1. Haberler
  2. Bilgi Rehberi
  3. Instagram’a Erişim Sorunu: Son Durum

Instagram’a Erişim Sorunu: Son Durum

Instagram'a Erişim Sorunu: Son Durum
Instagram'a Erişim Sorunu: Son Durum
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son birkaç gündür Instagram’a erişim sorunu yaşanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya platformunun “katalog suçlara uymadığı” gerekçesiyle erişime kapatıldığı belirtildi. Bu karar, birçok kullanıcıyı mağdur ederken, erişim yasağının ne zaman kalkacağı merak konusu. Bakan Abdülkadir Uraloğlu’nun Instagram yetkilileri ile görüşmesi bekleniyor.

Erişim Yasağının Nedeni ve Gelişmeler

Instagram’a erişim, 2 Ağustos 2024 tarihinde BTK kararı ile engellendi. Karar, uyuşturucuya yönlendirme, çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme gibi katalog suçlar kapsamında alınmış. Bu tür içeriklerin kaldırılması için Instagram’ı bünyesinde bulunduran META şirketinin Türkiye temsilciliği ile iletişime geçildiği, ancak içeriklerin kaldırılmaması nedeniyle erişim engeli getirildiği belirtiliyor. Bakan Abdülkadir Uraloğlu’nun, Instagram yetkilileri ile saat 13:00’te yapacağı görüşme, sorunun çözümü için kritik bir adım olarak görülüyor.

Erişim Yasağı Ne Zaman Kalkacak?

Erişim yasağının ne zaman kalkacağı, Instagram’ın Türkiye’nin taleplerine nasıl yanıt vereceğine bağlı. Bakan Uraloğlu, katalog suçlar kapsamında yapılan uyarıların dikkate alınmadığını belirterek, gerekli düzenlemelerin yapılması halinde erişim engelinin kısa sürede kaldırılabileceğini ifade etti. Eksikliklerin giderilmesi durumunda, erişim yasağının bir saat içinde kaldırılabileceği vurgulandı. Kullanıcılar, Instagram’a erişimin ne zaman düzeleceği konusunda güncellemeleri takip etmeye devam ediyor.

Instagram’a Erişim Sorunu: Son Durum
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx