1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Volkswagen ID.4 üretimi durduruldu: Kapısı resen açılıyor

Volkswagen ID.4 üretimi durduruldu: Kapısı resen açılıyor

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Volkswagen, Amerika Birleşik Devletleri’nde ürettiği ID.4 elektrikli SUV modelinde yaşanan bir güvenlik sorunu nedeniyle üretimi süreksiz olarak durdurma kararı aldı. Chattanooga, Tennessee fabrikasında yapılan üretim, kapı kollarındaki su geçirmezlik sıkıntıları nedeniyle durdu. Araç kapı kolları suya karşı gereğince sağlam değil. Münasebetiyle nem, kapı denetim devresine sızarak araç hareket halindeyken kapıların kazara açılmasına yol açıyor. Yani, önemli bir güvenlik riski kelam konusu.

Volkswagen ID.4 modeli hareket halindeyken kapısı açılıyor

Öncelikle bu sorunun, 2021-2024 yılları ortasında üretilen yaklaşık 100 bin ID.4 modelini etkilediğini belirtelim. Volkswagen, sorunu çözmek için bir dizi geri çağırma yapacak. Üretim durdurulmuş olmasına karşın, markanın yetkilileri hala bu durumu direktörün bir yolunu arıyor.

Sorunun tahlili bulunana kadar fabrikada yaklaşık 200 çalışan geçici olarak zorunlu müsaadeye çıkarıldı ve bu süreçte işsizlik maaşıyla birlikte maaşlarının yüzde 80’ini almaya devam edecekler. Volkswagen’in bu durumu çözme süreci, tıpkı vakitte ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Yönetimi (NHTSA) tarafından da yakından izleniyor.

Yetkililer, bu güvenlik riskiyle ilgili ayrıntılı bir inceleme başlattı. Neyse ki şu ana kadar rastgele bir kaza ya da yaralanma rapor edilmediği söyleniyor. Lakin, uzmanlara nazaran bu olay marka açısından büyük bir dikkatle ele alınması gereken bir mevzu.

Volkswagen, sorunu çözmek için tüm araçları geri çağırmayı ve müşterilere süratli bir tahlil sunmayı planlıyor. Marka, bu yanlışın ID.4’ün popülaritesini ve güvenilirliğini nasıl etkileyeceği konusunda şimdi net bir bilgi vermese de, tüketici itimadını tekrar kazanmak için sıkı bir çalışma yürütmesi gerekebilir.

Bu mevzuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Volkswagen ID.4 üretimi durduruldu: Kapısı resen açılıyor
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx