İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
18 Ocak 2025, Cts
CNN Haber
  1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Yeni Opel Grandland Türkiye’ye geliyor, işte tarih

Yeni Opel Grandland Türkiye’ye geliyor, işte tarih

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman araba üreticisi Opel, büsbütün elektrikli güç seçeneği sunan yeni jenerasyon Grandland’i Avrupa’da yollara çıkarmaya başladı. Ocak 2025’te Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Grandland, birinci etapta hem 1.2 litre 136 HP’lik turbo akaryakıtlı motor, 28 HP (21 kW) elektrikli motor ve 6 ileri çift kavramalı elektrikli şanzımanla kombine edilen hibrit versiyonun yanı sıra 82 kWh (net kapasite) batarya kapasitesine sahip ve yaklaşık 582 kilometre menzil (WLTP’ye göre) sunan 213 HP’lik elektrikli versiyonuyla yollara çıkmaya başlayacak. Gözü pek, yalın ve büyüleyici özellikleri ile “Alman Enerjisi”ne sahip yeni Grandland, kullanım açısından temel gereksinimlere odaklanıyor ve elektrikli sürüş seçeneği sunuluyor. Yeni Grandland, şık görünümü, pratik ayrıntılar ve karbon ayak izini azaltan birçok özellik ile bir ortaya getiriyor. Bu yenilikçi özellikler ortasında, geri dönüştürülebilir ve onarılabilir bataryalar, iç dizaynda geri dönüştürülmüş materyal kullanımı ve gövdede krom ögelerin bulunmaması üzere özellikler yer alıyor. Bununla birlikte modelin ön kısmın orta kısmında yer alan aydınlatmalı “Şimşek Logosu”na sahip yeni 3D Vizör ve art kısımda aydınlatmalı “OPEL” yazısı bulunuyor. Başka öne çıkan yenilikçi özellikler ortasında ise 50.000’den fazla başka bileşenden oluşan yeni Intelli-Lux Pixel HD aydınlatma sistemi, elektrikli araçlar için geliştirilen yeni STLA Medium platformu yer alıyor. Yeni model, Opel‘in “Greenovation” anlayışını en güzel biçimde yansıtıyor.

STLA Medium platformu ile üzerinde yükselen birinci elektrikli Opel modeli!

Yeni kuşak Grandland, Opel için elektrikli mobiliteyi daha da alımlı hale getiren büyük bir adımı temsil ediyor. Grandland, Stellantis’in elektrikli araçlar için geliştirdiği STLA Medium platformu üstünde yükselen birinci Opel modeli olarak öne çıkıyor. Yeni platform, başta düz bir batarya paketine imkan tanıyor ve birçok avantaj sunuyor. Son derece sağlam tasarım, yenilikçi şasi ile bir ortaya gelerek gözle görülür halde yüksek sürüş istikrarı sunuyor ve düz gövde altı tasarımı sayesinde aracın altındaki hava akışı optimize ediliyor.

400 voltluk bir çekiş bataryası kullanan yeni Grandland Elektrik, Türkiye’de Ocak 2025’te birinci etapta satışa sunulacak versiyonunda 82 kWh (net kapasite) batarya ile birlikte yaklaşık 582 kilometre menzil (WLTP’ye göre) sunacak. Modelin elektrikli motoru ise 213 HP (157 kW) güç ve 345 Nm direkt tork üretiyor. Bu kıymetler, yeni Grandland Elektrik’in 100 km/sa sürate 9 saniyede ulaşmasını sağlıyor ve azamî suratı yaklaşık 170 km/s’ye çıkabiliyor.

Yeni Opel Grandland Elektrik, ayrıyeten yeni düz batarya paketi ve yeni kuşak elektrikli motorunun yanı sıra ısı pompası üzere güç tasarrufu özellikleri sayesinde uzun menzilli sürüşler sunabilecek. Rejeneratif frenleme sayesinde güç, üç farklı mod kullanılarak geri kazanılabiliyor, böylelikle Grandland Elektrik’in verimliliğini daha da artırıyor. Yeni model, gerekli olduğunda kısa şarj molaları ile şarj imkanına da sahip. Grandland Elektrik, süratli şarj istasyonlarında  batarya kapasitesinin % 80’ine yaklaşık 30 dakika şarj müddetinde ulaşıyor.

Yeni Grandland, hibrit motor seçeneğiyle de seçme özgürlüğü sunacak!

Ocak 2025’te Türkiye’de yollara çıkacak olan Yeni Opel Grandland’i müşteriler, büsbütün elektrikli seçeneğinin yanı sıra 48V Mild-Hybrid versiyonu ile de tercih edilebilecek. Mild-Hybrid seçenek, sürüş keyfini üst düzeyde yaşatırken tüketimi ve karbon emisyonunu sonlandırarak çevreci istikametini gösteriyor. 136 HP (100 kW) güç üreten 1,2 litrelik turbo akaryakıtlı motor, 28 HP (21 kW) elektrikli motor ve 6 ileri çift kavramalı elektrikli şanzıman ile donatılan kompakt sistem, günlük kullanımda akıllı ve ekonomik bir sürüş tahlili olarak da birçok avantaj sunuyor.

Mild-Hybrid model, içten yanmalı motora sahip benzeri bir araca kıyasla yakıt tüketimini ve karbon emisyonunu azaltırken tıpkı vakitte sürüş konforunu artırıyor. Kent içinde ve banliyölerdeki günlük sürüşlerde, akaryakıtlı ve elektrikli motorlar aracın gereksinimlerine nazaran birlikte yahut bağımsız olarak çalışarak güç tüketimi ve performansı her vakit eksiksiz bir ahenkle dengeliyor. Elektrikli motor, hızlanırken ve hareketsiz halden kalkış yaparken akaryakıtlı motora dayanak sağlıyor. Düşük süratlerde, örneğin hareket yaparken kent içinde bir seferde yaklaşık bir kilometreye yahut toplam sürüş mühletinin yaklaşık %50’si boyunca büsbütün elektrikli sürüşe imkan sağlıyor. 48 Volt hibrit teknolojisine sahip yeni Grandland’de, yüksek süratlerde yavaşladığında ve akaryakıtlı motor kapandığında, elektrikli motor jeneratör üzere çalışarak hybrid sistemin 48 voltluk bataryasını şarj ediyor; bunun için şarj sürecine gerek kalmıyor. Mild-Hybrid araç şoförleri, tercihlerine bağlı olarak Eco (özellikle verimli kullanım için), Olağan ve Sport olmak üzere üç sürüş modu ortasından seçim yapabiliyor.

Boyutlarıyla özgüvenli bir duruş sergiliyor!

Araçtaki yeni takviye sistemleri, tasarımcıların yaratıcılığında yeni özgürlük alanları açarak, yeni Grandland’in daha birinci bakışta fark edilen etkileyici duruşunun oluşmasına katkı sağladı. Evvelki modellere kıyasla 173 mm ek uzunluğu, 19 mm ek yüksekliği ve 64 mm ek genişliğiyle (uzunluk: 4.650 mm, genişlik: 1.905 mm; yükseklik: 1.660 mm) yeni Grandland, özgüvenli bir duruş sergiliyor. Art koltuklarında 20 milimetre daha fazla diz arası sunan yeni Opel Grandland, 40:20:40 katlanabilir art koltuk sırtlıkları ile işlevsel istikametlere sahipken. Art koltuklar dik konumdayken 550 litre, koltuklar yatık durumda ise 1,645 litre bagaj hacmi sunan yeni Grandland, yükleme alanı konusunda da sınıf beklentilerini güzel bir formda karşılıyor.

Cesur ve yalın dizayna sahip olan yeni Grandland, boyutları 20 inçe ulaşan alaşım jantları ile Opel’in SUV portföyünün tepesindeki yerini alıyor. Öteki taraftan Opel’in ikonik vizörünün yeni 3D uygulaması, araca daha detoks bir görünüm kazandırıyor. Bu uygulama Edge Light teknolojisi ile daha da öne çıkarılan aydınlatmalı Opel Şimşek Logosu ile tamamlanıyor. Yeni Grandland, Experimental konsept arabasında de bulunan “Opel Compass” dizaynına sahip. Bu tasarım, ortada “Elektrikli Şimşek” logosu olacak halde tüm özelliklerin simetrik olarak düzenlendiği orta sınır prensibine dayanıyor. Detoks, Çağdaş Alman ve Greenovation olmak üzere tüm bu özellikler Blitz’i barındıran her modeli tartışmasız bir Opel yapan “Alman Enerjisi” kavramıdır. Bu “Alman Enerjisi”nin sonucu Rüsselheim’da tasarlanıp geliştirilerek Eisenach’da üretilen yeni Opel Grandland’de görünür hale geliyor.

Sınıfının lideri Intelli-Lux Pixel HD aydınlatma teknolojisi!

Yeni Grandland’de aydınlatmalı logonun yanı sıra Opel mühendislerinin geliştirdiği ve sınıfının lideri bir aydınlatma yeniliği olan Intelli-Lux Pixel HD kullanılıyor. Birinci sefer Yeni Grandland’de yer alan bu sistem, yüksek çözünürlüklü ışık dağılımı için her bir tarafta 25.600 olmak üzere toplamda 50.000’in üzerinde LED hücreye sahip. Trafik durumuna nazaran, ilerideki objeler bir kamera tarafından algılanıyor ve Intelli-Lux Pixel HD farlar, bu objeleri standart Matrix Light teknolojilerinden daha yüksek çözünürlüklü, daha parlak ve homojen bir ışıkla aydınlatıyor. Böylelikle gece sürüşlerinde üstün bir görüş açısı ve aralığı sunarken, başka kullanıcıların gözünün kamaşmasını engelliyor. Ayrıyeten yeni jenerasyon aydınlatma sistemi, aracın önünde grafik projeksiyonlarla gösterilen yeni “hoş geldiniz” ve “güle güle” animasyonları ile gelecekteki imkanlara şimdiden ışık tutuyor.

İki tonlu “yüzer” tavanı ve kontrast duruşu ile Grandland, daha uzun bir görünüm kazanıyor. Yeni modelin gövde tasarımı, akışkanlık ve doğallık hissini koruyacak halde düzenlendi. Keskin çamurluk davlumbazlarının tasarım çizgileri araç boyunca ilerleyerek tekerleklerin görsel olarak daha dışarıda görünmesini sağlıyor. Bunu, tekerlekler ve alt gövdenin etrafındaki kaplamalı kesimlerin sağlamlığı tamamlıyor. Yeni Grandland’in 2.784 mm’lik uzun aks aralığı ve dik bagaj kapağı, kabin ve bagajın daha da ferahlayan yapısını öne çıkarıyor. 40:20:40 oranında katlanabilen art koltuklar ise 1.641 litreye ulaşan bir yükleme hacmine imkan tanıyor.

Arka tarafta bulunan aydınlatmalı “OPEL” pusula imzası, bir seri üretim modelinde birinci defa yerini alıyor. Ayrıyeten Opel’in arabayla ilgili tüm dünya kaynaklarını muhafazaya yönelik olarak benimsediği çevreci inovasyon yaklaşımıyla büsbütün uyumlu halde arabanın ismi artık krom harflerle gösterilmek yerine bagaj kapağına baskı biçiminde işlenmiş durumda.

Üst seviye teknolojilerle detoks etkisi!

Yeni Grandland, iç yerinde yolcuları konforlu  bir ortamda yürekli ve yalın dizaynıyla karşılıyor. Mimari açıdan yatay bir temanın izlendiği iç dizaynda, gösterge panelinden kapılara kadar uzanan çizgiler, genişlik ve ferahlık hissini güçlendiriyor. Yavaşça şoföre dönük olarak tasarlanan 16”lik merkezi ekran ve yüksek orta konsol ise sportif bir his oluşturuyor. Direksiyonun ardında yer alan geniş ve büsbütün dijital gösterge kümesi, temel bilgileri sağlayarak şoförün sürüş keyfine odaklanmasına imkan tanırken Intelli-HUD “head-up display” (sanal gösterge paneli) sayesinde şoförün gözlerini yoldan ayırmasına gerek kalmıyor. Şoförler, Pure Mod’u manuel yahut otomatik olarak aktifleştirerek gösterge panelini sadeleştirme seçeneğine de sahip. Bu modda; şoför bilgi paneli, sanal gösterge paneli ve merkezi ekrandaki içerikler azaltılarak gece saatlerinde yahut yağmurlu havalarda dikkatin dağılmasını önlüyor. Opel’de her vakit olduğu üzere, sık kullanılan klima denetimi üzere ayarlar da son kalan birkaç fizikî düğmeyle sezgisel olarak yapılabiliyor.

Yeni Grandland’de yan hava kanallarının kapıya entegre edilmesiyle gösterge panelinin genişliği, görsel olarak öne çıkarılıyor. Şık bir teknik görünüme sahip olan gösterge panelinin üst kısmı; dizaynın genel tonunun altını çizmek için estetik olarak iki yüzey kaplamasına ayrılmıştır. Gösterge panelinin altında Vizör ile tıpkı teknolojinin kullanıldığı “Edge Light” bulunuyor. Tıpkı vakitte kapı girintilerindeki  ambiyans aydınlatmasının katkısıyla Edge Light, renk ve ışığa cam gibisi bir netlik kazandırıyor. Başka taraftan kumaşla kaplı gösterge panelinin orta kısmı, kapının omuz bölgesine kadar uzanarak kokpite çekicilik kazandırıyor ve dokunma hissine hitap ediyor.

Ayrıca iç tasarım, şoför odaklı ve detoks bir sürüş tecrübesi sunuyor. Opel’in ödüllü ergonomik AGR koltukları, kıymetli bir prestije sahip ve yeni Grandland bu eski geleneği devam ettiriyor. “Aktion Gesunder Rücken e. V.” (AGR) sertifikalı bu koltuklar, yeni bir konfor özelliği olarak ayarlanabilir yan takviyelere sahip. Bu işlev, koltuk sırtlığının yan kısımlarında bulunan iki pnömatik cep sayesinde koltuk kavramasının da kişiselleştirilmesini sağlıyor. Ayrıyeten şoför koltuğunda havalandırma ve masaj özellikleri de bulunuyor. Bununla birlikte gerideki yolcular için evvelki Grandland’e kıyasla 20 mm daha fazla diz aralığı sunuluyor. Ek olarak, ön koltuklarda omurilik üzerindeki baskıyı azaltan patentli Intelli-Seat özelliği, standart olarak mevcut ve otobanlardaki uzun seyahatlerde dahi harikulâde konfor sağlıyor. Geliştirme sürecinde dizayncılar ve mühendisler her ayrıntıya itina göstererek kaynak tasarrufu sağlayan tahliller bulmayı hedefledi ve böylelikle karbon ayak izini azaltırken geleceğe yönelik, cazip ve konforlu bir SUV sunmaya odaklandılar. Opel’in “Greenovation” yaklaşımına sadık kalınarak tüm kumaşlar %100 geri dönüştürülmüş materyalden elde ediliyor. Bu yaklaşımın, koltukların yanı sıra kapı panelleri, gösterge paneli ve orta konsolda da hayata geçirildiği görülüyor. Bu üç kaplama, vegan malzeler kullanılarak üretiliyor ve Alcantara kaplamanın bile %50’si geri dönüştürülmüş gereçten yapılmış. Ayrıyeten, yeni Grandland’in toplam tartısının 500 kilogramdan fazlası geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir hammaddelerden oluşuyor.

Yeni Grandland bir aile aracı olduğundan, iç yerde çok taraflılığa özel bir biçimde odaklanılıyor. Araçta çok sayıda saklama alanına yer veriliyor, ayrıyeten konfor ve sıhhat şartları iyileştirilirken müşteriler için hayatı kolaylaştıran yenilikçi tahliller bulunması da amaçlanıyor. Bu akıllı tahlillerin başında Pixel Box geliyor. Bu bileşen, aydınlatmalı yarı saydam cam kısmı ve kumaş kaplamasıyla hem konsolun görsel cazipliğini artırıyor, hem de son derece işlevsel bir kullanım imkanı sunuyor. Kablosuz akıllı telefon şarj aygıtı ise camın ardında konumlandırılarak işlevsellik sunarken aygıtlar itimatla saklanıyor ve şarj edilebiliyor. Yeni Grandland, Pixel Box’tan ön koltuk sırtlıklarındaki telefon ceplerine ve orta konsolun altında bulunan 12 V prizin de yer aldığı büyük saklama alanına kadar toplamda 35 litreden fazla hacme sahip iç saklama bölmeleri sunuyor.

Üst seviye konfor!

Yeni Grandland, emisyonu azaltırken bir yandan da dinamik ve sportif bir sürüş keyfi sunmaya devam ediyor. Konforu göz arkası etmeyen bu sürüş karakteri, şaside kullanılan frekans seçimli sönümlendirme teknolojisine sahip amortisörlerle mümkün oluyor. Bu eşsiz teknolojide, sönümlendirme kuvvetini frekansa nazaran mekanik olarak adapte etmek için amortisör bölmesinde ikinci bir hidrolik devre kullanılıyor. Duruma, yol yüzeyinin şartlarına ve sürüş şekline nazaran sistem, yüksek frekanslarda (arnavut kaldırımı yahut rögar kapağı üzere küçük darbelerde) konforlu sürüş sağlıyor. Bununla bir arada düşük frekanslarda yolla direkt temasla sportif ve savlı bir sürüş usulü için farklı sönümlendirme karakteristikleri uyguluyor. Yeni Opel Grandland, şoförün komutlarına çok daha süratli ve direkt bir biçimde reaksiyon veriyor; böylelikle fren yaparken, viraj dönüşlerinde ve otobandaki yüksek süratlerde istikrarını koruyor. Yaylar, viraj istikrar çubuğu, direksiyon ve hassas ESC ayarı üzere Opel’in genlerini taşıyan ögeler bir sefer daha kendini gösteriyor.

Sürüş dayanak sistemleri ile konfor ve güvenlik bir arada!

Opel’in yeni birinci sınıf SUV’unun sürüş dayanak sistemleri ortasında tümü standart olarak sunulan dur-kalk işlevine sahip adaptif sürat sabitleyici, trafik işareti tespit sistemi, akıllı sürat adaptasyonu ve kaza durumunda ikincil çarpışmayı önlemeye yardımcı olan ikincil çarpışma freni üzere çok çeşitli şoför takviye sistemleri yer alıyor. Çok sayıda elektronik dayanak bileşenini içeren ve bunları yarı-otonom şerit değişim asistanı ve akıllı sürat adaptasyon sistemiyle birleştiren Intelli-Drive 2.0 sistemi, opsiyonel olarak sunuluyor. Bu dayanak sistemi, hedeflenen şerit boşsa Grandland’i küçük yönlendirme hareketleriyle istenen şeride yönlendiriyor. Sürat adaptasyon sistemi ise şoförün onayı doğrultusunda aracın suratının yeni bir sürat limitine nazaran düşürülmesini yahut bu limite kadar artırılmasını sağlıyor. Intelli-Drive 2.0, sensörlere ek olarak kablosuz ağdan gelen bilgileri de kullanıyor. Ön ve arka  park sensörleri, Intelli-Vision 360o etraf görüş kamerası ve otomatik temizleme fonksiyonuna sahip art kamerası sayesinde park etmek ve hareket yapmak artık daha kolay hale geliyor.

Yeni Opel Grandland Türkiye’ye geliyor, işte tarih
Yorum Yap

Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!