1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. iPhone 16’nın bir özelliği Apple’ın web sitesinden gizlice silindi!

iPhone 16’nın bir özelliği Apple’ın web sitesinden gizlice silindi!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın en yeni amiral gemisi olan iPhone 16 serisi, birçok yenilik ve dikkat çeken bilhassa karşımıza çıkmıştı. Lakin son günlerde değişik bir gelişme yaşandı. Şirket, iPhone 16 serisi aygıtların kameralarında kullanılan antireflektif (yansıma önleyici) lens kaplaması özelliğini ABD’deki resmi web sitesinden sessizce kaldırdı. Pekala, bu özellik tanıtılmasına karşın, aygıtlarda kullanılmadı mı?

Apple, iPhone 16 serisinin “Antireflektif (yansıma önleyici) lens kaplaması” özelliğini sessizce kaldırdı

Başlangıçta bu özellik, iPhone 16 Pro ve Pro Max modelleri için büyük bir yenilik olarak duyurulmuştu. Apple’ın açıklamalarında, bu kaplamanın fotoğraf ve görüntü kalitesini güzelleştireceği, bilhassa parlama ve yansımaları azaltarak daha net imgeler elde edilmesine yardımcı olacağı belirtilmişti.

İlginç olan şu ki, Apple’ın ABD web sitesinde ve aygıtın tanıtım gereçlerinde bu özellik artık yer almıyor. Fakat, Apple Store uygulamasında aygıt karşılaştırma kısmına girildiğinde hâlâ “Anti-reflective lens coating” sözüne rastlanabiliyor.

Bu durum da haliyle, teknoloji dünyasında baş karışıklığına yol açtı. Kullanıcılar ve teknoloji yorumcuları, Apple’ın bu özelliği neden geri çektiği konusunda çeşitli spekülasyonlar yapıyor. Özelliğin teknik olarak hala var olup olmadığı, lakin Apple’ın bunu tanıtımında vurgulamaktan vazgeçtiği mi, yoksa hakikaten kaldırıldığı mı şu an için meçhul.

Bu çeşit gelişmeler, Apple üzere büyük bir şirket için ender görülse de, bazen tanıtım süreçlerinde özelliklerin pazara sunulmadan evvel değişikliğe uğradığını görmek mümkün. Apple’ın bu özelliği tanıtımlardan çıkarması, tahminen de beklenenden daha az tesirli olduğunun ya da üretim sırasında birtakım zorlukların yaşandığının bir işareti de olabilir.

Apple kullanıcıları, her vakit yeni özellikler ve gelişmiş teknolojiler beklerken, bu çeşit geri çekilmeler hayal kırıklığı yaratabiliyor. Yeniden de Apple’ın, bu üzere durumlarda kullanıcılarına net bir açıklama yapması bekleniyor. Şirket, muhtemelen yakın gelecekte bu değişiklik hakkında daha ayrıntılı bir bilgi verecektir.

Sizce Apple, bu özelliği neden tanıtımdan kaldırmış olabilir? Bu cins değişiklikler, büyük markaların güvenilirliğini nasıl tesirler? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


iPhone 16’nın bir özelliği Apple’ın web sitesinden gizlice silindi!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx