USD34,16
EURO38,17
GR. ALTIN2.918,51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Magazin
  3. Paulina Porizkova: Aşk, İhanet ve Kaybın İzleri

Paulina Porizkova: Aşk, İhanet ve Kaybın İzleri

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paulina Porizkova: Aşkın, İhanetin ve Üzüntünün Hikayesi

Paulina Porizkova: Aşkın, İhanetin ve Üzüntünün Hikayesi

Bu konuda gerçekten de bir istisna var. Daha çocukluk yıllarından itibaren kamera karşısında olan, moda dünyasında fırtına gibi esen ve aşkın yanı sıra ihanetin de en görkemli örneklerini yaşayan ünlü model, kendini sosyal medya takipçilerine en doğal haliyle göstermekten çekinmiyor. Hatta bazen bu doğallığı birkaç adım daha ileriye taşıyıp cep telefonu kamerası karşısında gözyaşlarına boğuluyor ve tüm zayıflıklarını gözler önüne seriyor. Geçmişiyle hesaplaşırken, özellikle belirli günlerde kaybettiği kocası için duyduğu derin acıyı paylaşıyor. Üstelik geçmişte onu çok üzdüğü halde…

Paulina Porizkova: Aşk, İhanet ve Kaybın İzleri

Aşkın, İhanetin ve Üzüntünün En Gorkemlisini Yaşadı

Onu takip edenler, moda dünyasına damgasını vuran Paulina Porizkova’dan bahsettiğimi çoktan anlamıştır. Porizkova, henüz 19 yaşındayken, dönemin ünlü müzik gruplarından biri olan The Cars’ın klibinde kamera karşısına geçti. O sırada, kendisinden 21 yaş büyük olan ve o dönemde başka biriyle evli olan Ric Ocasek ile tanıştı. Ocasek, evli olmasına rağmen Porizkova’ya karşı hislerini engelleyemedi ve sonunda, boşanarak Porizkova ile evlendi. Bu evlilikten iki erkek çocukları oldu, fakat zamanla evlilikleri fiziksel olarak sona erdi, ancak kağıt üzerinde sürdürdüler. Kocası tarafından mirasından men edilen, tüm hayatı onun kıskançlıkları yüzünden cehenneme dönen Porizkova, yine de sağlığı bozulan kocasını terk etmedi. Ocasek, boşandığı karısıyla birlikte yaşadıkları evde, 2019 yılının 15 Eylül sabahı hayata gözlerini yumdu. Cansız bedenini, sabah kahvesini kendisine götüren Porizkova buldu.

Paulina Porizkova: Aşk, İhanet ve Kaybın İzleri

‘Üzüntümü Göstermedim… Kimse Canımın Yandığını Anlamadı’

Aşkının gücünden mi yoksa bu kadar genç yaşta ona gönül verdiğinden mi bilinmez, Paulina Porizkova, kendisini bunca üzen kocasını asla unutmadı. Her ölüm yıl dönümünde, onun ardından ağlayıp duygularını sosyal medya üzerinden paylaşmayı alışkanlık haline getirdi. Yine cep telefonunun kamerasını açtı, makyajsız en doğal haliyle karşısına geçti ve içini döktü. Kimsenin kendisi için endişelenmesini istemediğinden, duygularını hep sakladığını yazdı. Bu yüzden insanların onun canının ne kadar yandığını, ne kadar kırıldığını bilmediğini ekledi. Ardından şu çarpıcı cümlelerle devam etti: “Kocamın ölümünden sonra tam olarak bunu yaptım. Sonraki yıl, çocuklarım ve sevdiklerim için cesur bir yüz takındım. Ve sonuç şuydu: Suda boğuluyordum ve etrafımdaki herkes onlara el salladığımı düşündü. Onlar da el sallayıp gittiler.”

Porizkova’nın satırları şöyle devam etti: “Elbette ironi şu ki, siz uzun süreli takipçilerim, beni gerçek hayattaki birçok arkadaşımdan daha iyi tanıyorsunuz. İşte burada savunmasız kaldım. Burası ağladığım yer. Yalnızlık seviyem öyle bir şeydi ki, beni duyacak birini bulmak için internete girmek zorunda kaldım. Evet, bunun ne kadar acınası göründüğünü anlıyorum. Ayrıca bunun benim hatam olduğunu da anlıyorum. Yani bugün, sadece internette ağlamıyorum.”

Paulina Porizkova: Aşk, İhanet ve Kaybın İzleri

Porizkova, her yıl kocası Ric Ocasek’i kaybettiği günün yıl dönümünde sosyal medya üzerinden kendisiyle ve geçmişiyle hesaplaşıyor.

KLİP ÇEKİMİNDE TANIŞIP FLÖRT ETMEYE BAŞLADILAR

Paulina Porizkova, Ric Ocasek ile tanıştığında henüz 19 yaşındaydı. Porizkova ile Ocasek, The Cars grubunun 1984 tarihli “Drive” adlı şarkısının klip çekimlerinde tanıştı. Sette tanışan ikili, kısa süre sonra flört etmeye başladı. Paulina Porizkova, 24, Ocasek ise 45 yaşındayken evlendiler. Ancak evlilikleri, ünlü modelin beklemediği şekilde gelişti.

Paulina Porizkova: Aşk, İhanet ve Kaybın İzleri

“Saplantıyı Aşk ile Karıştırdım”

Porizkova, konuk olduğu bir sohbet programında o dönemde düşündüklerini şöyle anlattı: “Onun bana olan ilgisini ‘aşk’ olarak yorumladım. Oysa sanırım daha çok ‘saplantıydı.’ Bana takıntılıydı ve ben bunu aşk sandım. Benim herhangi bir şey yapmamı istemiyordu, hiçbir yere gitmemi istemiyordu. Sadece onun çevresinde olmamı istiyordu. Ve ben bunu aşk ile karıştırdım.” Porizkova, genç yaşında bu durumu Ocasek’in kendisine duyduğu büyük aşk olarak nitelediği için kaybetmek istemediğini ekledi. Porizkova, bu noktada Ric Ocasek’i Yunan mitolojisindeki, kendi yarattığı heykele aşık olan Pygmalion’a benzetti.

Paulina Porizkova: Aşk, İhanet ve Kaybın İzleri

Porizkova, şunları söyledi: “Beni kanatları altına aldı. Bana ne giyeceğimi söyledi, ne yapacağımı söyledi. Onun isteklerine uydum. Çünkü bunu yapmamak, onu kaybetme riskini göze almak demekti. Onun sevgisi benim için herhangi bir arkadaştan, kariyerimden ya da yapmak istediğim her şeyden daha önemliydi.”

Paulina Porizkova: Aşk, İhanet ve Kaybın İzleri

Beni Değerli Bir Mülk Olarak Gördüğünü Yıllar Sonra Fark Ettim

Birliktelikleri ve evlilikleri sırasında hayatındaki en önemli erkeğin Ric Ocasek olduğunu belirten Porizkova, yıllar boyunca her şeyi onun arzusuna göre yaptığını sözlerine ekledi. “Ve ne zaman onun istediklerini yapmamaya başladım, işte o zaman işler iyi gitmemeye başladı” diye konuştu. Paulina Porizkova, kocası Ocasek için “değerli bir mülk” olmaktan öteye gitmediğini uzun zaman sonra anladığını itiraf etti. “Sevilen bir insan yerine değerli bir mülk gibi görüldüğünüz zaman değişemeyeceğinizi, büyüyemeyeceğinizi, yaşlanamayacağınızı çok uzun süre fark etmedim” dedi.

O Zamanlarda Bu Çeşit Bir Aşk İstiyordum

1965 yılında Çekoslavakya’da (günümüzde Çekya ve Slovakya olarak iki ayrı ülke) dünyaya gelen, İsveç’te büyüyen Porizkova, bu tür bir evliliğe nasıl razı geldiğini sorusuna da “Gençlik yıllarında ihtiyacım olan şey buydu” diye yanıt verdi. Porizkova, “Bu çeşit bir ilgi istiyordum, bu çeşit bir aşk istiyordum. Bana uzun yıllar boyunca verdiği her şeyi istiyordum” diye konuştu. Bu durumu, sevilme isteği yüzünden kabul ettiğini belirtti. “İzlemek istediğim filmleri görmek için sinemaya gitmedim, istediğim gibi bir kariyerim olmadı. Ama bu dünyadaki en önemli şey olan ‘aşka’ sahip olduğumu düşündüm” diyerek o dönemdeki mantığını kelimelere döktü. Ocasek’in, şu anda 23 ve 28 yaşında olan oğulları Jonathan ile Oliver için çok iyi bir baba olduğunu da sözlerine ekledi. Ocasek’in kendisinden önceki ilişki ve evliliklerinden dört tane daha çocuğu olduğunu hatırlattı.

Geçen yıllar içinde evlilikleri çok iyi gitmese de, hatta kocası yatak odalarını ayırmış olsa da, sonsuza kadar onunla birlikte kalmayı arzu ettiğini söyledi Porizkova. “Sadece onun benimle konuşmasına, onunla iletişim kurmaya ihtiyacım vardı,” dedi.

Paulina Porizkova: Aşk, İhanet ve Kaybın İzleri

Kocasının Ölümünden Sonra Hayal Kırıklığı: Onu Mirasından Çıkarmış

Paulina Porizkova, kocası tarafından büyük bir hayal kırıklığına uğratıldığını da onun ölümünden sonra öğrendi. Bunu da yaptığı bir söyleşide itiraf etti. Porizkova, 1989’da Ocasek ile dünyaevine girerken evlilik sözleşmesi yapmadığı için ilk kez o dönemde pişmanlık duyduğunu da belirtti. Porizkova ile yollarını ayırma kararı alan ama aynı evde yaşamayı ve kağıt üzerinde evli kalmayı sürdüren Ric Ocasek, 2019 yılının eylül ayında hayata veda etti. O’nun ölümünden sonra Porizkova, kocasının vasiyetinden çıkarıldığını öğrendi. Bu olayın ardından kendisi için finansal açıdan zorlu bir süreç başladığını anlattı. “O dönemde iki tane ev kredim vardı ancak ödemem mümkün değildi,” diye konuştu. Evleri satışa çıkardığını anlatan ünlü model, “Ama satılıncaya kadar, yaşamımı sürdürecek param yoktu,” diye ekledi. Ünlü model, o sırada yiyecek alacak maddi imkanı bile olmadığını ve bu konuda arkadaşlarının kendisine destek olduğunu da sözlerine ekledi.

Paulina Porizkova: Aşk, İhanet ve Kaybın İzleri

Paulina Porizkova, bir süredir mutlu bir ilişki yaşıyor. Ama yine de kocasıyla yaşadığı ilişkinin izleri bir türlü silinmedi.

Paulina Porizkova: Aşk, İhanet ve Kaybın İzleri
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx