1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. iPhone’umu ‘Bul’ özelliğini kullanan şahsa cezası!

iPhone’umu ‘Bul’ özelliğini kullanan şahsa cezası!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, bazen bu araçlar makûs niyetli şahıslar tarafından farklı emeller için kullanılabiliyor. İşte Çin’in Jiangsu eyaletinde yaşanan olay da tam olarak bu cins bir hadiseyi gözler önüne serdi. Bir dolandırıcı, Apple’ın “iPhone’umu Bul” (Find My iPhone) özelliğini kullanarak insanları dolandırdı ve fidye talep etti. Nihayetinde ise, hiç de beklemediği bir sürprizle karşılaştı.

Apple’ın “iPhone’umu Bul” özelliğini berbata kullanan dolandırıcıya 1 yıl mahpus cezası verildi

Çin’de yaşayan bir dolandırıcı, internette “ücretli oyunları fiyatsız oynama hizmeti” sunacağını argüman eden geçersiz ilanlar yayınladı. İlanlarda, bilhassa gençler ortasında tanınan olan oyunlar bulunuyordu ve haliyle de oyunseverlerin ilgisini çekti. Dolandırıcı, fiyatlı oyunları fiyatsız oynayabilmeleri için kullanıcılara kendi verdiği Apple hesabını girmeleri gerektiğini söyledi.

Sonrasında dolandırıcı, Apple’ın “iPhone’umu Bul” özelliğini kullanarak bu şahısların telefonlarını uzaktan kilitledi. Yani kullanıcılar, dolandırıcının verdiği Apple hesabına giriş yaptıktan sonra tuzağa düştüler. Kurbanlar, telefonlarını geri açabilmek için muhakkak bir ölçü ödeme yapmaya zorlandı. Bir nevi dijital fidye talebiyle karşı karşıya kaldılar.

Bu metotla dolandırıcı, tam 10 kişiyi mağdur etti ve toplamda 1000 dolar haksız çıkar elde etti. Neyse ki olay uzun sürmedi. Dolandırılan bireylerden biri durumu yetkililere bildirince, olay süratlice araştırılmaya başlandı. Kısa müddet içinde yakalanan şahıs mahkeme önüne çıkarıldı. Mahkeme, adamın 1 yıl mahpus cezasına çarptırılmasına karar verdi ve elde ettiği haksız yararla birlikte cürümde kullandığı telefonuna da el koydu.

Nihayetinde bu tıp olaylar, teknolojinin hayatımıza yararı olduğu kadar ziyanlarının da olabileceğini bir sefer gözler önüne serdi. Bilhassa “iPhone’umu Bul” üzere hayat kurtarıcı özellikler, berbat niyetli bireylerin eline geçtiğinde epey farklı hedeflerle kullanılabiliyor. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, kullanıcıların da dijital dünyada daha dikkatli ve şuurlu olmaları gerekiyor.

Sizce, bu cins olaylar teknolojinin yararlarını gölgede bırakır mı, yoksa güvenlik tedbirleriyle bu çeşit durumlar engellenebilir mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


iPhone’umu ‘Bul’ özelliğini kullanan şahsa cezası!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx