1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Palworld, Nintendo’ya resmen ‘Restine rest’ dedi: İşte detaylar!

Palworld, Nintendo’ya resmen ‘Restine rest’ dedi: İşte detaylar!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde oyun dünyasını sarsan bir gelişme yaşandı ve Nintendo, Pokemon GO teliflerinin ihlal edildiği gerekçesiyle Palworld imalcisi Pocketpair’i dava etti. Pocketpair, dün Nintendo’nun kendilerine açtığı patent ihlali davasına resmi bir açıklamayla cevap verdi.

Palworld imalcisi geri adım atmıyor!

Tokyo merkezli bağımsız oyun şirketi, dava haberinin akabinde toplumsal medya hesaplarından ve resmi web sitesinden yayınladığı bildiride, şimdi hangi patentleri ihlal ettikleri konusunda bilgilendirilmediklerini belirtti.

Pocketpair CEO’su Takuro Mizobe, yaptığı resmi açıklamada, “Dün şirketimize karşı patent ihlali davası açıldığını öğrendik. Mevzuyla ilgili yasal süreci başlatacağız ve tezleri araştıracağız. Şu an için hangi patentleri ihlal ettiğimiz argüman edildiğini bilmiyoruz ve bu mevzuda şimdi bilgilendirilmedik” şeklinde konuştu.

Şirket, bu beklenmedik gelişmenin akabinde kaynaklarını oyun geliştirmek yerine dava ile uğraşa ayırmak zorunda kalacağı için üzgün olduğunu belirtti. Lakin Pocketpair, Palworld hayranları ismine bu savaşı vereceğini ve bağımsız oyun geliştiricilerinin yaratıcı fikirlerini sürdürmelerinin engellenmemesi gerektiğini vurguladı.

Pocketpair, yaşanan gelişmelerden ötürü hayranlarından özür dilerken, Palworld’ü geliştirmeye devam edeceklerini ve oyuncuların gurur duyacağı bir oyun yaratmak için uğraş göstereceklerini vurguladı. Bu ortada, çok yakında oyunun PS5 versiyonunun da resmen duyurulması bekleniyor.

Oyun dünyasında büyük yankı uyandıran bu dava, bağımsız geliştiriciler ile büyük şirketler ortasındaki güç dengesizliğini ve yaratıcılık hudutlarının nerede çizilmesi gerektiği tartışmalarını yine gündeme getirdi. Önümüzdeki günlerde davanın seyri merakla takip edilecek. Buna rağmen Nintendo’nun bu davalardaki acımasızlığı düşünülünce sonucun Pocketpair lehine olması düşük bir ihtimal üzere görünüyor.

Palworld, Nintendo’ya resmen ‘Restine rest’ dedi: İşte detaylar!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx