USD34,15
EURO38,20
GR. ALTIN2.924,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi Gerçekleşti

Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi Gerçekleşti

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi

Savunma Sanayii Başkanlığı, Milli Yetkinlik Hamlesi çerçevesinde önemli bir etkinliğe imza attı: “Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi”. Bu zirve, toplamda 7 oturumda gerçekleşecek olup, 35 değerli konuşmacı ile katılımcıları bir araya getirecek. Zirveye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar’ın yanı sıra, savunma sanayisinden ve kamu kurumlarından temsilciler, üniversite rektörleri ve akademisyenler de katılım sağladı.

YÖK Başkanı Erol Özvar, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, savunma sanayisinin stratejik ve kritik bir sektör olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizin güvenliğini sağlamak, bağımsızlığını korumak ve küresel rekabette var olabilmek için savunma teknolojilerinde yetkin, inovatif ve donanımlı insan kaynağına ihtiyaç duyuyoruz” dedi. Özvar, yeteneklerin erken keşfi, doğru yönlendirilmesi ve uygun kariyer yollarının açılmasının sektörün sürdürülebilir başarısı için kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Özvar, eğitim ve sektör ihtiyaçları arasında çıkabilecek uyumsuzluğa karşı YÖK’ün hızla aldığı önlemler arasında, yeni ortaya çıkan ve ihtiyaç duyulan yetkinliklerin öğrencilere kazandırılması amacıyla müfredatların sektör temsilcileri ile iş birliği içerisinde güncellenmesini de sıraladı. Bunun yanı sıra, üniversiteler tarafından staj ve işyeri uygulama imkânlarının genişletilmesi ve çeşitlendirilmesine destek verilmesinin de önemine değindi. Organize Sanayi Bölgeleri ile Meslek Yüksekokulları uygulamaları, bu noktada örnek teşkil etmektedir.

Siber Güvenlikte Yeni Adımlar
Özvar, siber güvenlik, yapay zeka ve dijitalleşme gibi stratejik alanlarda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile yapılan iş birliği çerçevesinde dört yeni siber güvenlik meslek yüksekokulunun açıldığını hatırlatarak, “Bu yüksekokullar geçtiğimiz yıl eğitime başladı. Bu okullara giren öğrencilerin başarı sıralaması, 4 yıllık örgün eğitim programlarıyla yarışacak düzeyde” ifadesini kullandı.

Yılmaz: Amacımız Yerliliği Arttırmak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yüksek teknoloji üretiminin ve insan kaynağının önemine değinerek, “Savunma sanayisindeki temel amacımız, kendi imkanlarımızla üretebileceğimiz hiçbir ürünü dışarıdan temin etmemek ve yerlilik, millilik oranlarımızı sürekli arttırmaktır. Geçmişte edindiğimiz deneyimler, savunma ürünlerinin tasarımı ve üretiminde tam bağımsızlığa ulaşmanın vazgeçilmez bir gereklilik olduğunu açıkça ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

Savunma Sanayii Başkanı Dr. İsmail Demir ise, Yetenek Yönetimi Zirvesi’nin savunma sanayisi açısından yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirterek, bu platformun yetkinlik yönetimi ve becerilerin geliştirilmesi konularına odaklanacağını kaydetti. Bu zirve ile birlikte, sektördeki insan kaynağına yönelik nasıl bir yol haritası çizileceği ve sektördeki ihtiyaçların nasıl karşılanacağı üzerine fikir alışverişinde bulunulması bekleniyor.

Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi Gerçekleşti
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx