USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Rooftop Festival 10. Yaşında: İstanbul’un En İyi Terasları

Rooftop Festival 10. Yaşında: İstanbul’un En İyi Terasları

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rooftop Festival 10. Yaşında!

Rooftop Festival 10. Yaşında!

İstanbul’a döndük ve yaz sezonunun başlamasına az kaldı. Şehrin klasik mekanları ve yeni açılacak yerler, heyecan dolu bir hazırlık sürecinde. Yıllardır, her yıl aynı dönemde İstanbul’un farklı teraslarında gerçekleştirilen Rooftop Festival, bu yıl 10. yaşını kutluyor. Eğer şehre tepeden bakarak eğlenmek istiyorsanız, festival turumuza başlayalım!

Rooftop Festival 10. Yaşında: İstanbul'un En İyi Terasları

Öncelikle festival hakkında bilmeyenler için kısa bir özet geçelim. Tek bir biletle, gün boyunca birbirinden farklı terasları gezebiliyorsunuz. Ancak, bu biletin içerideki yeme-içme harcamalarınızı kapsamadığını unutmayın. Etkinlik alanına girdiğiniz anda, harcamalarınız size ait olacak. Tüm teraslarda geçerli olan giriş bilet fiyatı 850 lira. Biletlerinizi Biletino, Passo ve Biletix üzerinden satın alabilirsiniz.

Rooftop Festival 10. Yaşında: İstanbul'un En İyi Terasları

Etkinlik bugün saat 15.00 itibarıyla başlayacak ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek. Birden fazla etkinlik mekanının bulunması nedeniyle gününüzü iyi planlamanızda fayda var. Eğer tek bir mekanda takılıp kalmayı düşünmüyorsanız, giyim kuşamınıza dikkat etmelisiniz. Özellikle rahat bir ayakkabı tercih etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca, üzerinize ince bir hırka veya ceket almayı da unutmayın; zira tüm gece teraslarda dolaşırken hava serinleyebilir.

Rooftop Festival 10. Yaşında: İstanbul'un En İyi Terasları

Festival Durağınız

Festival Durağınız

  • The Roof at the Ritz-Carlton: Harbiye’deki bu teras, muhteşem manzarası ve lezzetli kokteylleriyle öne çıkıyor. Festivalin ilk saatlerinde daha sakin bir atmosfer sunuyor. Etno tarzında döşenmiş mekânda Instagram için birkaç fotoğraf çekmeyi unutmayın.
  • Swissôtel The Bosphorus – 16 Roof: İstanbul’un en sevdiğim teraslarından biri olan 16 Roof, manzarası ve atmosferiyle büyülüyor. Boğaz’a tepeden bakarak günbatımının tadını çıkarabilirsiniz.
  • The Bank Roof Bar: Beyoğlu’ndaki The Bank Hotel’in terası, tarihi Yarımada’nın ışıl ışıl görünümüyle göz kamaştırıyor. Gece hareketlendiğinde burada durup biraz dinlenmeyi unutmayın, enerjinizi kalan teraslarda kullanın.
  • Kastel Teras: Eğlence arıyorsanız, Kastel Teras size göre. Elektronik müziğin müdavimi olduğu bu mekânda gecenizi hareketlendirebilirsiniz.
  • Klein Garten: İstanbul’un gökyüzü bahçesi olarak bilinen bu mekan, soğuk havalarla birlikte kapalı etkinlik alanına geçeceği için en kısa zamanda tadını çıkarmalısınız. Festivalin en güçlü katılımcılarından biri olduğu için eğlencesi garanti!

Festival boyunca teraslardaki atölyeler, DJ performansları ve sanatçıların sahne gösterileri etkinliğin Instagram hesabı @rooftop.festival üzerinden duyurulacak. David Mayer, Aksak, Ali Efe Dinç, Corn&Cotton, Diana Swan, Emre Şenol, Orkun Bozdemir, Try Not to Dance ve Zoe Dona gibi sanatçılar teraslarda performans sergileyecek. Eğer “Öyle kapı kapı dolaşmak istemiyorum” diyorsanız, festivalin sosyal medya hesabına göz atarak programı önceden öğrenebilir, hangi terasta olacağınızı belirleyebilirsiniz.

Bu arada, İstanbul’da gün boyu gezmek ulaşım açısından zorlu olabilir. Zaten taksi bulmakta sıkıntı yaşayabileceğiniz için, günü kaçırmamak adına toplu taşımayı tercih etmenizi öneririm. Ayrıca, İzmirli dostlara müjde! Rooftop Festival, 28 Eylül’de İzmir’e geliyor. Etkinlik, İzmir Marriott, Park Inn By Radisson ve Renaissance İzmir otellerinin teraslarında düzenlenecek. Bilet fiyatı ise 750 lira.

Özel Geceler

Özel Geceler

  • Deha Bilimlier: Bu gece 23.00’te 888 Private İstanbul sahnesinde. (0516) 169 08 88
  • Bengü Beker: Bu gece 00.00’da Lineup Suadiye’de. (0531) 498 80 93
  • Baran Bayraktar: Bu gece 00.30’da Korto İstanbul’da. (Rezervasyon için: @kortoistanbul)
  • Anıl Durmuş: Bu gece 00.30’da Ara Kat Suadiye’de sahne alacak. (0533) 604 71 74
  • Begüm Obiz: Yarın gece 00.00’da Rise n’ Fall Suadiye sahnesinde. (Rezervasyon için: @risenfallsuadiye)
  • Özgür Cankardeş: 24 Eylül Salı akşamı 22.00’de Corridor Pera’da ‘Türkçe Gecesi’ konseptiyle sahnede. (0212) 245 45 42
  • Yaşar: 25 Eylül Çarşamba 23.00’te Kuruçeşme Boaz Live sahnesinde. (0532) 154 25 87
  • Kaan Yorulmaz: 26 Eylül Perşembe gecesi 23.30’da Aztek’te performans sergileyecek. (0212) 247 59 01
  • Linet: Bu gece 22.30’da Yeni Gazino sahnesinde sevenleriyle buluşacak. (0532) 500 28 69

Etkinlikler ve Aktiviteler

Etkinlikler ve Aktiviteler

  • Lunch Party by Athinagoras Kostakos: Bugün Etiler’deki Pixi’de 13.00-18.00 arasında gerçekleşecek. Canlı müzik eşliğinde şef Athinagoras’ın lezzetli yemeklerinin tadına bakarak eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. @pixi.ist
  • Yoga Etkinliği: Sait Halim Paşa Yalısı’nda, Boğaz manzarasına karşı yoga etkinliği düzenleniyor. Her seviyeye uygun dersler YogaŞala’nın hocası Duygu Erokan tarafından verilecek. 25 Eylül’de 9.00-10.00 arasında Harem Bahçe Salonu’nda gerçekleşecek etkinliğin fiyatı 800 lira (biletix.com).
  • Messy Dinner: Uzun yıllar Michelin Yıldızlı restoranlarda çalıştıktan sonra Fransa’da kendi restoranlarını açan şef Arthur Vonderheyden, 26 Eylül Perşembe akşamı Must Nişantaşı mutfağını ‘ele geçirecek.’ Ünlü şef, ilk kez ‘Messy Dinner’ konseptiyle konuklarına Akdeniz mutfağından lezzetler sunacak.
Rooftop Festival 10. Yaşında: İstanbul’un En İyi Terasları
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx