1. Haberler
  2. Otomobil
  3. İkonik Model R35 GT-R’ye Veda! Nissan Üretime Son Vermek Zorunda Olduğunu Duyurdu!

İkonik Model R35 GT-R’ye Veda! Nissan Üretime Son Vermek Zorunda Olduğunu Duyurdu!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nissan, ikonik R35 GT-R modelinin üretimine son vermek zorunda kaldığını duyurdu. Şirket, R35 GT-R’i 17 yıl daha piyasada tutmayı istiyor olsa da yeni düzenlemeler buna mani oldu.

Nissan’ın global eser müdürü Pierre Loing, GT-R’nin Avrupa’da yeni gürültü düzenlemeleri nedeniyle emekli olduğunu belirtti. 2021’de Avrupa pazarından çekilen araç, daha evvel Avustralya’da da daha sıkı güvenlik standartlarını karşılayamadığı için piyasadan kaldırılmıştı. GT-R’nin üretimi 2025’te sona erecek, fakat Nissan, bu boşluğu dolduracak bir yeni model sunmayı planlamıyor.

2025’te GT-R üretimi sona eriyor, Nissan ne yapacak?

GT-R’nin üretiminin 2025’te sona ereceğini hatırlatan Loing, Nissan’ın Japonya’daki Tochigi fabrikasında bu boşluğu dolduracak öbür bir modelin olmadığını vurguladı. Geçen yıl tanıtılan Hyper Force konsepti, gelecekte büsbütün elektrikli bir R36 modelinin ihtimallerini gündeme getirse de, Nissan’ın geçmişteki uzun geliştirme süreçleri göz önüne alındığında, bu modelin piyasaya çıkması 2030’u bulabilir.

Ayrıca Nissan’ın üçüncü bir spor araba üzerinde çalışmalara başladığını duyuran küresel eser stratejisi lider yardımcısı Ivan Espinosa, Silvia’nın yine doğuşu için şimdi üretim onayı verilmediğini belirtti.

Sıkı düzenlemeler nedeniyle otomotiv endüstrisinde kıymetli değişiklikler yaşanıyor. Bu yıl Avrupa’da Toyota GR86, Subaru BRZ, Porsche Boxster ve Cayman üzere birçok performans aracı düzenlemeler nedeniyle emekli oldu.

İkonik Model R35 GT-R’ye Veda! Nissan Üretime Son Vermek Zorunda Olduğunu Duyurdu!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx