1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İngiltere’nin uyardığı LinkedIn’den geri adım! İşte sebebi

İngiltere’nin uyardığı LinkedIn’den geri adım! İşte sebebi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Krallık’taki data muhafaza otoritesi olan Bilgi Kurulu Ofisi (ICO) tarafından Microsof’a ihtar yapıldı. Microsoft’a ilişkin LinkedIn, Birleşik Krallık’taki kullanıcılarının datalarını yapay zeka (AI) modellerini eğitmek için işlemeyi durdurdu. İşte detaylar…

LinkedIn, Birleşik Krallık kullanıcılarının datalarını yapay zeka için işlemeyi durdurdu: Zımnilik tasaları gündemde

ICO, LinkedIn’in kullanıcı bilgilerini müsaadesiz olarak yapay zeka eğitimi için kullanmasının kapalılık haklarını ihlal edebileceği konusunda kaygılarını lisana getirmişti. LinkedIn ise uyarıyı dikkate alarak bilgileri işlemeyi süreksiz olarak durdurduğunu açıkladı.

Şirket, Avrupa Ekonomik Alanı (EEA), İsviçre ve Birleşik Krallık’taki kullanıcı bilgilerini artık yapay zeka eğitimi gayesiyle kullanmadığını ve bu bölgelerde kullanıcılarına bu çeşit süreçlerden çıkma seçeneği sunmayacağını belirtti. Halbuki ki, bu bilgi sürece süreçleri ABD üzere öbür ülkelerde hala devam ediyor.

Son periyotta data kapalılığı tartışmaları artmaya başlamıştı. Bilhassa büyük teknoloji firmalarının, kullanıcı datalarını istekleri olmadan kullanması sıkça eleştiriliyor. Open Rights Group üzere dijital hak savunucuları, sırf bir “opt-out” (işlemden çıkma) seçeneği sunmanın kâfi olmadığını, kullanıcıların baştan onay vermesi gerektiğini savunuyor. Zira kullanıcıların, hangi şirketin bilgilerini nasıl kullandığını daima takip etmesi epeyce sıkıntı.

Bu mevzuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


İngiltere’nin uyardığı LinkedIn’den geri adım! İşte sebebi
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx