USD34,12
EURO38,10
GR. ALTIN2.872,77
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sporsuz Kilo Vermek Mümkün mü? Motive Diyet ile Sağlıklı Yaşamın Sırrı

Sporsuz Kilo Vermek Mümkün mü? Motive Diyet ile Sağlıklı Yaşamın Sırrı

Diyetisyen Defne YILDIRIM Motive Diyet
Diyetisyen Defne YILDIRIM Motive Diyet
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın hızla gelişen semtlerinden biri olan Bağlıca’da, kilo verme ve sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşmak isteyenler için Motive Diyet ve Yaşam Merkezi, tam anlamıyla bir rehber niteliğinde. Merkezin sahibi ve diyetisyen Defne Yıldırım, Bağlıca bölgesindeki insanların sağlıklı kilo vermesi ve bunu kalıcı hale getirmesi için özel programlar sunuyor.

Defne Yıldırım, sporsuz kilo vermenin mümkün olup olmadığını ve sağlıklı yaşam için doğru beslenmenin nasıl olması gerektiğini detaylarıyla aktardı.

Enerji Dengesi ve Porsiyon Kontrolü ile Kilo Yönetimi

Diyetisyen Defne Yıldırım, kilo alıp vermenin, aldığımız ve harcadığımız enerji dengesiyle doğrudan ilişkili olduğunu belirtti. “Eğer günlük olarak aldığınız enerji, harcadığınızdan fazlaysa kilo alırsınız; harcadığınız enerji daha fazla olursa kilo vermeye başlarsınız,” diye vurgulayan Yıldırım, spor yapmadan da bu dengeyi sağlayarak kilo vermenin mümkün olduğunu ekledi.

Porsiyon kontrolü ile beslenmenizde bazı küçük değişiklikler yaparak kilo vermenin sağlanabileceğini ve bu süreçte keyifli bir beslenme planının uygulanabileceğini belirtti. Örneğin, tam bir simit yerine yarısını yiyerek iki dilim ekmek eşdeğerinde bir kalori alabileceğinizi ifade etti.

Sporun Kilo Yönetimindeki Rolü

Diyetisyen Defne YILDIRIM

Sporun, özellikle kilo verdikten sonra vücutta oluşabilecek sarkmaların önlenmesinde etkili olduğunu belirten Yıldırım, karın bölgesi gibi yağlı bölgelerin çalıştırılmasıyla bu bölgelerdeki yağ dokusunun dengeli bir şekilde dağılabileceğini söyledi. “Birkaç kilo verdikten sonra mekik veya şınav gibi karın bölgesini çalıştıran egzersizler, daha estetik bir görünüm sağlayacaktır,” dedi.

Ayrıca, kilo verme sürecini desteklemek amacıyla haftada bir iki defa, 45-55 dakikalık yürüyüşlerin vücutta yağ yakımını hızlandıracağını belirtti.

Bunun yanında Yıldırım, yürüyüş öncesi bir fincan kahvenin metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını artırabileceğini vurguladı.

Ancak, kahve tüketimi konusunda mide rahatsızlığı veya tansiyon problemi olan kişilerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Uzman Desteği ile Kalıcı Kilo Yönetimi

Defne Yıldırım, sağlıklı kilo vermenin ve korumanın ancak bir uzman eşliğinde sürdürülebileceğinin altını çizdi. “Ekmeği veya sütü tamamen hayatınızdan çıkarmak zorunda değilsiniz; bir uzmanın yardımıyla hangi besinlerden ne kadar tüketerek kilo verebileceğinizi veya koruyabileceğinizi öğrenebilirsiniz,” dedi. Motive Diyet ve Yaşam Merkezi, kişiye özel planlar sunarak Bağlıca’daki kilo verme ve sağlıklı yaşam arayışında olanlar için vazgeçilmez bir merkez haline geliyor.

Erkn Gülhan’ın Notu:

Motive Diyet ve Yaşam Merkezi’ni ziyaretimde, Defne Yıldırım’ın enerjisi ve samimiyeti ilk dikkatimi çeken unsurlar oldu. Ofisinin özenle ve kaliteli bir şekilde döşenmesi, müşterilerine verdiği değeri yansıtıyor. Ayrıca, misafirperverliği ve sıcak karşılaması sayesinde Motive Diyet, sadece bir sağlık merkezi değil, aynı zamanda kişiye kendini özel hissettiren bir yer. Bağlıca’da sağlıklı bir yaşam sürdürmek veya kilo vermek isteyen herkesin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği bir merkez olduğunu söyleyebilirim.

Sporsuz Kilo Vermek Mümkün mü? Motive Diyet ile Sağlıklı Yaşamın Sırrı
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx