1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Merkez Bankası Faiz Kararını Açıklayacak: Piyasalardaki Beklentiler

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıklayacak: Piyasalardaki Beklentiler

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıklayacak: Piyasalardaki Beklentiler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün saat 14:00’te faiz kararını açıklayacak. Son dört toplantısında faiz oranını sabit tutan Merkez Bankası’nın bu beşinci toplantıda da aynı kararı vermesi bekleniyor.

Piyasa beklentileri de bu yönde şekilleniyor. Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin tamamı, faiz oranının %50 seviyesinde sabit tutulacağını öngörüyor. Benzer bir şekilde, AA Finans’ın 15 Ağustos’ta sonuçlanan anketine katılan ekonomistler de faiz oranında bir değişiklik beklemediklerini belirtti.

Ekonomik göstergeler de bu karara ışık tutuyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Haziran ayı verilerine göre, işsizlik oranı %0,7 puan artarak %9,2’ye yükseldi. Sanayi üretiminde ise Mayıs ayından bu yana daralma gözleniyor; Haziran ayında aylık bazda %2,1, yıllık bazda ise %4,7 oranında daralma kaydedildi. Bu, sanayi üretiminde son 16 ayın en büyük yıllık düşüşü anlamına geliyor.

Temmuz ayı itibarıyla, Türkiye’de yıllık enflasyon %61,78 olarak gerçekleşti. Bu durum, politika faizinde bir değişiklik yapılmaması beklentisini daha da güçlendiriyor. TCMB’nin Ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, politika faizi beklentisi cari ay sonu için %50, 3 ay sonrası için ise %48,10 seviyesinde. 12 ay sonrası için ise bu beklenti %34,57’den %33,30’a geriledi.

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıklayacak: Piyasalardaki Beklentiler
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx