1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Xiaomi App Store’da yüzlerce yasa dışı uygulama bulundu!

Xiaomi App Store’da yüzlerce yasa dışı uygulama bulundu!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Xiaomi, kullanıcılarına güvenliği artırmak için uygulama mağazasındaki kontrollerini sıkılaştırdı. Ağustos 2024’te yapılan kontrollerde, mağazada yer alan 18 bin’den fazla uygulama incelendi ve 600’den fazla uygulamanın çeşitli ihlaller içerdiği tespit edildi. Bu ihlallerin başında zımnilik, yetkilendirme ve fonksiyonel problemler geliyor. Pekala, Xiaomi bu uygulamalarda ne üzere sorunlar buldu?

Xiaomi App Store’da ağustos ayında 600’den fazla yasa dışı uygulama kaldırıldı

Öne çıkan ihlallerden biri, birtakım uygulamaların kullanıcı kapalılığını ihlal eden içerikler sunmasıydı. Örneğin, bir e-ticaret uygulaması, kullanıcıların kapalılık siyasetine tıkladığında, onları uygunsuz ve düşük kaliteli sayfalara yönlendiren bir sistem kullanıyordu. Xiaomi, bu durumu tespit eder etmez uygulamayı mağazadan kaldırdı ve geliştiricinin hesabını dondurdu.

Başka bir uygulama ise logo ihlali nedeniyle gündeme geldi. Bu uygulamanın, bir diğer uygulamanın dizaynını ve logosunu taklit ettiği belirlendi. Bu çeşit telif hakkı ihlalleri, hem mağaza kalitesini düşürüyor hem de geliştiricilerin emeğine ziyan veriyor. Xiaomi, bu uygulamanın yanı sıra, tıpkı geliştiriciye ilişkin öbür emsal ihlalleri de tespit etti ve tüm uygulamaları mağazadan kaldırdı.

Ayrıca, çok reklam içerikli uygulamalar da Xiaomi’nin radarına takıldı. Kimi uygulamalar, kullanıcı tecrübesini olumsuz etkileyen çok reklamlar içeriyordu. Bu durum, kullanıcıların uygulamayı verimli bir biçimde kullanmalarını engelliyordu. Xiaomi, kullanıcıların tecrübelerine ziyan veren bu uygulamaları da mağazadan kaldırdı.

Bu mevzuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


Xiaomi App Store’da yüzlerce yasa dışı uygulama bulundu!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx