USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi Protokolü İmzalandı

İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi Protokolü İmzalandı

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Basketbol Federasyonu, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı arasında, “İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi” iş birliği protokolü başarıyla imzalandı. Bu protokol çerçevesinde, Zeytinburnu’nda bulunan Basketbol Gelişim Merkezi kapsamında yer alan tematik spor lisesinde, öğrenciler hem akademik bilgilerle donatılacak hem de sportif yetenekleri geliştirilerek, genç yaşlardan itibaren profesyonel sporculuğa adım atacaklar.

İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi Protokolü İmzalandı

İmza törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni okul ile ilgili olarak şu şekilde konuştu:

İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi Protokolü İmzalandı

HEM AKADEMİK HEM SPORTİF EĞİTİM

“Milli Eğitim Bakanlığı görevinden önce Gençlik ve Spor Bakanlığında bakan yardımcılığı yaptım. Bu süreçte, Türkiye’nin eşine az rastlanır bir tesisleşme döneminden geçtiği bir dönemde, bunun içini dolduracak bir projeyi hayata geçirmeyi arzuladım. Hem akademik hem de sportif eğitimi bir arada sunabilen bir sürecin Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğunda olması gerektiğini düşündüm. 2014 yılında proje okullarıyla bu hedefe adım attık. Çocuklarımızın yeteneklerine göre eğitim almasını ve sportif alanda kendilerini geliştirmesini sağlamayı amaçladım. Bu alanda, müfredatlarını sportif anlamda geliştirebileceğimiz okullar açma hedefimiz vardı. Bu konuda en başarılı örneklerden biri Ankara’daki voleybol lisemizdir. Ardından İstanbul’da Riva’da futbol lisesi açtık. Bugün, Basketbol Federasyonu ile böyle bir iş birliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

ZEKİ, ÇEVİK VE AHLAKLI SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİZ

“Bu projelerle çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren alarak, yeteneklerinin olduğu spor dallarında, o dalın kültürünü benimsemeleri için destek olacağız. Gençlerimizin, yurt dışında ülkemizi temsil edebilecek, Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘zeki, çevik ve ahlaklı sporcular’ olarak yetişmelerini sağlayacağız. Bu süreci son derece önemsiyorum. Sağlıklı bir şekilde yürütülen tematik spor liseleri bünyesinde artık ortaokullar da açmayı planlıyoruz.”

İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi Protokolü İmzalandı

TEORİK OLARAK GÜZEL BİR KURGU

“Programlar, federasyon tarafından titizlikle hazırlanacak ve Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanacaktır. Öğrencilerimize başarı bursu ve harçlık ödemeleri yapılacak. Bu teorik olarak oldukça sağlam bir yapı. Doğru adımlarla ilerleyerek, doğru sonuçlar elde etmek için detaylı çalışmalar yaptık. Voleybol örneğinde olduğu gibi, federasyonun sürekli destek vereceği ve burayı gözbebeği olarak göreceği bir tesis olmasını temenni ediyorum.”

‘ZİRVE ÖRNEKLERDEN BİRİ’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, imza töreninde, “Gerçekten güzel bir oluşum oldu. MEB ile birlikte, öğrencilerimizin yetenek taraması projesinde çocuklarımızı en az iki farklı yeteneğe yönlendirmeye çabalıyoruz. Geleceğe hızla ilerleyen bir Türkiye var. Onlarca tesis yapıldı ve bunların zirve örneklerinden biri de bu tesis. Avrupa’da benzeri yok. Spor, bir endüstri olduğu için her bir birey son derece önemli. Psikolojiden sosyolojiye kadar birçok farklı eğitim burada uygulanacak” dedi.

İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi Protokolü İmzalandı

DÜNYA MARKASI OLMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, imza töreninin yalnızca bir protokol değil, spor ile eğitimi birleştiren devrim niteliğinde bir adım olduğunu ifade etti. Türkoğlu, “Spor lisesi, basketbolu sadece bir spor değil, aynı zamanda karakter gelişimi aracı olarak gördüğümüz vizyonumuzun önemli bir parçasıdır. 1220 metrekare alanda, modern donanımlarıyla 200 öğrenciye destek verecek ve antrenman imkanı sağlayacak bir okulumuz olacak. Amacımız, Türk basketbolunu dünya çapında bir marka haline getirmek. Bu hedefe ulaşmak için atılmış önemli bir adım” şeklinde konuştu.

İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi Protokolü İmzalandı
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx