USD34,12
EURO38,16
GR. ALTIN2.917,39
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Renault Rafale Türkiye fiyatıyla şaşırttı

Renault Rafale Türkiye fiyatıyla şaşırttı

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Renault’nun üst seviye SUV Coupe segmentindeki orijinal modeli Renault Rafale, İzmir Selçuk’tan başlayarak Muğla Bodrum’a uzanan bir rotada gerçekleştirilen lansman ile Türkiye pazarına giriş yaptı. 

Adını Renault’nun Fransız havacılık sanayisindeki itibarlı geçmişi ve 1934 yılında 445 km/s sürate ulaşan Caudron-Renault Rafale uçağından alan Yeni Renault Rafale, tezli ve karakteristik usulü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni Renault Rafale, Renault’nun yeni tasarım lisanı olan biçimli çizgileri ve ileri teknolojik özellikleri sonuna kadar taşırken, sunduğu gelişmiş sürüş tecrübesiyle kullanım ve seyahat keyfini azamî düzeye çıkarıyor. 

Yeni Renault Rafale, şimdiki Austral modelinde kendini kanıtlamış olan üstün performans verimlilik oranına sahip 200 HP E-Tech hibrit güç-aktarma sistemi ile D-SUV segmentine damga vuruyor. 

MAİS Genel Müdürü Dr. Berk ÇAĞDAŞ, “Yeni Renault Rafale, bizim için SUV ailemizin eksik modülünü tamamlayan epeyce değerli bir model. D-SUV segmenti, Türkiye üzere SUV’yi giderek daha çok seven ve daha çok sahiplenen bir ülke için ilgi alımlı bir segment. Yeni Renault Rafale ise gerek üst seviye dizaynı gerekse son teknoloji donanımlarıyla kullanıcılarına eşsiz bir sürüş tecrübesi yaşatmak üzere üretilen ve D-SUV segmentinin bir numaralı oyuncusu olmak için pazara giriş yapan eşsiz bir model. Renault’nun eser gamının en üstünde bulunan, bizim için birebir vakitte bir itibar modeli olan ve OYAK vizyonunun bir sonucu olarak Türkiye’ye etkileyici halde giriş yapan Yeni Renault Rafale’in çok sevileceğinden ve en çok tercih edilen SUV modelleri ortasına gireceğinden hiç kuşkum yok.“ dedi.

Rafale Mavisi ile Mavi Rotada Gerçekleşen Rüzgâr Üzere Bir Lansman

Yeni Renault Rafale Türkiye lansmanı, Ege’nin birbirinden hoş duraklarından oluşan kusursuz bir rotada, üst seviye bir sürüş tecrübesinin yaratıldığı lansman kurgusuyla #rüzgarınakapıl sloganıyla gerçekleştirildi. Özel olarak Rafale dünyasında kurgulanan Selçuk Efes Havaalanında yapılan eser sunumunun akabinde, Caudron-Renault Rafale uçağının havacılık sanayisindeki geçmişine atıfta bulunan; orjinal renklerinde tasarlanmış ve lansmana özel yalnızca Hindistan’da üretilebilen ‘Smoke Oil’ mavi duman çıkartan yarış uçağı ile Yeni Renault Rafale’ler pist üzerinde etkileyici bir gösterimle sahneye çıktılar. Rafale’lerin anahtarları da gökyüzünden mavi bayraklar ile dalışa geçen profesyonel paraşüt grubu tarafından davetlilere teslim edildi. Selçuk Havaalanından başlayan test sürüşü Bafa Gölü etrafından devam ederek; Rafale kurgusuyla baştan sona tekrar dekore edilmiş olan Bodrum Xuma Village’daki Rafale tecrübesi ile son buldu. 

Dış Tasarım: Güçlü Karaktere Sahip SUV Coupe

Yeni jenerasyon CMF-CD platformu kullanılarak geliştirilen Yeni Renault Rafale, rakiplerinden farklı ve hayli tezli bir dizayna sahip. Hafif yükseltilmiş fastback stiliyle SUV coupe sınıfında yer alıyor. Besbelli omuz çizgisiyle dinamik ve sportif bir görünüm ortaya koyarken, güçlü ön cephesi ve gövde oranlarıyla güçlü bir izlenim bırakıyor. 

Renault’nun marka imajında sadık bir duruş sergileyen Rafale‘in ön ızgarası, merkezi logonun etrafında 3 boyutlu dizaynla düzenlenen küçük elmaslar barındırıyor. Mavi art plan, görüş açısına bağlı olarak optik bir illüzyon yaratıyor. 

Yeni Renault Rafale, ikisi yeni olmak üzere beş farklı gövde rengiyle sunuluyor. Yeni renkler Saten Sedef Beyaz ve Alpine Mavi’nin yanı sıra; Alev Kırmızı, Yıldız Siyah ve Mineral Gri de başka renk seçeneklerini oluşturuyor.

Üst Seviye Bir Tecrübe, Üst Seviye Bir İç Mekân

Yeni Renault Rafale, iç yerde Solarbay otomatik kararan cam tavan ve yeni grafiklere sahip OpenR çift ekranlı konsol ile dikkat çekiyor. Solarbay cam tavanın dokuz segmenti istek üzerine kararıyor ve güneşliğe gerek kalmadan saniyeler içinde güneşten azamî müdafaa sağlıyor. Şoför ve yolcular dört cam tavan opaklık düzeyi ortasından seçim yapabiliyor. Solarbay cam tavan, çok katmanlı lamine teknolojisi ile sauna ve buzlanma tesirini de en aza indiriyor. Şoför kontağı kapatıp aracı terk ettiğinde cam tavan otomatik olarak kararıyor. Birinci çalıştırma anında ise son ayarına geri dönüyor.

Maksimum görüş ve rahatlık için konumlandırılan OpenR ekran, şoförün gözlerini yoldan ayırmadan OpenR Link bilgi-eğlence sisteminin keyfini çıkarmasını sağlıyor. Yeni bir grafik arayüzüne sahip olan merkezi ekran ile her MULTI-SENSE ayarı; muhakkak bir ekran, desen ve renkler ile farklı bir görünüm sunuyor. Yeni Renault Rafale, büyük bir Head-up Display (9,3 inç) ile de donatıldı. Araç suratı, faal sürüş yardımcıları, sürat ikazları ve navigasyon bilgileri üzere bilgiler her şartta optimum görüş için direkt ön cama yansıtılıyor.

Yeni Renault Rafale, şoförü kendisine yaklaştığında onu tanıyor.  Koltuk sırtlığının üst noktasındaki ışıklı Alpine logosu kalp atışı biçiminde yanıp-sönerek şoförü ile ortalarındaki yakın bağı tabir ediyor. Aydınlatmanın rengi, MULTI-SENSE ayarlarından tercih edilen seçenekle eşleşiyor. Bu yeni teknoloji dünyada bir birinci olmasıyla öne çıkıyor.

Hem önde hem de artta geniş bir iç hacim sunan Yeni Renault Rafale, seyahat keyfi açısından çıtayı yükseltiyor. 2,74 m aks aralığına sahip olmakla birlikte, 302 mm ile pazarda öne çıkan genişlikte bir diz aralığını sağlıyor. Tüm bunların yanında Yeni Renault Rafale, 627 litrelik bagaj hacmi ile uzun seyahatlerin vazgeçilmezi haline geliyor. Art koltukta bulunan ileri teknolojili kol dayama; iki USB soketi, tabletler ve akıllı telefonlar için saklama alanı ve ekranları rahatça görmek üzere iki katlanabilir takviye içeriyor.

Bağlantılı, Sezgisel ve Güvenli

Yeni Renault Rafale, sürüş yardımcılarından (ADAS) pazardaki en sezgisel OpenR Link bilgi-eğlence sistemine kadar CMF-CD platformunun tüm ileri teknoloji özelliklerinden yararlanıyor.

Buluta bağlı açık uçlu bir sistem olan OpenR Link, FOTA (firmware over the air) teknolojisini kullanarak önerilen güncellemeleri otomatik olarak entegre ediyor. Ayrıyeten sistem, örneğin rot ayarı yahut klima üzere yeni modüller hakkında bilgi sağlayabiliyor.

Yeni Renault Rafale hem şoförün hem de yolcuların konforuna katkıda bulunan bir dizi yapay zekâ takviyeli fonksiyona de sahip. Örneğin sistem bir cam açıksa klimayı kapatmayı yahut çok sıcaksa klimayı açmayı öneriyor. Bu proaktif teklifler, her seyahatte listelenen ve tahlil edilen rutin prosedürlere dayanıyor.

Sürüş, güvenlik ve park olmak üzere üç kategoriye ayrılan 30 adet gelişmiş sürüş dayanak sistemi (ADAS) ile donatılan Yeni Renault Rafale; bilgi-eğlence ekranının yanı sıra direksiyonun solundaki yeni My Safety Switch düğmesi ile şoförün tek bir düğmeye dokunarak birebir anda beş ADAS için tercih ettiği ayarları etkinleştirebilmesine imkan tanıyor.  Ayrıca, mevcut sürat sonunu okuyan ve araç çok süratli hareket ediyorsa sürücüyü uyaran yeni bir “ISA” yahut “Akıllı Sürat Yardımcısı” fonksiyonu de içeriyor. Yeni Renault Rafale tüm bunların yanı sıra daha sakin bir sürüş biçimini teşvik etmek ve kaza riskini azaltmak üzere standart olarak Safety Coach sistemini de içeriyor.

Güç-Aktarma Sistemleri: Verimliliğin Zirvesi

Yeni Renault Rafale’in çok modlu bir otomatik şanzımanla birleştirilen 200 HP E-Tech tam hibrit akaryakıtlı motoru, yakıt tüketimi (5,0 litre/100 km) ve CO2 emisyonu (107-113 g/km) (WLTP değerleri) açısından kendi sınıfında yeni standartlar belirliyor. 205 Nm tork ve 130 HP (96 kW) güç üreten 3 silindirli 1,2 litre turbo beslemeli akaryakıtlı motor ve iki elektromotordan oluşuyor. İçten yanmalı motor, %41’lik inanılmaz bir verimlilik düzeyini mümkün kılıyor. Ana elektromotor 50 kW (70 HP) güç ve 205 Nm tork sağlıyor. Elektromotorları 2 kWsa / 400 V lityum iyon batarya besliyor. İkincil elektromotor ise motoru çalıştıran ve debriyajsız multimode şanzımanın vites geçişlerini yöneten 25 kW / 50 Nm gücünde bir yüksek tansiyonlu marş jeneratörü (HSG) olarak çalışıyor.

Araç yavaşladığında yahut fren yaptığında otomatik olarak devreye giren büsbütün elektrikli çalıştırma ve güç geri kazanım sistemi ile E-Tech tam hibrid güç-aktarma sistemi, Yeni Renault Rafale’in kent kullanımlarının %80’inde elektrik modunda kalabilmesini sağlıyor. Şoför ayrıyeten direksiyon üzerindeki butonları kullanarak dört rejeneratif fren düzeyinden birini seçerek şarj sürecine katkıda bulunabiliyor.

Optimum Çeviklikle Üstün Yol Tutuş

Yeni Renault Rafale‘de standart olarak sunulan gelişmiş 4Control dört tekerlekten yönlendirme teknolojisi, çeviklik ve performansta kıymetli oranda düzgünleşme sağlıyor. 

Yakıt tüketimi düzeyi muadil güce sahip içten yanmalı bir motora nazaran %40’a kadar daha düşük olan Yeni Renault Rafale; 200 HP E-Tech tam hibrit motor ile 0’dan 100 km/s sürate 8,9 saniyede ulaşırken, 80-120 km/s orta hızlanmasını 5,6 saniyede tamamlıyor. E-Tech teknolojisi, WLTP döngüsünde 5,0 litre/100 km yakıt tüketimi ile pazarın en uygun verimlilik düzeylerinden birini sunuyor. Üstün yakıt verimliliği ve 55 litre yakıt deposu ile uzun seyahatler için ülkü olan toplam 1.100 kilometrenin üzerinde bir menzil sağlıyor. Yolcular, kişiselleştirilebilir MULTI-SENSE ayarları ile zenginleştirilen, şarj kısıtlamaları olmayan gelişmiş sürüş kolaylığının keyfini çıkarıyor. Şoför; Eco, Sport, Comfort ve MySense olmak üzere sürüş özelliklerini kişiselleştirilebilen dört modlu MULTI-SENSE ayarları (direksiyon sertliği, motor reaksiyonu ve şasi çevikliği) ile sürüş tecrübesine odaklanabiliyor. 

Yeni Renault Rafale, lansmana özel 2.650.000 TL’den başlayan fiyatıyla üst seviye bir sürüş tecrübesini kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. 

Renault Rafale Türkiye fiyatıyla şaşırttı
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx