1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Furkan Ünal’ın Simitçi Nazım Demir’e Verdiği Moral Notu

Furkan Ünal’ın Simitçi Nazım Demir’e Verdiği Moral Notu

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Furkan Ünal’ın Duygusal Notu: Simitçi Nazım Demir’in Yüzü Gülüyor

Furkan Ünal’ın Duygusal Notu: Simitçi Nazım Demir’in Yüzü Gülüyor

Hayatın koşturmacası içinde kaybolmak, yoğun çalışma temposunda kendimizi yorgun hissetmek oldukça yaygın bir durum. Ancak bazen, basit bir güzel söz ya da nazik bir davranış, günümüzü tamamen değiştirebilir. Geçtiğimiz hafta sosyal medya içerik üreticisi Furkan Ünal, Beşiktaş’ta bir simitçiye “Kimse söylememiş olabilir ama elinden geleni yapıyorsun” yazılı bir not verince, simitçi Nazım Demir’in yaşadığı duygusal anlar sosyal medyada gündem oldu.

24 yaşındaki Furkan Ünal, tiyatro oyunculuğunun yanı sıra sosyal medya içerikleri üretiyor. Bununla birlikte, sokakta tanımadığı ama ihtiyacı olduğunu hissettiği insanlara küçük notlar veriyor. Bu anları da video olarak sosyal medya platformlarında paylaşıyor. “İnsanların içlerindeki ışığı fark etmelerine yardımcı olmaya çalışıyorum” diyen Ünal, birkaç küçük kelimeyle moral vermeye çalıştığı bu hareketini bizlerle paylaştı.

Tanımadığınız kişilere notlar verme fikri nereden çıktı?

İnsanlara motive edici notlar verme fikri, hayatımda zor bir dönemden geçerken okuduğum küçük bir notun bende yarattığı etkiyle başladı.

Nasıl bir nottu ve kim vermişti? Onu okuyunca kendinizi nasıl hissetmiştiniz?

Gördüğüm bu not, sosyal medyada karşıma çıkmıştı. İçinde “Her şey geçiyor, az daha dayan. Seneye bugün, şu an hissettiklerine pişman olup ‘Boşuna üzülmüşüm’ diyeceksin. 1 sene sonrasına not” yazıyordu. Bu kısa ama anlamlı mesaj, o zor zamanlarımda bana gerçekten güç verdi. Okuduğumda içimde bir rahatlama hissettim ve sanki omuzlarımdaki yük hafifledi.

Furkan Ünal’ın Simitçi Nazım Demir’e Verdiği Moral Notu

Sonra siz de insanlara notlar vermeye başladınız…

Evet, benim yaşadığımı neden başkalarına ulaştırmayayım diye düşündüm. Çevremdeki insanların küçük bir destekle bile ne kadar mutlu olabildiğini görmek, bu düşüncemi pekiştirdi. Hayat zaman zaman zorluklarla dolu olabiliyor ve hepimizin bu dönemlerde küçük bir moral desteğine ihtiyacı oluyor. Bu notlar, insanları gülümsetmek, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve içlerindeki gücü hatırlatmak amacıyla ortaya çıktı. Birkaç küçük kelimenin bile birinin gününü değiştirebileceğini görmek beni motive ediyor.

Beşiktaş civarında…
Böyle yabancı hesaplar da var değil mi?

Yurt dışında benzer hesaplar mevcut ve onların yaptığı işleri takdir ediyorum. Ancak ben bu fikri, kişisel bir deneyimden yola çıkarak geliştirdim. Elbette benzer işler yapan insanlar bana ilham veriyor ama bu süreçte kendi yolculuğumun bir parçası var.

Genelde nerelerde, kimlere bu notları veriyorsunuz?

Genellikle Beşiktaş civarında notlar veriyorum, ancak hedefim bu notları bütün ülkeye ve belki bir gün dünya genelinde yaymak. Tüm insanlığa dokunabilmeyi gerçekten çok istiyorum. Seçtiğim kişiler ise genellikle yalnız oturan, düşünceli görünen ve desteğe ihtiyacı olabileceğini hissettiğim insanlar oluyor.

Bu kişilere verdiğiniz notlarda neler yazıyorsunuz?

Notların içerikleri, kişinin o anki ruh haline ve ihtiyacına göre değişiyor. Genellikle kısa, samimi ve motive edici cümleler yazıyorum. Örneğin, “Bugün zor bir gün olabilir ama unutma ki senin içinde her zorluğun üstesinden gelebilecek güç var” ya da “Gülümse, çünkü senin gülümsemen dünyayı güzelleştiriyor” gibi ifadeler kullanıyorum. Bazen de sadece basit bir “Her şey güzel olacak” ya da “Sen çok değerlisin” gibi pozitif mesajlar yazıyorum. Önemli olan, kişinin kendini iyi hissetmesini sağlamak ve onlara yalnız olmadıklarını hatırlatmak.

Bu hareketle insanlar hakkında öğrendiğiniz en önemli şey ne oldu?

Küçücük bir notun, yapılan bir jestin büyük etkiler yaratabileceğini öğrendim. İnsanlar zor dönemler geçirirken ya da yalnız hissettiklerinde, en küçük bir ilginin, desteğin veya motive edici bir cümlenin büyük bir anlam taşıyabileceğini fark ettim.

‘Kabul etmeyip geri vermek isteyenler oldu’
Beklemediğiniz tepkiler de alıyor musunuz?

Bir keresinde, tek başına bankta oturan genç bir beyefendiye not verdiğimde, gözleri dolmuştu. O günün onun için ne kadar zor geçtiğini, yakın zamanda ailesinden birinin vefat ettiğini ve notun sanki onun ağzından dökülen cümleler gibi hissettiğini anlattı. Bir başka seferde de, parkta yalnız oturan bir genç kız başta şaşırdı ve çekindi ama sonrasında notu okurken gülümsedi. Notta yazan cümlenin onun hayat felsefesiyle örtüştüğünü söyledi. Bu tür beklenmedik tepkiler, bu işi yapmaya devam etmem için bana büyük bir motivasyon sağlıyor.

Hiç tersleyenler olmadı mı?

Evet, zaman zaman olumsuz tepkilerle karşılaştım. Herkes, bu tür notlara açık olmayabiliyor. Birkaç defa, verdiğim notu anlamayan ya da neden böyle bir şey yaptığımı sorgulayan insanlar oldu. Hatta bir kişi “Neden bana böyle bir şey veriyorsun” diye sordu ve notu kabul etmeyip geri vermek istedi. Sonrasında, o notu okuması gerektiğini düşündüğüm için ısrarcı oldum ve notu yanına bırakıp ayrıldım. Uzun bir süre kâğıdı açmadı, ama sonrasında rüzgâr kâğıdı uçurdu ve önüne düştü. Göz ucuyla da olsa notu okudu ve hafifçe gülümsedi.

Furkan Ünal’ın Simitçi Nazım Demir’e Verdiği Moral Notu
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx