USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Magazin
  3. Gemma Arterton’dan Setlerdeki Cinsiyet Ayrımcılığı ve Yönetmen Baskısı İtirafları

Gemma Arterton’dan Setlerdeki Cinsiyet Ayrımcılığı ve Yönetmen Baskısı İtirafları

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerçekten Öyle mi?

Gerçekten Öyle mi?

Yıllarını kamera karşısında geçiren bir oyuncunun deneyimlerine bakıldığında, film setlerinin her zaman beklenildiği gibi geçmediği anlaşılabiliyor. Gemma Arterton, James Bond serisinin Quantum of Solace filminde rol aldıktan sonra adını daha geniş kitlelere duyurmuş bir isim. Ancak, verdiği bir röportajda yaşadığı olumsuz deneyimlerden birini paylaşarak, setlerde karşılaşılabilecek sürprizlerin ciddiyetine dikkat çekti.

Yönetmen Baskısı

Arterton, adını vermediği bir yönetmenin, rol aldığı bir filmde “kamera arkasında” olması gereken bir sevişme sahnesinde yatağa girmesi için kendisini zorladığını ve buna rağmen bu baskıya direndiğini anlattı. Bu süreçte, rol arkadaşının da kendisine destek olduğunu vurguladı.

Gemma Arterton'dan Setlerdeki Cinsiyet Ayrımcılığı ve Yönetmen Baskısı İtirafları

Neyse ki Rol Arkadaşı da Aynı Fikirdeydi

Gemma Arterton, The Radio Times’a verdiği röportajda olayı şöyle detaylandırdı: “Hatırlıyorum, bir keresinde setteydim. Yönetmen bana ‘yatağa girip sevişme sahnesinde oynamam gerektiğini’ söyledi. Ben de ona karşı çıktım. O sahne aslında kamera arkası olarak yazılmıştı; yani sadece rol arkadaşımın ve benim seslerimiz duyulacaktı. Eğer bu sahneyi oynamam gerektiğini bilseydim, bu rolü kabul etmezdim.” Arterton, rol arkadaşının da onunla aynı fikirde olduğunu ve iki kişinin birlikte bu baskıya karşı durarak senaryoda yer almayan bir sahnede oynamadıklarını ifade etti. Bu tecrübesi sayesinde, senaryoda olmayan bir sahnede oynamayı reddedebildiğini belirtti ve genç oyuncuların bazen böyle bir şansı olmadığını ekledi.

Gemma Arterton'dan Setlerdeki Cinsiyet Ayrımcılığı ve Yönetmen Baskısı İtirafları

Bu Tür Olaylarla Çok Karşılaştı

Arterton, geçtiğimiz yıl katıldığı bir sohbet programında benzer olayların sıkça yaşandığını dile getirdi. Reign With Josh Smith adlı podcast yayınına konuk olan Arterton, sinema endüstrisinde hâlâ cinsiyet ayrımcılığı yapıldığını ve bazı “dinozor” zihniyetli kişilerin çağdışı davranışlarını sürdürdüğünü iddia etti. 37 yaşındaki oyuncu, #metoo hareketinden önce sektörün önde gelenlerinin, kendisine feminist söylemler konusunda sesini azaltması gerektiğini söylediğini de ekledi. Bunun yanı sıra, adını vermediği bir Hollywood yapımcısının, kendisine daha az feminist söylemde bulunması konusunda uyarıda bulunduğunu ve bu durumun kariyeri üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği şeklinde tehdit içerdiğini ifade etti. #metoo hareketinin ardından, bu yapımcının birden feminist söylemlere destek vermeye başladığını anlatarak, sektördeki ikiyüzlülüğü eleştirdi.

Konuştukça Sürekli Göğüslerime Bakıyordu

Gemma Arterton, “#metoo hareketine kadar birçok kişi, sinemada kadın çalışanların haklarını koruma konusunda sesini çıkarmaktan korkuyordu. Bunu yapan kadınların kariyerinin tehlikeye gireceği düşünülüyordu. Bu kesinlikle çok saçma.” dedi. Ardından daha yakın bir zamanda yaşadığı bir olayı anlattı. Rol aldığı Funny Woman adlı çalışmanın galasında, kendisiyle şov hakkında konuşan bir gazetecinin sürekli olarak göğüslerine baktığını belirtti. “Aslında ona yaptığı şeyi söyleyebilirdim. Ama yapmadım.” diyerek, bu tür durumlarla başa çıkmanın zorluğuna dikkat çekti.

Gemma Arterton'dan Setlerdeki Cinsiyet Ayrımcılığı ve Yönetmen Baskısı İtirafları

Gemma Arterton’dan Setlerdeki Cinsiyet Ayrımcılığı ve Yönetmen Baskısı İtirafları
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx