1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Öğrencilerin Hakları ve Yeni Kayıt Süreçleri

Öğrencilerin Hakları ve Yeni Kayıt Süreçleri

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrencilerin Hakları Korundu

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, sınav kılavuzunda yer alan “Sınavlarda iptaline karar verilen sorular, değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır” ifadesi doğrultusunda, fen bilimleri dersi A kitapçığındaki 13. soru değerlendirme dışı bırakılarak yeniden bir değerlendirme sürecine gidildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

MEVCUT OKULDA KALMA HAKKI

“Öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamalarını önlemek amacıyla, yerleştikleri okullara yönelik hakları korunmuştur. Yeniden puan hesaplaması sonucunda üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere yeni kayıt hakkı tanınmıştır. Bu öğrenciler, kayıt hakkını kullanmak istemedikleri takdirde mevcut okullarında kalabileceklerdir. İlgili öğrencilerimizin takip edecekleri süreç, kendilerine SMS ve e-Okul üzerinden ayrıca bildirilecektir.”

YENİ KAYIT SÜREÇLERİ

Değerlendirme sonrası yeni bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, bu haklarını kullanma isteği doğrultusunda başvuruları, 14-20 Eylül tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak ve 21 Eylül tarihi itibarıyla otomatik olarak kayıtları gerçekleştirilecektir.

MAĞDURİYETLER ÖNLENİYOR

Tanımlanan ek kontenjanlarla birlikte nakil hakkı bulunan öğrencilerin yıl boyunca herhangi bir mağduriyet yaşamaları bu şekilde önlenmiş olmaktadır. Yeniden yerleştirme sonucu üst tercihine yerleşen öğrenciler, e-okul.meb.gov.tr adresinden sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

Öğrencilerin Hakları ve Yeni Kayıt Süreçleri
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx