1. Haberler
  2. Kültür & Sanat
  3. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 16 Şehre Nefes Oldu!

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 16 Şehre Nefes Oldu!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevgili Ankaralılar, bu yıl Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 16 şehrimizi sanat, kültür ve tarih dolu etkinliklerle buluşturdu. Her yaştan vatandaşımıza hitap eden bu festivaller, ülkemizin uluslararası marka değerine katkıda bulunurken, gelecek yıl 20 şehre yayılacak.

Festivallerin İlk Durağı Adana Oldu: “Nisan’da Adana’da” sloganıyla düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı, 13-21 Nisan tarihleri arasında Kültür Yolu Festivalleri kapsamında gerçekleşti ve büyük ilgi topladı.

Şanlıurfa ve Bursa’da Sanat Rüzgarı Esti: Şanlıurfa, 25 Mayıs-2 Haziran arasında düzenlenen Kültür Yolu Festivali ile tarihi ve kültürel zenginliklerini gözler önüne serdi. Bursa ise 1-9 Haziran tarihlerinde Bursa Kültür Yolu Festivali ile sanatseverleri ağırladı, Hanzala Sergisi büyük ilgi gördü.

Samsun ve Trabzon’da Kültürün İzleri: 8-16 Haziran’da Samsun ve 22-30 Haziran’da Trabzon, Kültür Yolu Festivalleri ile binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Trabzon’daki etkinlikler, 2 milyondan fazla ziyaretçiyle buluştu.

Nevşehir ve Erzurum’da Kültür Şöleni: Nevşehir, 11 Ağustos’a kadar sürecek olan Kültür Yolu Festivali ile tarihi Kapadokya’yı kültür ve sanatla buluşturacak. Erzurum’da ise 17-25 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek festival, şehrin simgesel yapıları olan Çifte Minareli Medrese ve Yakutiye Medresesi’nde özel etkinlikler sunacak.

Çanakkale, Gaziantep, Ankara ve Daha Fazlası: 31 Ağustos’ta Çanakkale’de başlayacak olan Troya Kültür Yolu Festivali, şehrin uluslararası platformda tanınırlığını artıracak.

Gaziantep, GastroANTEP Festivali ile 14-22 Eylül tarihlerinde dünya mutfağını şehrimize taşıyacak. Ankara’da ise Başkent Kültür Yolu Festivali, 21-29 Eylül arasında şehrimizin kültürel mirasını gözler önüne serecek.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, bu yıl da ülkemizin kültürel zenginliklerini, tarihini ve sanatını her yaştan insana ulaştırmayı başardı. Bu festivallerin, şehrimizin uluslararası tanınırlığını artırmakla kalmayıp, kültürel mirasımızı da gelecek nesillere aktarmada önemli bir rol oynadığını düşünüyorum.

Daha fazla detay ve gelişmeler için Ankarahaberler.com’u takip etmeyi unutmayın!

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 16 Şehre Nefes Oldu!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx