1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve Ücretsiz Yemek Hizmeti

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve Ücretsiz Yemek Hizmeti

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Çankaya ilçesindeki Arjantin İlkokulu’nda gerçekleştirilen açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanı sıra, Ankara Valisi Vasip Şahin, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Tören, şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Bakan Tekin, okuldaki yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili için düdük çaldı.

Bakan Tekin, daha sonra sınıfları tek tek gezerek öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi. Türkiye genelinde 20 milyona yakın öğrencinin ders başı yaptığını, 750 binin üzerinde derslikte, 1 milyon 250 binin üzerinde öğretmenin eğitim öğretim yılına başladığını belirtti. Tekin, “Eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Kocaman bir aileyiz, öyle düşünüyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz, çocuklarımızın yakınları… Hepsini düşündüğümüzde aslında 86 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, hep beraber eğitim öğretim süreçlerini yakından takip eden büyük bir aile olarak bu heyecanı paylaşıyoruz” dedi.

Bakan Tekin, Gazze’de yaşamını yitirenlerin üçte birinin öğrenci olduğuna dikkat çekerek, “Bu anlamda hem kendi bağımsızlık mücadelemiz ve vatan savunmamızı çocuklarımıza, gençlerimize bir kez daha anlatmak hem de dünyanın neresinde olursa olsun, ne zaman olursa olsun adaletsizliğe, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı insanlığın sesi olabilecek bir nesil yetiştirmek amacıyla, bugün okullarımızda Çanakkale, Gazze, vatan ve bağımsızlık temalı ilk ders etkinliği planladık” ifadelerini kullandı.

Ücretsiz Yemek Hizmeti Devam Edecek

Bakan Tekin, okullarda uygulanan ücretsiz yemek hizmeti hakkında, “Geçtiğimiz yıl başlattığımız ücretsiz yemek uygulamasını devam ettireceğiz. Deprem bölgesindeki ve taşıma kapsamındaki öğrencilerimiz için sağlanan bu hizmet devam edecektir” dedi.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve Ücretsiz Yemek Hizmeti

Yeni kayıt olacak öğrencilerin, okul seçimi yaparken yaşadığı sorunlar ve kayıt ücreti iddialarına ilişkin soruya yanıt veren Tekin, şu şekilde konuştu: “İlkokul 1’inci sınıflara ve ortaokul 1’inci sınıflara öğrenci kaydı, adrese dayalı olarak gerçekleştirilmektedir. Yani hangi adres sınırları içerisindeki çocuklarımızın bu okula kaydolacağı önceden belirlenmiştir. Velilerimizin herhangi bir şey yapmasına gerek yok. Biz zaten kayıtları elektronik ortamda yapıyoruz. Ortaöğretim kurumlarına geldiğimizde, iki tür ortaöğretim kurumumuz mevcut; biri sınavla öğrenci alan, diğeri ise adrese dayalı olarak öğrenci alan kurumlar. Sınavla öğrenci alanların nasıl öğrenci aldığı açıktır. Sınavla öğrenci almayanlarda da usul bellidir ve merkezi bir yerleştirme uygulanmaktadır. Okul müdürleri kayıtlardan ücret talep edemez.”

Tekin, “Bu yıl bağışlarla ilgili konuşulan konuların ikinci faslı da vardı; okullarımızın idarecileri zor durumda kalıyordu. Veliler, sınıf öğretmeni veya şube seçimi için baskı yapıyordu. Bu nedenle bağış ya da para alındığı iddiaları ortaya çıkıyordu. Biz bu durumu bu yıl merkezi hale getirdik. Yani çocuğu bu okula kayıtlı olan bir velinin gelip ‘Ben çocuğumu şu öğretmenin okutmasını istiyorum’ demesi için bir alan bırakmadık. Dolayısıyla asla ve kata kayıt parası, kayıt ücreti ya da öğrenci sınıf şube seçimi gibi konularla ilgili okullarımızın, okul yöneticilerimizin böyle bir şey talep etmesi mümkün değildir. Diğer konularla ilgili gerekli düzenlemeleri zaten yapıyoruz.”

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve Ücretsiz Yemek Hizmeti
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx