USD34,27
EURO37,17
GR. ALTIN2.983,21
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Konami FIFA ile anlaştı, yoksa PES serisi FIFA ismiyle geri mi dönecek?

Konami FIFA ile anlaştı, yoksa PES serisi FIFA ismiyle geri mi dönecek?

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konami Digital Entertainment Co., Ltd. (KONAMI) ve FIFA, bugün prestijiyle esporun gelişimine yönelik dünya çapındaki bağlılıklarını sürdürmek gayesiyle el sıkıştıklarını duyurdu. Bu teşebbüsün bir kesimi olarak, bu yılın ilerleyen vakitlerinde taşınabilir ve konsollarda eFootball™‘u da içeren iki farklı FIFAe World Cup™ düzenlenmesi planlanıyor.

Bu iş birliğinin emeli, espor aracılığıyla dünya çapındaki oyuncuların futbol keyfini katlamak. Oyuncuların kendi ülkelerini özel müsabakalar aracılığıyla temsil etmelerine imkan tanıyan bu teşebbüs, futbolseverlerle olan bağı daha da üst düzeylere taşıyacak.

FIFAe Dünya Kupası™ elemeleri dünya çapında 10 Ekim Perşembe günü başlayacak. Tüm topluluğu kapsayabilmek ismine konsolda ve mobilde olmak üzere iki müsabaka düzenlenecek ve her birinde bir FIFAe Dünya Şampiyonu belirlenecek. Daha fazla bilgiye FIFA.GG’den ve Konami web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bu iş birliğinin birinci yılında final aktifliklerine 18 ülke davet edildi. Ülkeler, oyuncu tabanı ve ilgili ülkelerdeki rakiplerin evvelki performansları üzere farklı faktörlere nazaran seçildiler. eFootball™ oynayan herkesin katılabileceği turnuvada yer alabilmek için oyuncuların eFootball™’u en son sürümüne güncellemesi gerekiyor.

Mobil ve konsollarda eFootball™’un yer aldığı birinci FIFAe World Cup™‘a katılacak ülkeler şunlar:

Arjantin
Brezilya
Kosta Rika
İngiltere
Fransa
Hindistan
Endonezya
Japonya
Kore Cumhuriyeti
Malezya
Fas
Hollanda
Polonya
Portekiz
Suudi Arabistan
İspanya
Tayland
Türkiye

Yöneticiler bahisle ilgili niyetlerini şu sözlerle aktardılar:

Koji Kobayashi, Kıdemli Yönetici, Konami Digital Entertainment Co., Ltd.

“KONAMI olarak futbol simülasyonu ve esporun geliştirilmesinde zorluklarla çaba etmeye devam ettik. FIFAe ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde eFootball™’un tanıtımına yeni bir boyutta katkıda bulunabildiğimiz için çok memnunuz. Bize bu fırsatı sağladığı için FIFA’ya içten şükranlarımızı sunmak istiyoruz. FIFAe World Cup™’ın başlamasını sabırsızlıkla beklerken FIFAe World Cup™ aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki oyuncularımızın coşkusunu, heyecanını ve sevincini paylaşmayı dört gözle bekliyoruz”.

Romy Gai, FIFA İşletme Müdürü

“KONAMI ile güçlerimizi birleştirdiğimiz için son derece heyecanlıyız. Bu iş birliği, futbolu global olarak tanıtma ve oyunculara marifetlerini sergilemeleri için bir platform sağlama misyonumuzla eksiksiz bir biçimde örtüşüyor. Farklı toplulukların FIFAe müsabakalarının bir kesimi olmasına imkan tanıyacak kapsayıcı bir ekosisteme nitekim inanıyoruz”.

Miyamoto Tsuneyasu, Lider, Japonya Futbol Federasyonu

“eFootball™ yıllardır dünyanın dört bir yanındaki oyuncular tarafından seviliyor ve Japonya’da da sıkı bir takipçi kitlesi edinerek futbol ailesi için vazgeçilmez bir platform haline geldi. “eFootball™”un yer aldığı “FIFAe World Cup™”, e-futbol oyuncularının hayallerinin tepesi olacak. Japon Futbol Federasyonu (JFA), “FIFAe World Cup™”da yarışacak Japon oyuncuları belirlemek için bir seçme turnuvası düzenleyecek ve e-futbol Japonya ulusal kadro oyuncularını, tıpkı öteki Japon ulusal grupları üzere, doruğa oynamaları için destekleyecek”. 

Leandro Petersen, Ticari ve Pazarlama Müdürü, Arjantin Futbol Federasyonu

“30. yıl dönümünü kutlayan eFootball™ ülkemizde çok tanınan bir oyun ve futbolseverler için en yeterli bağlantı araçlarından biri haline gelmiş durumda. eFootball™’un yer aldığı yeni FIFAe World Cup™’a katılmanın, ülkemizdeki tüm eFootball™ oyuncularının en son gayesi olacağına innaıyoruz. Ülkemizden bir FIFAe Dünya Şampiyonu çıkarmak ve FIFAe World Cup™’ı desteklemek için elimizden geleni yapacağız”.    

Francois Vasseur, Pazarlama Yöneticisi, Fransız Futbol Federasyonu

“Fransa’nın eFootball™’un yer aldığı FIFAe World Cup™’a katıldığını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Hem konsolda hem de mobilde düzenlenen bu eşsiz yarış, FFF’yi ve Fransız ulusal ekibini süratle büyüyen bir espor ortamında tanıtmamızı sağlayacak. Bu bağlamda FFF, KONAMI ve FIFAe’nin eFootball™’da memleketler arası müsabakalar geliştirmek için başlattığı ivmeden memnun”. 

Sema Tuğçe Dikici, Pazarlama Yöneticisi, Türkiye Futbol Federasyonu

“Ülkemizdeki futbol taraftarlarının kalbini fetheden bir oyun olan eFootball™’un 30. yıl dönümünü kutlarken, oyuncuları ve taraftarları bir ortaya getirmedeki güçlü rolünün farkındayız. Yaklaşan FIFAe World Cup ™ eFootball™’u etkileyerek, ülkeler ortasında eşsiz bir iş birliği fırsatı ve global ilişkilerimizi güçlendirme talihi sunuyor. Bu turnuva yalnızca rekabetten daha fazlasını temsil ediyor; oyun sevgisi aracılığıyla memleketler arası dostlukları ve karşılıklı saygıyı teşvik eden bir platform. Bu aktifliği desteklemeye ve ülkemizin FIFAe Dünya Şampiyonu olarak taçlandırılmasını görmeye kararlıyız. FIFAe’nin eFootball™ oyuncularına sağladığı takviye ve tanınma değer biçilemez ve bu seyahatin bir modülü olmaktan heyecan duyuyoruz”. 

KONAMI, 1995’ten beri global çapta futbol oyunları yayınlıyor ve toplam satış ve indirme sayıları şu anda 800 milyonu aşmış durumda. 1990’lardan beri futbol topluluğunu genişletmek için çeşitli turnuvalar da düzenleyen şirket son yıllarda, Avrupa kulüp ortaklarıyla “eFootball™ Championship 2024 Club Event”i düzenleyerek ve Japan Professional Football League (J. League) aracılığıyla “eJLeague eFootball™”a konut sahipliği yaparak eSpor ve gerçek sporları birleştirme gayretlerini arttırdı.

Konami FIFA ile anlaştı, yoksa PES serisi FIFA ismiyle geri mi dönecek?
Yorum Yap
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Would love your thoughts, please comment.x