1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. İklim Değişikliği Ankara Keçisini ve Tiftik Üretimini Tehdit Ediyor;

İklim Değişikliği Ankara Keçisini ve Tiftik Üretimini Tehdit Ediyor;

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İklim Değişikliği Ankara Keçisini ve Tiftik Üretimini Tehdit Ediyor: Verim Düşüşü Bekleniyor

Tiftik ve Yapağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (TİFTİKBİRLİK) Başkanı Laik Karapınar, Ankara keçisi tiftiği üretiminde bu yıl ciddi bir verim düşüşü beklediklerini açıkladı. Geçen yıl 140 ton tiftik elde eden üreticiler, bu yıl 110 ton civarında bir verim bekliyor. Karapınar, iklim değişikliğinin Ankara keçilerini olumsuz etkilediğini vurgularken, Ankara’da kar yağışının az olmasının da bu düşüşte etkili olduğunu belirtti.

Ankara’nın beş beyazından biri olan Ankara keçisi yetiştiriciliğinin giderek azaldığını dile getiren Karapınar, bunun en büyük sebeplerinin maliyetlerin artması, çoban bulma zorlukları, genç kuşakların bu mesleği sürdürmemesi ve iklim değişikliği olduğunu söyledi. Ayrıca, Nallıhan ve Kızılcahamam gibi ilçelerde Ankara keçisi yetiştiriciliğinin neredeyse bitmek üzere olduğuna dikkat çekti.

Ankara keçisi, sadece bir ticaret ürünü değil, aynı zamanda bir kültürel miras. Atatürk’ün de büyük önem verdiği bu gelenek, nesiller boyu yaşatılmalı. İklim değişikliği gibi faktörler nedeniyle tehdit altında olan tiftik üretimi için devlet desteklerinin artırılması ve genç üreticilerin teşvik edilmesi hayati önem taşıyor.

İklim Değişikliği Ankara Keçisini ve Tiftik Üretimini Tehdit Ediyor;
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx