1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Musk, o ismin Tesla Cybertruck’ını devre dışı bıraktı!

Musk, o ismin Tesla Cybertruck’ını devre dışı bıraktı!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla CEO’su Elon Musk ile Çeçen başkan Ramzan Kadirov, Tesla Cybertruck yüzünden birbirine girdi. Rusya’da resmi olarak satılmamasına karşın Cybertruck alan Çeçen önder, aracını modifiye etti. Lakin bu modifiyeyi beğenmeyen Musk ise aracın yazılımını devre dışı bıraktı.

Elon Musk ve Ramzan Kadirov, Tesla Cybertruck yüzünden birbirine girdi

Kadirov, daha evvel Musk’ın kendisine bir Cybertruck ikram ettiğini sav etmiş ve silahlandırılmış aracı Rusya sokaklarında kullandığı bir görüntü yayınlamıştı. Argümana nazaran araç, Çeçen birliklerini desteklemek üzere cepheye gönderildi.

Ancak Musk, Kadirov’a araç ikram ettiğini yalanladı ve toplumsal medyada “Rus bir generale Cybertruck vereceğimi düşünecek kadar aptal mısınız?” formunda bir açıklama yaptı.

Kadirov ise Tesla’nın, cephede misyon yaptıktan sonra Cybertruck’ı uzaktan devre dışı bıraktığını sav ederek reaksiyon gösterdi. Musk’ın bu hareketinin korkakça olduğunu söyledi. Tehlikeli bölgelere gönderilen bir aracın üretici tarafından uzaktan etkisiz hale getirilmesini de eleştirdi.

Tesla, yazılım aracılığıyla arabalarını uzaktan denetim edebiliyor. Tesla’nın bu olayda aracı devre dışı bırakma münasebeti şimdi muhakkak değil. Fakat Ukrayna-Rusya ortasındaki tansiyonların arttığı bir devirde yaşanması dikkat cazip.

Bu uyuşmazlık, elektrikli araçların mülkiyeti ve modifikasyonuna ait soruları da gündeme getiriyor. Natürel Musk ve Tesla, Kadirov’un son tezleri hakkında şimdi resmi bir açıklama yapmadı.

Musk, o ismin Tesla Cybertruck’ını devre dışı bıraktı!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx