1. Haberler
  2. Bilgi Rehberi
  3. ÖSYM Başkanı Ersoy’dan KPSS Ön Lisans Sınavı İçin Önemli Detaylar

ÖSYM Başkanı Ersoy’dan KPSS Ön Lisans Sınavı İçin Önemli Detaylar

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM Başkanı Ersoy’dan KPSS Ön Lisans Sınavı İçin Önemli Detaylar: 1 Milyon Üzerinde Aday Katılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 1 Eylül Pazar günü yapılacak olan KPSS Ön Lisans oturumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu yılki sınavda, 1 milyon 205 bin 899 adayın başvuru yaptığını belirten Ersoy, sınavın 81 il ve Lefkoşa dahil olmak üzere toplam 135 sınav merkezinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

3 bin 273 bina ve 60 bin 574 salonun kullanılacağı sınav, 10.15’te başlayacak ve adaylara genel yetenek ile genel kültür testleri uygulanacak. 120 soruluk sınav için adaylara 130 dakika süre verilirken, engelli adaylar için ek 30 dakika süre tanınacak. Bu düzenleme ile engelli adayların sınavda mağduriyet yaşamaması için titiz bir çalışma yürütüldüğü vurgulandı.

Ersoy, sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının sınav ücretinden muaf tutulduğunu ve bu haktan 3 bin 694 adayın yararlandığını açıkladı. Ayrıca, sınavda 2 bin 535 engelli aday da yer alacak.

164 bin 53 görevlinin görev yapacağı sınavda, 13 bin 566 emniyet mensubu da sınav güvenliğini sağlamak için sahada olacak. Başvuru yoğunluğunun 18-29 yaş aralığında olduğunu belirten Ersoy, en fazla başvurunun İstanbul, Ankara ve İzmir illerinden geldiğini, Lefkoşa’dan ise 588 başvuru alındığını belirtti. Kadın adayların sayısı 743 bin 725, erkek adayların sayısı ise 462 bin 174 olarak açıklandı.

Sınav günü, nüfus cüzdanı bulunmayan veya kimlik bilgilerinde eksiklik olan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açık olacağı belirtildi. KPSS Ön Lisans sınavının sonuçları ise 20 Eylül tarihinde açıklanacak.

Bu büyük organizasyon, ÖSYM’nin sınav sürecini ne kadar titizlikle yönettiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Milyonlarca adayın geleceğini belirleyecek bu sınavda, görev alan herkesin dikkatli ve özverili çalışması büyük önem taşıyor. Sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyorum; umarım herkes emeğinin karşılığını alır.

ÖSYM Başkanı Ersoy’dan KPSS Ön Lisans Sınavı İçin Önemli Detaylar
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx