1. Haberler
  2. Hukuk
  3. Yeni Adli Yıl Başlıyor: Ankara’da Önemli Davalar Gündemde

Yeni Adli Yıl Başlıyor: Ankara’da Önemli Davalar Gündemde

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yarın, Türkiye genelinde yeni adli yıl resmen başlıyor. Adli tatilin ardından adliyelerde hareketlilik yeniden başlarken, özellikle Ankara’da kamuoyunun yakından takip ettiği davalar devam edecek.

20 Temmuz’da başlayan adli tatil süresince adliyelerde sadece nöbetçi mahkemeler görev yaptı ve yalnızca tutuklu ya da acil nitelik taşıyan davalar ele alındı. Yargıtay ve Danıştay’da da nöbetçi heyetler hizmet verirken, Anayasa Mahkemesi adli tatil kapsamında yer almadı.

Ancak, yarından itibaren tüm yargı organları tam kapasite çalışmaya başlayacak.

Ankara’da Gündemdeki Davalar

Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte, Ankara’da dikkat çeken bazı davalar yeniden görülmeye başlanacak. Özellikle 9 Eylül’de Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası, 30 Eylül’de ise Sinan Ateş cinayeti davası oldukça merak ediliyor.

Ayrıca, FETÖ’nün emniyet mahrem imamı olduğu iddiasıyla Kemalettin Özdemir de 11 Eylül’de hakim karşısına çıkacak. MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler’e saldıran sanıkların yargılaması ise 2 Ekim’de devam edecek.

Bu yeni adli yıl, başta Ankara olmak üzere Türkiye genelinde birçok önemli davanın çözüme kavuşacağı bir dönem olacak. Adaletin yerini bulması adına, yargı sürecinin hızlı ve adil bir şekilde işlemesi büyük önem taşıyor. Ankarahaberler.com olarak, bu davaların sürecini yakından takip edeceğiz ve sizleri en güncel bilgilerle bilgilendireceğiz.

Yeni Adli Yıl Başlıyor: Ankara’da Önemli Davalar Gündemde
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx