1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Trump’ın paylaştığı düzmece fotoğraf, kendi sitesinden bile silindi!

Trump’ın paylaştığı düzmece fotoğraf, kendi sitesinden bile silindi!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Lider Adayı Donald Trump, Sean ‘Diddy’ Combs’un tutuklanmasının akabinde, toplumsal medya platformu Truth Social’da paylaştığı düzmece bir görselle tekrar gündeme geldi. Trump, bu defa ABD Lider Yardımcısı Kamala Harris’i Combs’la birlikte gösteren, manipüle edilmiş bir fotoğrafı takipçileriyle paylaştı.

Trump, uydurma fotoğrafla yeniden gündemde!

Görselde, 2001 yılında Harris’in eski talk show sunucusu Montel Williams ve onun kızıyla çekilen bir fotoğrafı değiştirilmiş ve Williams’ın yüzü Combs’unkiyle yer değiştirilmişti. Trump’ın paylaştığı görselin altında, Harris’in Combs’un argüman edilen ‘çılgın’ partilerine katılıp katılmadığı sorgulanıyordu.

Bu, Trump’ın kampanyası için düzmece imajlar paylaşmasının birinci örneği değil. Daha evvel de Taylor Swift’in kendisini desteklediğini gösteren yapay zekâ ile oluşturulmuş geçersiz fotoğraflar ve Harris’i Chicago’daki Demokratik Ulusal Kongre’de komünistlerle konuşurken gösteren düzmece bir imaj paylaşmıştı. Harris’in kampanyası, mevzuyla ilgili bir açıklama yapmayı reddederken, Trump cephesi de süreçle ilgili şimdi yorum yapmadı.

Combs, geçtiğimiz hafta şantaj ve fuhuş için insan taşımakla suçlanarak tutuklanmıştı. İddianamede, ‘freak off’ olarak isimlendirilen ve günlerce süren seks aksiyonlarında mağdurların zorla çalıştırıldığı ve uyuşturucuyla itaatkâr hale getirildiği tez ediliyor.

Öte yandan, Trump ve Harris daha evvel de Combs’la etkileşimde bulunmuşlardı. 2020’de Harris, Combs’un koronavirüs salgınının Siyah topluluklar üzerindeki tesirlerini ele aldığı bir toplantıyı övmüş, Trump ise 2012’de katıldığı bir televizyon programında Combs için ‘İyi bir arkadaş, olağanüstü bir adam’ diye konuşmuştu.


Trump’ın paylaştığı düzmece fotoğraf, kendi sitesinden bile silindi!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx