1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Yaratıcı Yöntemlerle Sevgili Arayan Adam: İlan Panosuyla Arkadaşlık Arayışı

Yaratıcı Yöntemlerle Sevgili Arayan Adam: İlan Panosuyla Arkadaşlık Arayışı

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaratıcı Arkadaşlık Arayışları: İlan Panosuyla Sevgili Arayan Adam

Son yıllarda arkadaşlık uygulamaları, modern ilişkilerin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak bu platformlarda aradığını bulamayan pek çok kişi, ruh eşlerini bulmak için alternatif yollar denemeye başladı. Hobi kulüplerine katılanlar ve bekârlara özel etkinliklerde yüz yüze tanışma arayışında olanların sayısı her geçen gün artıyor. Bazılarıysa, daha cesur ve yaratıcı yöntemlere yöneliyor.

Örneğin, Philadelphia’da yaşayan bir genç adam, hayalindeki insanla tanışabilmek için şehrin en işlek caddelerinden birinde bir ilan panosu kiraladı.

“İlanın masrafını arkadaşlarım karşıladı”

David Cline, ilk başta ilan panosunu sadece eğlence amaçlı kiraladığını belirtiyor. Ancak sonrasında yaşanan gelişmeler, onu bile şaşırttı. Business Insider’a konuşan 28 yaşındaki Cline, arkadaşlık uygulamalarından sürekli hayal kırıklığı yaşadığını ifade ederek, “Bence herkes benim kadar bıkmış durumda. Ancak bu ilanı ‘Dave sevgili arıyor’ tarzı bir şeye dönüştürme kararını son dakikada aldım.” dedi. Cline, ailesinin ve arkadaşlarının bu tür tuhaflıklara alışkın olduğunu, bu yüzden durumu yadırgamadıklarını da ekledi. “Arkadaşlarım bu fikre bayıldı, hatta ilanın masrafını karşılamak için bana destek oldular.”

Kedisini de ilana ekledi

İnsan kaynakları alanında veri analizi uzmanı olan Cline, Temmuz ayında ilan panosunu kiralarken olayın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini belirtti. İlan panosunda, Cline’ın bekâr olduğu, iyi yemek yaptığı, normal hobilerle ilgilendiği ve bir kedi sahibi olduğu bilgileri yer alıyordu. Kedinin fotoğrafı da ilana eklenmişti.

Metinde ayrıca Cline’la görüşmek isteyenlerin @Date_Dave_Philly Instagram hesabına doğrudan mesaj gönderebileceği bilgisi veriliyordu.

Cline, bu “son dakika kararı” sayesinde kısmetinin açıldığını ve yaşadıklarını Instagram hesabı üzerinden paylaşmaya başladığını vurguladı.

Tüm dünyada viral oldu

Cline’ın ilanının fotoğrafları kısa süre içerisinde tüm dünyada viral hale geldi. Binlerce takipçiye ulaşan Cline’a mesajlar yağmaya başladı. Bazı mesajlar destek niteliğindeyken, bazıları ise böyle bir ilan vermenin uygunsuz olduğunu belirten eleştiriler içeriyordu. Ancak en önemlisi, kendisiyle tanışmak isteyenlerin sayısının artmasıydı.

Dünyanın her yerinden mesajlar aldığını ve Brezilya ya da Filipinler’den kendisine taliplerin çıkmasının gururunu okşadığını ifade eden Cline, bu kişileri reddettiğini çünkü yakınlarda yaşayan birisiyle beraber olmak istediğini belirtti.

Nasıl birini arıyor?

Cline’ın hayalindeki kişinin Philadelphia’da veya yakınlarında yaşıyor olmasının yanı sıra bazı özellikleri de var: En az 24 yaşında, sol siyasi görüşlere sahip ve “aşırı şeytani” olmayan biri arıyor. Ayrıca, potansiyel sevgilinin Cline’ın sürekli Pokemon oynamasını kabul etmesi gerekiyor. Cline, doğa yürüyüşüne çıkmaktan, kamp yapmaktan, seyahat etmekten ve konserlere gitmekten keyif aldığı için bu hobilerin paylaşılmasının da önemli olduğunu vurguladı.

Cline, kendisi ile birlikte olacak kişiye elleriyle makarnalar, turtalar, köriler ve sandviçler yapmayı vadediyor. Ayrıca, sevgilisinin sokakta bulup sahiplendiği kedisi Peach ile de bolca zaman geçirebileceğini belirtti.

“Günde 200 mesaj alıyorum”

Cline, ilanın başarıya ulaştığını düşündüğünü ve şu ana kadar beş kişiyle buluştuğunu, bazılarıyla ikinci kez buluşmak için planlar yaptığını söyledi. Gönderilen yüzlerce mesaj arasından sıyrılmak isteyenlere de ipuçları veren Cline, “Nabız yoklamak yerine direkt olun ve çıkma teklif edin. Bu çok farklı bir tavır. Benim herkesle uzun uzun mesajlaşacak vaktim yok. Günde 200 mesaj alıyorum.” ifadelerini kullandı.

Cline, verdiği ilanın her gün dünyanın başka bir yerinde gündem olduğunu, gördüğü ilgi nedeniyle bunaldığını ve Instagram’dan uzaklaştığında kendini iyi hissettiğini belirtti. Cline şöyle devam etti: “Telefonumu elimden bıraktığım anda viral olmaktan çıkıyorum. Mesajlarla ilgilenmeme ve bu konuda strese kapılmama kararı benim elimde, bu güzel bir şey.”

Başkalara da tavsiye etti

Cline, çok fazla olumsuz mesaj aldığını da ifade etti. Görüntüsünü seri katile benzetenlerin olduğunu ve hiç istemediği halde görünümüyle ilgili “Saçını kestir, gözlüklerini değiştir” gibi tavsiyeler aldığını vurguladı. “Bazıları da benim umutsuz olduğumu söyledi. Buna ben de biraz katılıyorum.” Cline, kendisiyle ilgili bir ilan vermenin belli bir miktar umutsuzluk içerdiğini kabul etti. Ancak daha ziyade eğlenceli zaman geçirmeye çalıştığını ve bu amacına ulaştığını belirtti.

Bununla birlikte, benzer durumdaki başkalarına da kendisi gibi samimi bir ilan vermelerini tavsiye eden Cline, “Panonun başarısı özünüzü ortaya koymaktan geçiyor. Kesinlikle çok etkili oldu. Ben bu kadar etkili olmasını asla beklemiyordum. Acayip, çok acayip.” ifadelerini kullandı.

Bu haber, Business Insider’ın “A man was so tired of dating apps that he put up a billboard with his information. He’s gotten messages from all over the world.” başlıklı makalesinden derlenmiştir.

Yaratıcı Yöntemlerle Sevgili Arayan Adam: İlan Panosuyla Arkadaşlık Arayışı
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx