1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Okula Yeni Başlayan Çocukların Velilerine Tavsiyeler

Okula Yeni Başlayan Çocukların Velilerine Tavsiyeler

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okula Yeni Başlayan Çocukların Velilerine Tavsiyeler

Psikolog Aslıhan Meral Bayram, okula yeni başlayan çocukların ailelerine önemli tavsiyelerde bulundu. Bayram, çocukların yeni bir ortama alışmasının zaman alabileceğini belirterek, çocuklara sabırlı ve sevgi dolu bir şekilde yaklaşmanın önemine dikkat çekti.

Velilere yönelik açıklamalarda bulunan Bayram, çocukların kaygılarını anlamanın ve onlara okulu tanıtmanın önemli olduğunu vurguladı. “Çocukları okula alıştırırken onlarla konuşmak, okulu gezdirmek ve öğretmeni tanıtmak faydalı olacaktır” dedi.

Bayram, çocukların karın ağrısı gibi endişelerini anlamanın, onları kıyaslamadan cesaretlendirmenin, rutin oluşturmanın ve istikrarın gerekliliğine değindi. Ailelere, çocukları okula gitmek istemediğinde sempatik ama zarar verici yaklaşımlardan kaçınmaları gerektiğini hatırlatarak, kuralların tutarlı bir şekilde uygulanmasının önemine dikkat çekti.

 Çocukların okula alışma sürecinde hem velilere hem de öğretmenlere büyük sorumluluk düşüyor. Sevgi dolu ve anlayışlı yaklaşımlar çocukların yeni okul hayatlarına daha kolay adapte olmasını sağlayacaktır.

Okula Yeni Başlayan Çocukların Velilerine Tavsiyeler
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx