1. Haberler
  2. Gündem
  3. SADAT’ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi Hayatını Kaybetti

SADAT’ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi Hayatını Kaybetti

SADAT'ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi Hayatını Kaybetti
SADAT'ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi Hayatını Kaybetti
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adnan Tanrıverdi Kimdir?

Uluslararası Savunma Danışmanlık, İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (SADAT) kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, 79 yaşında hayata veda etti. Eski Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi olan Tanrıverdi, kanser tedavisi gördüğü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde bu sabah vefat etti. Tanrıverdi’nin ölüm haberi, hem askeri hem de sivil çevrelerde derin üzüntü yarattı.

Adaleti Savunanlar Derneği’nden Taziye Mesajı

Adnan Tanrıverdi’nin onursal başkanlığını yaptığı Adaleti Savunanlar Derneği’nin (ASDER) internet sitesinde de bir taziye mesajı yayımlandı. Mesajda, “ASDER 2004-2009 dönemi Genel Başkanı, askeri vesayetin kaldırılmasında ve darbelere karşı demokrasiyi güçlendirme çalışmalarında büyük hizmeti olan Adnan Tanrıverdi Paşamız bu sabah Hakk’a yürümüştür. Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun.” ifadelerine yer verildi.

Emekli Tuğgeneral Tanrıverdi’nin cenazesi, yarın Eyüp Sultan Camisi’nde ikindi vakti kılınacak namazının ardından Eyüp Sultan Kabristanı’nda toprağa verilecek. Tanrıverdi’nin vefatı, Türk savunma sanayisi ve askeri çevrelerde büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor. Kendisi, kariyeri boyunca ülkenin güvenlik politikalarına önemli katkılarda bulunmuş ve askeri vesayetin kaldırılması yönünde önemli çalışmalar yapmıştı. Tanrıverdi’nin mirası, Türk savunma sanayisine ve demokrasi mücadelesine yaptığı katkılarla anılacaktır.

SADAT’ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi Hayatını Kaybetti
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx