1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Malumun İlamı… ABD Hükûmeti, Toplumsal Medya Şirketlerinin Tonla Kullanıcı Verisini Çaldıklarını Tespit Etti

Malumun İlamı… ABD Hükûmeti, Toplumsal Medya Şirketlerinin Tonla Kullanıcı Verisini Çaldıklarını Tespit Etti

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Federal Ticaret Kurulu (FTC), toplumsal medya platformlarıyla ilgili dikkat çeken bir rapor hazırladı. Bu raporda, toplumsal medya şirketlerinin kullanıcı datalarını çaldıkları, çocuk ve gençleri müdafaa noktasında da yetersiz oldukları belirtildi. Aslında hepimizin bildiği bir konu, FTC’nin raporu ile doğrulanmış oldu.

FTC yetkilileri, rapor kapsamında 9 şirketten bilgi topladı. Bu şirketler; Facebook, WhatsApp, Twitch, YouTube, ByteDance, Reddit, Discord, X ve Snap’ti. Yani dünyanın en tanınan toplumsal ağlarıydılar. Toplanan bilgiler ise kişisel ve demografik bilgilerin nasıl toplandığı, izlendiği ve kullanıldığı ile ilgiliydi. Yapılan inceleme sonucunda, şirketlerin çok ölçüde data topladıkları ve bunları süresiz olarak saklayabildikleri tespit edildi. Üstelik firmalar, kullanıcıları olmayan bireylerin bile datalarını toplamışlardı.

Verilerimiz, şirketlere milyarlarca dolar para olarak geri dönüyor

Konuyla ilgili açıklama yapan isim, FTC Başkanı Lina M. Khan oldu. Lina M. Khan, yaptıkları incelemede toplumsal medya şirketlerinin kelam konusu bilgiler sayesinde milyarlarca dolarlık gelir elde ettiklerini söyledi. Ancak Lina M. Khan’a nazaran bu durum, bilhassa de çocukları ve gençleri tehdit ediyor.

Bu ortada; raporda çok enteresan bir ayrıntı var. FTC raporuna nazaran toplumsal medya şirketleri, kullanıcılardan bildirim alsalar bile onlara ilişkin dataları tam manasıyla silmiyorlar. Fakat bu bilgilerin neler olduğuna ait bir bilgi bulunmuyor. Yani siz, bir platformdaki varlığınızı sildiğinizi düşünseniz bile işin aslı pek de öyle olmuyor

Malumun İlamı… ABD Hükûmeti, Toplumsal Medya Şirketlerinin Tonla Kullanıcı Verisini Çaldıklarını Tespit Etti
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx