1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi’nde Başarı Ödül Töreni

Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi’nde Başarı Ödül Töreni

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) büyük başarılar elde eden üç öğrenciyi onurlandırmak amacıyla anlamlı bir tören düzenledi. Okulu inşa eden hayırsever iş insanı Mehmet Cadıl, sınavda sözel dalda Türkiye 29’uncusu olan Mehmet Akyel‘e sıfır kilometre bir otomobil hediye etti. Ayrıca, eşit ağırlıkta Türkiye 95’incisi olan Feyza Kayatepe ve sözelde Türkiye 391’incisi olan Nurullah Altuntaş‘ı da 10’ar bin lira para ödülü ile ödüllendirdi.

Törende konuşan hayırsever Cadıl, okulunu yaptırdığı dönemde valiye, ikinci çocukluğunu bu okulda yaşamak istediğini ilettiğini belirtti. Öğrencilerle bir araya gelerek kendi çocukluğunu bu okulda yaşadığını ifade etti. Öğrencilerin kendisine “Mehmet amca” dediğini dile getiren Cadıl, okulda disiplinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Disiplinsiz bir milletin, devletin, ordunun ve sanayicilerin başarılı olamayacağına inandığını aktardı.

Cadıl, başarılı olan öğrencileri onurlandırmanın da büyük bir önem taşıdığını belirterek, “Yeri geldiğinde vermiş olduğunuz sözü tutarak başarılı olanı bir arabayla onurlandırırsınız. Bu çocuğumuz bizim okulumuzda onur ödülü alan bir öğrenci. Benim çalışkan, dürüst ve ahlaklı olacaksınız dediğim çocuklardan birisi. Bu arabayı aldığı için çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde Başarı Ödül Töreni

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, hayırsever iş insanı Mehmet Cadıl’ın eğitime olan ilgisini, heyecanını ve desteğini yakından bildiğini belirterek, “Öğrenciler için neler yapmak istediğini, onların tutumlu, dürüst, güvenilir, vatansever, başarılı ve disiplinli bireyler olarak yetişmeleri için gösterdiği gayreti takdirle izliyorum.” dedi.

Otomobille ödüllendirilen Mehmet Akyel, bu özel ödül için duyduğu mutluluğu şöyle ifade etti: “Bu güzel ödül için öncelikle Mehmet amcaya çok teşekkür ederim. Çok mutluyum fakat bu güzel okulumdan ayrılacağım için hüznünü yaşıyorum. Başarımda emeği geçen tüm öğretmenlerime de teşekkürlerimi sunuyorum.”

Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi’nde Başarı Ödül Töreni
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx