USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. PRF: Cilt Gençleştirme Yöntemi ve Uzman Görüşleri

PRF: Cilt Gençleştirme Yöntemi ve Uzman Görüşleri

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PRF: Cilt Gençleştirme Yöntemi

PRF: Cilt Gençleştirme Yöntemi

PRF (Platelet Rich Fibrin), hastanın kendi kanından elde edilen bir cilt gençleştirici karışım yaratmak için santrifüje tabi tutulur. Bu işlem, kanın sıvılarını yüksek hızda döndürmek için kullanılan bir laboratuvar cihazı ile gerçekleştirilir. PRF, trombositten zengin plazma (PRP) ile benzer bir mekanizmaya sahip olmasına rağmen, üretim sürecinde kan daha düşük hızda döndürülür. Bu sayede, bazı beyaz kan hücreleri ve fibrinler trombosit tabakasında kalır.

PRF: Cilt Gençleştirme Yöntemi ve Uzman Görüşleri

Dr. Ava Shamban, cilt bakımı ve moda konularında tanınan Allure dergisine verdiği röportajda, PRF enjeksiyonlarının hastaların dolgu alternatifleri arayışının bir sonucu olarak daha doğal bir seçenek sunduğunu vurgulamaktadır. PRF’nin cilt iyileşmesini hızlandırma, göz altı morluklarını ve kırışıklıkları azaltma potansiyeline sahip olduğu öne sürülmektedir.

PRF: Cilt Gençleştirme Yöntemi ve Uzman Görüşleri

Uzman Görüşleri

Uzman Görüşleri

New York’ta yüz plastik cerrahı olan Dr. Michael Somenek, güzellik ve yaşam tarzı üzerine içerik sunan Byrdie platformuna yaptığı açıklamada, PRF enjeksiyonlarını “trombositten zengin plazma (PRP) tedavilerinin yeni nesli” olarak tanımlamıştır. Somenek, PRF’nin ‘antikoagülan’ (kanın pıhtılaşmasını önlemek için kullanılan bir madde) içermediği için yaşlanma belirtilerini, saç dökülmesini ve cilt iyileşmesini tedavi etmek için cilde enjekte edilebilecek trombositler, kök hücreler, büyüme faktörleri ve fibrin açısından zengin bir ürün oluşturduğunu belirtmiştir.

Maliyet ve Uygulama

Maliyet ve Uygulama

PRF seanslarının maliyeti genellikle 500 ila 2 bin dolar arasında değişmekte olup, çoğu zaman birden fazla tedavi gerekmektedir. Bu yöntem özellikle göz altı bölgesinde yüz dolgusu olarak kullanılmaktadır. Ancak, bazı uzmanlar bu yöntemin etkinliği konusunda şüpheci yaklaşmaktadır.

PRF: Cilt Gençleştirme Yöntemi ve Uzman Görüşleri

  • Dr. Doris Day, Allure dergisine verdiği röportajda, PRF’nin dolgu maddesi olarak satıldığını fakat dolgu maddesi gibi etkili olduğunu düşünmediğini belirtmiştir. Ayrıca, PRF enjeksiyonlarının yeterli bilimsel verilerle desteklenmediğini ve kendi kliniklerinde bu tedaviyi uygulamadıklarını ifade etmiştir.
  • Dr. Day, literatürde insanların bu tedaviden beklenen faydayı göremediğini ve bazı hastaların sonuçlardan memnun kalmadığını da dile getirmiştir. Geçen yıl yayınlanan küçük bir çalışmanın PRF’nin akne izlerini tedavi etmede ve cilt dokusunu artırmada umut verici sonuçlar bulduğunu öne sürdüğünü belirtmiştir. Ancak yine de bu tedaviye karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulamıştır.

Güvenilirlik ve Etkinlik

Güvenilirlik ve Etkinlik

Dr. Amir Karam, Carmel Valley Yüz Plastik Cerrahisi ve Estetik Merkezi’nin kurucusu olarak PRF’nin göz altındaki hacmi artırmakta etkili olmadığını belirtmiş ve bu enjeksiyonları ‘güvenilmez’ olarak nitelendirmiştir. Göz altı bölgesine yapılan enjeksiyonlarda morarma ve travma riskinin yüksek olduğunu ifade eden Karam, “Bu tür bir işleme gerek yok. PRF muhtemelen biraz işe yarayabilir ama asla dolgu yerine geçmez” demiştir.

Gelecek Araştırmalar

Gelecek Araştırmalar

Dr. Ava Shamban, Gıda ve İlaç Dairesi’nin olası kan kontaminasyonu ve buna bağlı sağlık riskleri konusundaki endişelerini dile getirdiğini ve daha önce kök hücre içeren tıbbi tedavilere karşı uyarılarda bulunduğunu belirtmiştir. Ancak, PRF’nin bu kategoriye girip girmediği henüz netlik kazanmış değildir. Shamban, bazı doktorların bu yenilikçi tedaviye karşı uyarılarına rağmen, daha fazla kişinin ‘dolgu yorgunluğu’ nedeniyle PRF enjeksiyonlarına yöneldiğini ve bu ürünün geleneksel hyaluronik asit dolgularının eşdeğeri olmadığını vurgulamıştır.

PRF: Cilt Gençleştirme Yöntemi ve Uzman Görüşleri

Sonuç olarak, PRF enjeksiyonları daha doğal bir gençleştirme seçeneği olarak değerlendirilse de, etkinliği ve güvenliği hakkında daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Fotoğraflar: iStock

PRF: Cilt Gençleştirme Yöntemi ve Uzman Görüşleri

PRF: Cilt Gençleştirme Yöntemi ve Uzman Görüşleri
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx