USD34,15
EURO37,98
GR. ALTIN2.873,52
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. iPhone 16 Pro’nun Dokunmatik Ekranında Önemli Problemler Ortaya Çıktı: Birtakım Dokunmaları Algılamıyor! (Nedeni de Aşikâr Oldu)

iPhone 16 Pro’nun Dokunmatik Ekranında Önemli Problemler Ortaya Çıktı: Birtakım Dokunmaları Algılamıyor! (Nedeni de Aşikâr Oldu)

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın 9 Eylül’de tanıttığı iPhone 16 ailesi, 20 Eylül günü prestijiyle müşterilere teslim edilmeye başlamıştı. Teslimatların başlamasıyla da kullanıcılardan telefonla ilgili birinci yansılar geliyordu. Artık ise Pro modeli hakkında can sıkıcı bir sorun ortaya çıktı.

iPhone 16 Pro satın alan birçok kullanıcı, telefonun dokunmatik ekranında sorun yaşadığını bildirdi. Reddit başta olmak üzere farklı platformlardan gelen şikâyetlerde sorunu yaşayan kişi sayısının hiç az olmadığı görüldü.

Telefon, kaydırma ve kimi dokunmaları algılamıyor

Kullanıcılar, yaptıkları paylaşımlarında bazen dokunmatik ekrandan reaksiyon alamadıklarını söz ettiler. Buna nazaran iPhone 16 Pro, bazı dokunmalara yahut kaydırma hareketlerine reaksiyon vermiyormuş.

Tabii ki bu sorun iPhone 16 satın alanlar ve satın almayı düşünenler için kaygı verici. Fakat 9to5Mac tarafından gerçekleştirilen testler, kullanıcıların rahatlamasını sağlayabilir. Zira buna nazaran sorunun kaynağı iPhone 16 Pro değil.

Dokunmatikteki sorun, yazılımsal bir sorun olabilir

Testlerde, sorunun donanımsal değil, yazılımsal bir hata olabileceği görüldü. Buna nazaran iOS’in yanlışlıkla dokunmaları engellemeyi amaçlayan algoritması fazla hassas bir biçimde çalışıyor ve isteyerek yapılan dokunmaların da görmezden gelinmesine neden olabiliyor. Ayrıyeten sorunnun ekran kilitliyken değil, açıkken ortaya çıktığı da yazılımsal bir yanılgı olma ihtimalini destekliyor.

Yani büyük ihtimalle kullanıcılar, bu sistemin devreye girmesi nedeniyle iPhone 16 Pro’da sorun yaşıyorlar. iPhone 16 Pro’nun çok ince çerçevelere sahip olduğunu biliyoruz. Bunun da tesiri olabilir. Ne de olsa ince çerçeve kullanıcının cildinin ekranın kenarlarına istemeden de olsa temas etmesine neden olabilecek bir özellik. Bu da sistemi devreye sokabilir. 

Konu hakkında Apple’dan şimdi bir açıklama gelmedi. Yani sahiden de yazılım sorunu olduğuna dair resmî bir bilgi yok. Bu sonuca yapılan testlerle varıldı. Şayet nitekim bu türlü bir yanılgı mevcutsa şirket çok kısa müddette yayımlayacağı bir güncellemeyle sorunu çözecektir. Kusurun iOS 18 ve iOS 18.1 beta kullanıcılarında görüldüğünü de ekleyelim.

iPhone 16 Pro’nun Dokunmatik Ekranında Önemli Problemler Ortaya Çıktı: Birtakım Dokunmaları Algılamıyor! (Nedeni de Aşikâr Oldu)
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx