1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Google Chrome’a Kullanım Alışkanlıklarınızı Değiştirecek Üç Yeni Özellik Geliyor

Google Chrome’a Kullanım Alışkanlıklarınızı Değiştirecek Üç Yeni Özellik Geliyor

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, Chrome tarayıcısına yeni güncelleme ile aygıtlar ortasında sekmelerin otomatik senkronizasyonunu da içeren üç yeni özellik ekledi. Bu güncelleme, hem ferdi kullanıcıları hem de işletmeleri hedefleyerek masaüstü, Android ve iOS aygıtlarda kullanım kolaylığını artırmayı ve daha akıcı hâle getirmeyi amaçlıyor.

Geliştirilmiş sekme gruplama

Güncellemenin en dikkat cazibeli özelliklerinden biri Chrome’un sekme gruplama özelliğinin geliştirilmesi. Evvelce kullanıcılar sekme kümelerini aygıtlar ortasında manuel olarak kaydedip senkronize etmek zorundaydı lakin artık Chrome, kullanıcıların masaüstü, Android yahut iOS aygıtları ortasında sekmelerini otomatik olarak senkronize etmelerine imkan tanıyor. Bu sayede artık araştırma projeleri, alışveriş yahut okuma üzere etkinliklerinize cihazlarınız ortasında kesintisiz bir halde devam edebileceksiniz.

Akıllı site önerileri

Google ayrıyeten şu anda test etabında olan ve kullanıcılara tekrar ziyaret etmek isteyebilecekleri web sayfalarını akla yatkın öneren yeni bir özelliği de sunmaya hazırlanıyor. Bu özellik, bir aygıtta açılan sekmeleri tahlil ederek, başka aygıtlarda misal web sitelerinin açılmasını öneriyor. Örneğin iş bilgisayarınızda okuduğunuz bir haber sitesi, telefonunuzu kullanmaya başladığınızda Chrome tarafından teklif ile karşınıza çıkabilecek. Bu, bilhassa gün boyunca birden fazla aygıt kullanan kullanıcılar için epeyce kullanışlı olacak.

Sekmelere takvim eklentisi

Güncellemeyle gelen bir başka özellik ise iş dünyasına yönelik. Google Workspace kullanıcılarına hitap eden bu yeni özellik sayesinde yeni bir sekme açtığınızda günlük takviminizi görebileceksiniz. Bu sayede çalışanların Takvim uygulamasını başlatmadan programlarını süratlice denetim etmeleri ve toplantılara katılmaları kolaylaşacak. Google, bu özelliğin Workspace kullanıcılarına kademeli olarak sunulacağını belirtiyor.

Peki siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Google Chrome’a Kullanım Alışkanlıklarınızı Değiştirecek Üç Yeni Özellik Geliyor
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx