USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Magazin
  3. Metin Arolat: Ağabeyinin Kaybı ve Yaşadığı Zor Dönem

Metin Arolat: Ağabeyinin Kaybı ve Yaşadığı Zor Dönem

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metin Arolat: 90’ların İkonu

Metin Arolat: 90'ların İkonu

Hayatının son anlarını sahnede geçiren Metin Arolat, Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden biri olarak 90’lı yıllara damgasını vurmuştu. Şarkılarıyla birçok insanın kalbine dokunan Arolat, Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayınlanan programında samimi açıklamalarıyla dikkat çekmişti.

Ağabeyimle Her Gece Konuşmadan Uyuyamam

Ağabeyimle Her Gece Konuşmadan Uyuyamam

Metin Arolat, ağabeyini kaybetmenin kendisi üzerinde yarattığı derin etkiyi şu sözlerle ifade etti: “Çok büyük bir travmaydı ağabeyimi kaybetmem. Hala da her gece konuşmadan uyuyamam ağabeyimle.” Arolat, ağabeyinin kendisi için ne kadar önemli olduğunu ve onunla olan ilişkilerinin hayatını nasıl şekillendirdiğini anlattı. “Büyük bir travma yaşadım. O zamana kadar şımarık bir kardeş olarak yaşadım. Ağabeyim üniversitede okuyordu, ben de yeni başlamıştım. Annemle aralarında geçen bir konuşmaya şahit oldum. Annem, ‘Metin şimdi okula başladı, ona bir spor ayakkabı alalım’ dedi. Ağabeyim, ‘Anne, bu ay ben idare edeyim, ona ayakkabı alın’ dedi. O an benim için çok özel bir andı; ‘Ayakkabım geliyor!’ diye düşünmüştüm.

Ağabeyimin Ölümü ve Benim Psikolojik Durumum

Ağabeyimin Ölümü ve Benim Psikolojik Durumum

Arolat, ağabeyinin ölümünü öğreniş şeklinin kendisini nasıl derinden etkilediğini şöyle anlattı: “O yaz Ayvalık’ta ailemle birlikteydim. Komşumuz geldi ve ‘Abin kaza geçirdi’ dedi. O an, abimin öğrenci evindeki bir rafın düşmesi sonucu yaralandığını düşündüm. Eve döndüğümde, radyoda kaza haberleri dinleyen babamı gördüm. ‘Demir kaza geçirmiş’ dedi ama henüz ölümden bahsetmiyorduk. Alt komşudan gelen ‘Metin ablan arıyor’ sesiyle telefon açtım ve ablamın feryatlarıyla gerçekleri öğrendim: ‘Babama sakın belli etme, Demir öldü.’ O an, babama bu durumu nasıl söyleyeceğimi bilemedim. İdolüm olan ağabeyimin kaybı, benim için çok yıkıcıydı.”

Ağabeyim Benim İçin Bir İdol

Arolat, ağabeyinin kaybından sonra yaşadığı yalnızlık hissini de dile getirdi: “Ağabeyim benim için bir idol gibiydi. O gidince hayatımda ne yapacağımı bilemedim. Neşeli bir ailede büyümüşken, bir anda herkes yas evi haline geldi. Babam da arkasından vefat etti ve bu durum beni çok derinden etkiledi.”

Depresyon ve Tedavi Süreci

Metin Arolat, yaşadığı zor dönemleri ve tedavi sürecini şu şekilde anlattı: “İntihar etmedim, ama depresyona girdim. Ağabeyimi ve ardından babamı kaybettiğim dönemlerde kendimi tamamen izole ettim. 6 ay boyunca evden çıkmadım, tıraş olmadım ve duş almadım. Anneme hissettirmemeye çalıştım ama durumum ciddiydi. Arkadaşlarım beni Lape’ye yatırdı. O dönemde telefonumu açmıyordum, duvarlara bakıyordum. Depresyon garip bir şey; 10-15 gün yattım ve herkese bu süreci geçirmelerini tavsiye ederim.”

Üniversite Hayatı ve Başarılarım

Üniversite Hayatı ve Başarılarım

Arolat, üniversite eğitimine dair anılarını da paylaştı: “Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okumak istedim, sinema ve televizyona olan ilgim beni bu yola yönlendirdi. İlk defa puanla aldılar ve ben yüksek bir puanla Güzel Sanatlar’ı kazandım. Bu süreçte ağabeyim bana destek oldu. Ancak ağabeyimi kaybettikten sonra ailem, ‘Oğlum bu okulu bitir’ dedi ama ben aslında hiçbir sınava girmemişim, okuldan atılmışım. İlgim sadece müzik ve görsellikti. Son iki yılda kopya çekerek okulu bitirdim.”

Metin Arolat: Ağabeyinin Kaybı ve Yaşadığı Zor Dönem
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx