncu, hasta yatağından fotoğrafını paylaştı.

Hayranları Filiz Akın’a “Geçmiş olsun” dileklerinde bulundu.

Filiz Akın, Türk sinemasının en tanınmış ve sevilen oyuncularından biridir. 2 Ocak 1943’te Ankara’da doğan Akın, gerçek adıyla Suna Akın’dır. Başarılı bir eğitim hayatının ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nden mezun olmuştur.

1960’ların başında, sinemaya adım atan Akın, zarafeti, güzelliği ve oyunculuk yeteneğiyle kısa sürede Yeşilçam’ın en önemli kadın yıldızlarından biri haline gelmiştir. İlk filmi 1962 yılında Memduh Ün’ün yönettiği “Akasyalar Açarken” olmuştur. Filiz Akın, kariyeri boyunca 100’den fazla filmde rol almış, özellikle romantik komediler ve dram filmlerindeki başarılı performanslarıyla tanınmıştır. “Kadınlar Ne İster”, “Gelinlik Kızlar”, “Yumurcak” ve “Tatlı Dillim” gibi unutulmaz filmlerde başrollerde oynamıştır.

Filiz Akın, sinemadaki zarif ve modern Türk kadını imajını temsil etmiştir. Döneminin diğer yıldızları Türkan Şoray, Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit ile birlikte “Yeşilçam’ın Dört Yapraklı Yoncası” olarak anılmıştır. Akın, aynı zamanda dönemin moda ikonu olmuş, şıklığı ve modern tarzıyla izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

1971 yılında iş insanı ve yapımcı Türker İnanoğlu ile evlenmiş, bu evlilikten bir oğlu (İlker İnanoğlu) olmuştur. Ancak bu evlilik daha sonra sona ermiştir. Sinemadan 1975’te sağlık sorunları nedeniyle ayrılan Akın, bir süre sessiz kaldıktan sonra ekranlara televizyon programlarıyla geri dönmüştür.

Filiz Akın, 2000’li yıllarda kanserle mücadele etmiş, geçirdiği hastalık ve tedavi süreci boyunca büyük bir direniş göstermiştir. Bu zorlu süreci kitaplarına da konu eden Akın, “Güzelliklere Merhaba” ve “Hayata Merhaba” adlı eserleriyle okurlarıyla buluşmuştur.

Bugün, Filiz Akın, Türk sinemasının efsanevi oyuncularından biri olarak kabul edilmekte, saygı ve hayranlıkla anılmaktadır. Zarafeti, duruşu ve sanata olan katkılarıyla Türk kültüründe önemli bir iz bırakmıştır.

Filiz Akın’ın hastaneden paylaştığı fotoğraf hayranlarını üzdü…
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx