1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Volkswagen’e hükümetten destek açıklaması geldi

Volkswagen’e hükümetten destek açıklaması geldi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobil bölümündeki en esaslı isimlerden biri olan Volkswagen kısa müddet evvel maliyetlerini düşürmek için Almanya’daki fabrikalarını kapatacağını açıklamıştı. Bu açıklama kamuoyunda bomba tesiri yarattı.

Bilindiği üzere Almanya’da emekçi maliyetleri birçok ülkeden çok daha yüksek. Üstelik Türkiye de dahil olmak pek çok ülke Volkswagen üzere dev isimlere kendi ülkelerinde fabrikalar açması için büyük teşvikler veriyor.

Durum bu türlü olunca Almanya dışındaki fabrikaların sayısının artması, maliyetleri düşürmek için kıymetli bir adım olarak lanse edildi.

Volkswagen’e hükümetten takviye açıklaması geldi

Volkswagen’in Almanya’daki fabrikalarını kapatması ekonomiyi olumsuz etkileyeceği için hükümet devreye girdi. Ekonomi Bakanlığı tarafından Volkwagen’in kapatmak istediği fabrikalardan birine resmi bir ziyaret gerçekleştirildi.

Bu ziyarette, Volkswagen’in fabrikalarını kapatmaması için hükümetin de dayanak vereceği net bir lisanla söz edildi.

Elbette bu takviyenin içeriği ile ilgili net bir ayrıntı yok. Ama Almanya’daki emekçi fiyatlarını göz önüne aldığımızda fabrikaların açık kalması için Alman hükümetinin temelli bir dayanakta bulunması gerektiğini söyleyebiliriz. Elbette bu durumun Almanya’daki öteki otomobil üreticilerini nasıl etkileyeceği de bir diğer soru işareti.

Volkswagen’e hükümetten destek açıklaması geldi
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx