USD34,16
EURO38,17
GR. ALTIN2.918,51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Magazin
  3. Miss Turkey 2024 Finali Gerçekleşti

Miss Turkey 2024 Finali Gerçekleşti

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek genç kızların belirlendiği Miss Turkey 2024’ün finali, önceki akşam İstanbul’da bulunan Lazzoni Hotel’de gerçekleştirildi. Sanat, cemiyet ve iş dünyasından birçok ünlü ismin katılım gösterdiği bu özel gecede, sunuculuğu Pınar Altuğ üstlendi. Gecede konukları selamlayan Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu, “Bugün, Türkiye’yi yurtdışında en iyi şekilde temsil edecek donanımlı Türk kızlarını seçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Miss Turkey 2024 Finali Gerçekleşti

Miss Turkey yarışmasının jüri koltuğunda oturan isimler arasında Can Sandıkçıoğlu, Sabit Akkaya, Cihan Nacar, Alex Arslan, Selen Soyder, Neşe Erberk, Berfu Yenenler, Amine Özil, Gizem Karaca ve Gürhan Sayar yer aldı. Jüri, ‘Miss World’ ve ‘Miss Supranational’ yarışmalarında Türkiye’yi temsil edecek kızları seçerken zor anlar yaşadı.

Dereceler ve Kazananlar

Dereceler ve Kazananlar

Jüri değerlendirmesinde ilk 10’a giren adaylar arasından daha sonra ilk 5 belirlendi. Üçüncü aşama değerlendirmede ise 2 numaralı İdil Bilgen, “Türkiye’nin en güzel kızı” unvanını kazandı. Miss World’de Türkiye’yi temsil edecek olan Bilgen’e tacını son Türkiye Güzeli Nursena Say taktı. Miss Supranational’da Türkiye adına yarışacak ikinci güzel ise 8 numaralı Cemre Üker oldu. Üker’e tacını Selin Erberk Gurdikyan takdim etti.

Yarışmanın Yenilikleri

Yarışmanın Yenilikleri

Bu yılki yarışmada mayolu geçiş yapılmaması dikkat çekti. Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu, “Miss World ve Miss Supranational’ın aldığı karara biz de uyarak, bu yıl yaş aralığımızı 18-30 olarak belirledik,” dedi. Ayrıca, bu yıl sadece iki güzelin seçilmesinin nedenine de değinen Sandıkçıoğlu, “Miss Universe’te Türkiye’yi temsil edecek bir genç kız seçilmedi. Miss Universe’ün yeni bir formata geçmesi nedeniyle bu kararı aldık,” şeklinde konuştu. Gelecek yıldan itibaren üç güzelin seçildiği yarışmalara yeniden katılacaklarını belirtti.

Miss Turkey 2024 Finali Gerçekleşti

Miss Turkey 2024’ün Kazananları

Miss Turkey 2024'ün Kazananları

Yarışmada birinci seçilen 2 numaralı İdil Bilgen, 1.80 boyunda, 24 yaşında ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Bilgen, Türkiye’nin en güzel kızı olarak Miss World’de yarışma hakkını elde etti. Miss Supranational yarışmasına katılmaya hak kazanan 8 numaralı Cemre Üker ise 1.79 boyunda, 26 yaşında, Paris School of Business Uluslararası Pazarlama ve İş Geliştirme Yüksek Lisans son sınıf öğrencisi.

Miss Turkey 2024 Finali Gerçekleşti

Jüri Üyelerinin Düşünceleri

Jüri Üyelerinin Düşünceleri

Miss Turkey 2024’ün jürisinde yer alan Gizem Karaca, 13 yıl önce aynı yarışmaya katıldığını ve büyük bir heyecan yaşadığını belirtti: “Miss Turkey denince aklıma 2011’deki 17 yaşındaki Gizem geliyor. O kadar zaman geçmiş aradan, şimdi jüri koltuğunda oturmak büyük bir keyif. Finalistlerin günlerdir ne kadar heyecanlandıklarını biliyorum. Bu yarışma, birçok güzel kapının açılmasına vesile oldu ve bu yolun başlangıcı oldu.”

Miss Turkey 2024 Finali Gerçekleşti

2015 yılında Miss Turkey’e katılıp dördüncü olan Berfu Yenenler, “Kızların hepsi güzel ve donanımlı. Eminim hak eden kazanacaktır,” dedi. Geceye 30 saatte hazırlandığını ifade eden Yenenler, “Otelde oda tuttum hazırlanmak için. Çok tembel olduğum için rahat rahat hazırlandım, baktım ki geç kalıyorum koşa koşa geldim,” diyerek güldü. Sosyal medyada hakkında yapılan olumsuz yorumlar sorulduğunda ise, “Herkes hem seviliyor hem de sevilmiyor. Biriyle ilgili nötrseniz, hiçbir fikriniz yoksa, o kişi bu sektörde var olamaz,” yanıtını verdi.

Sosyal Medya Tepkileri

Sosyal Medya Tepkileri

İdil Bilgen, Miss Turkey jürisini etkilemeyi başardı, ancak sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından ‘Şabaniye’ benzetmesi yapıldı. Bu durum, yarışmanın ardından sosyal medyada geniş yankı buldu.

Miss Turkey 2024 Finali Gerçekleşti

Miss Turkey 2024 Finali Gerçekleşti
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx