USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Magazin
  3. Kraliyet Ailesinin Yedek Prensleri ve Gelecek Korkusu

Kraliyet Ailesinin Yedek Prensleri ve Gelecek Korkusu

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kraliyet Ailesinin Yedek Prensleri: Gelecek Korkusu

Kraliyet Ailesinin Yedek Prensleri: Gelecek Korkusu

Aslında durum hiç de düşündüğünüz gibi değil. Yıllar geçtikçe o küçük çocuklar büyürken, gelecek kaygısı anne ve babalarını sarar. Veliaht çocuklar için bu durum geçerli değil elbette; çünkü onların geleceği doğdukları andan itibaren belirlenmiştir. Ancak tahtı devralacak çocuğun kardeşleri için işler biraz daha karmaşık. Bunca varlık içinde büyüyen “yedek” çocuklar, eğer kendilerine iyi bir gelecek planlanmazsa büyük bir boşluğa düşebilirler. Bu durum, rotasını kaybetmiş bir gemi gibi istenmeyen limanlara savrulmalarına neden olabilir.

Kraliyet Ailesinin Yedek Prensleri ve Gelecek Korkusu

Yedekler Harry Amca’ya Benzer Mi?

Son dönemlerde sağlık sorunlarıyla mücadele eden İngiliz kraliyet ailesi için bu durum oldukça kritik hale gelmiştir. Özellikle ülkenin gelecekteki kralı ve kraliçesi Prens William ile eşi Kate Middleton’ın çocukları için. Tahtı babasından devralacak olan George’un bu konuya dahil olmadığını belirtmek gerekir; zira o, şimdiden bir kral olarak yetiştirilmektedir. Burada Galler Prensi William ile Galler Prensesi Kate’in aklını kurcalayan mesele, küçük çocukları Charlotte ile Louis’dir. Özellikle William’ın kardeşi “yedek prens” Harry’nin aileye yaşattıkları göz önüne alındığında, Galler çifti Charlotte ve Louis’nin geleceği için planlar yapmaya çoktan başlamıştır.

Kraliyet Ailesinin Yedek Prensleri ve Gelecek Korkusu

Bu ‘Lanet’ Tekrar Yaşanmasın

Ailenin yedek prensi Harry ile eşi Meghan Markle’ın yaşadığı ve yaşattığı durum, aile içinde “bir tür lanet” olarak anılmakta ve iki küçük Galler kardeşin bu durumdan uzak tutulması hedeflenmektedir. Kraliyet uzmanı Jennie Bond, bu konudaki önlemleri değerlendirdi. The Mirror’a verdiği röportajda Bond, Galler çiftinin yedek çocukların yaratabileceği sorunların farkında olduğunu belirtti. Ona göre William ve Kate, çocuklarını yetiştirme konusunda modern ve farklı bir tutum sergiliyorlar. Her üç kardeşe de ne kadar özel ve sevgi dolu olduklarını hissettirmek için çaba sarf ediyorlar. Bunun yanı sıra geleceğin kralı olarak yetiştirilen George’un yanı sıra kardeşleri Charlotte ve Louis için de sağlam bir gelecek hazırlamak için çalışıyorlar.

Kraliyet Ailesinin Yedek Prensleri ve Gelecek Korkusu

En İyisi Sağlam Bir Eğitim Almaları

Jennie Bond’a göre Kate ile William, Charlotte ve Louis’ye kraliyet yaşamının ötesinde başka bir dünya olduğunu şimdiden öğretmeye başlıyorlar. Özellikle de neşeli ve afacan Louis’nin, anne ve babası tarafından orduya ya da hayır kurumlarıyla çalışmaya yönlendirileceği düşünülüyor. Tabii ki bu, eğitimini tamamladıktan sonraki bir süreç. Bond’a göre Kate ile William, Louis’yi tıpkı kendileri gibi üniversiteye yönlendirmeyi de planlıyor. Bu süreçten sonra, Louis’nin hayatına anlam katacak bir yol bulmasını isteyeceklerdir. Böylece bir gün tahta çıkacak olan William için uygun ve sorun çıkarmayan bir çocuk olacaktır.

Charlotte Ayrı Bir Konu

Uzmanın belirttiğine göre Kate ile William, taht sırasında George’dan sonra gelen tek kızları Charlotte’un da kendine iyi bir gelecek kurması için gayret gösterecek. Prenses Charlotte, gelecekte kralın kardeşi olarak, şu anda büyük halası Prenses Anne’in konumunu üstlenecek. Charles’ın tek kız kardeşi olan Anne, ailedeki en yüksek “kraliyet prensesi” unvanına sahiptir. George tahta geçtiğinde ve Anne hayata veda ettiğinde bu unvan Charlotte’un olacaktır. Daha şimdiden belirli olan bu geleceğe rağmen, Kate ile William, tek kızlarının iyi bir eğitim alarak sağlam bir hayat kurabilmesi için tüm çabalarını göstermektedir.

Kraliyet Ailesinin Yedek Prensleri ve Gelecek Korkusu

Galler kardeşlerin en küçüğü Louis, hiyerarşiye göre “yedeğin de yedeği” konumunda olduğu için, anne ve babası daha şimdiden onun kendine bir hayat yolu bulması için planlar yapmaya başlamıştır. En büyük endişe, bunca varlıklı yaşamın içinde bir boşluğa düşüp yolunu kaybetmesidir.

Kraliyet Ailesinin Yedek Prensleri ve Gelecek Korkusu
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx