USD34,17
EURO38,15
GR. ALTIN2.915,58
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Yerli elektrikli arabalara bir yenisi daha eklendi; ReeV Fancy

Yerli elektrikli arabalara bir yenisi daha eklendi; ReeV Fancy

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tasarımı ve teknolojisi büsbütün Türkiye’de geliştirilen ReeV Fancy, kentsel mobiliteyi yine tanımlamayı ve sürdürülebilir ulaşım tahlillerine yönelik artan talebi karşılamayı vaat ediyor.

Reeder Teknoloji, yenilikçi ve yerli eserleri Türkiye iktisadına kazandırma gayeleri kapsamında, teknolojiyle özgün dizaynın eksiksiz ahengini yansıtan, sonuncu yerlilik oranı amacı yüzde 80 olan birinci elektrikli aracı ReeV Fancy’yi tanıttı.

Türkiye’nin önde gelen iş insanlarının iştirakiyle Reeder’ın Samsun’daki fabrikasında gerçekleşen lansmanda, ‘Araba’ müziğini seslendiren Zeynep Melisa Gülen (M-lisa) performansıyla sahne aldı.

Tanıtım merasiminde konuşan Reeder’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Uygar Saral, şu tabirleri kullandı: “Reeder’ın bir dünya hayali var: Dünyadaki herkes, her şeye ve herkese eşit uzaklıkta olsun istiyoruz. Hasebiyle Reeder’ın misyonu en başından itibaren teknolojiyi herkes için ulaşılabilir kılmak. Bunun için cep telefonunda, tablette, bilgisayarda, televizyonda daima çalışıyoruz. Türkiye’deki pazar gerçeklerini inceleyerek ne yapabileceğimize baktığımızda ortaya bu türlü bir aracı geliştirme hayali çıktı. Özelikle bütün gençleri mobiliteye, özgür ulaşıma kavuşturma maksadımız vardı, onu başarmak için birinci adımları attık. Artık ‘Bu araçla ilgili hayaliniz ne’ diye soruluyor. Ben ayda 20.000 adet aracı üretip, bir kısmını Türkiye’ye, bir kısmını da yurt dışına satacağımızı hayal ediyorum.” 

2010 yılında yeni kuşak teknoloji eserleri üretmek gayesiyle kurulan ve 2023 yılı BTK datalarına nazaran IMEI kaydı açısından Türkiye’nin en büyük yerli akıllı telefon üreticisi olan Reeder Teknoloji, elektrikli araç atağıyla otomotiv bölümünde de giderek artan mikro mobilite ve sürdürülebilirlik talebine karşılık vermeye hazırlanıyor.

Geleceğin kentsel mobilite çözümü

Sürdürülebilirlik ile inovasyonu buluşturan, tasarımı ve teknolojisi Reeder tarafından geliştirilen ReeV Fancy, Samsun Üniversitesi Ballıca Yerleşkesi’nde bulunan, Reeder tarafından Ar-Ge ve teknoloji üssüne dönüştürülen eski tütün hangarlarında üretildi.

ReeV Fancy, kompakt yapısı ve teknolojik özellikleriyle ağır kent hayatına kusursuz ahenk sağlıyor. Çevikliği ve etrafa hassas sürüşüyle, geleceğin kentsel mobilite tahlillerinden biri olarak öne çıkıyor.

%100 elektrikli teknolojisiyle sürdürülebilir ulaşımı mümkün kılan ReeV Fancy’nin uzun kullanım ömrüyle dikkat çeken LiFePO4 bataryası 7,5 kWh kapasiteye sahip. Sıfır karbon emisyonunun yanı sıra çok sessiz olan araç, ‘çevre dostu’ unvanını sonuna kadar hak ediyor. Reev Fancy, yalnızca beş saat üzere kısa bir müddette şarj olup tam kapasiteye ulaşıyor. L6e sınıfında 45 km/s azamî sürate ve 100 km’ye varan menzile sahip araç; 2,3kW AC tek fazlı mesken tipi prizlerden basitçe şarj edilebiliyor.

Hareket özgürlüğünün tadını çıkarın 

Dar sokaklarda ve ağır trafikte rahatça hareket edebilmek için tasarlanan ReeV Fancy, mikro boyutlarıyla hem hareket kolaylığı sağlıyor hem de park yeri sıkıntısını ortadan kaldırıyor. 2,49 metre uzunluğunda ve 1,33 metre genişliğindeki Reev Fancy’yi meskenlerin yahut dükkanların önüne dikey olarak bile park etmek mümkün.

Buna karşılık 200 litrelik geniş bagaj hacmiyle ister hafta içi günlük seyahatlerde ister hafta sonu tatil kaçamaklarında olsun tüm gereksinimleri rahatça karşılamak için kâfi alan sunuyor.

Şehrin en havalısı ReeV Fancy: Teknoloji, konfor ve fonksiyonellik 

Nostaljinin estetik ögelerini çağdaş tekniklerle harmanlayarak vakitsiz bir tasarım ortaya çıkaran ödüllü mimar, multidisipliner dizayncı ve sanatçı Sayın Rıfat Baltaoğlu tarafından her ayrıntısı titizlikle tasarlanan ReeV Fancy, son derece şık bir görünüme sahip. Özel üretim jantları, LED mercekli kromaj kaplama farları, parlak ön ve art far çerçeveleri aracın estetiğini ve karakterini güçlendiriyor. Ayrıyeten, dekoratif dodik ve gündüz farı/sinyal/park üçü bir ortada bulunan özel aydınlatma modülü, ReeV Fancy’nin vakte meydan okuyan estetik anlayışını vurguluyor. Bu göz alıcı ayrıntılar her ortamda dikkatleri üzerine çekiyor.

ReeV Fancy‘nin en az dışı kadar cazibeli olan iç yerinde konfor ve işlevsellik göze çarpıyor. Beyaz yapay deri kaplamalı, ayarlanabilir şoför koltuğu, araç içindeki rahatlığı ön planda tutarken; 2+1 bölmeli renkli ön panel bardaklık ve iki adet saklama cebi fonksiyonelliği artırıyor. Geri görüş kamerası, aydınlatma özellikli sunroof, ses ve ısı izolasyonu ile donatılan iç yer, sürüş sırasında inançlı, sessiz ve sofistike bir ortam sağlıyor.

ReeV Fancy‘nin merkezi dokunmatik ekranı, tüm denetim muhtaçlıklarını tek bir noktada topluyor. Bagaj camı dahil otomatik cam açma ve kapama, merkezi kilit denetimi ve dijital termostatlı fan ayarları üzere fonksiyonlar ekran üzerinden basitçe yönetilebiliyor. Ayrıyeten radyo, Bluetooth ve USB özellikleri sunan medya oynatıcı, yol boyunca cümbüş ve temas muhtaçlıklarını karşılıyor. Bu özel tasarım bilgi ekranı, kullanım kolaylığı ve fonksiyonelliği bir ortaya getirerek, sürüş tecrübesini daha konforlu ve keyifli kılıyor.

ReeV Fancy, 280.000 TL’den satışa çıktı ve ağır ilgi gördü. Ön siparişe özel olarak yalnızca 100 adet araç için sunulan 40.000 TL peşinat ve ayda 11.250 TL’den başlayan taksit fırsatıyla araçlar dakikalar içinde tükendi.

Reeder, elektrikli araçlarla ulaşım alanında yenilikler sunuyor

Mikro mobilite dünyasında teknoloji ve mekanik alandaki dönüşümün her geçen gün sürat kazandığı bir periyotta, Reeder Teknoloji elektrikli araç projesiyle bu yeniliklerin öncüsü olmayı hedefliyor. Kapsamlı Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleriyle sürdürülebilir mobilite tahlilleri sunarak geleceğin ulaşım gereksinimlerine karşılık vermek için çalışıyor.

Şirketin kalite-performans-fiyat optimizasyonuna odaklanan elektrikli araç projeleri, gelişen teknolojilere ahenk sağlayarak kullanıcıların beklentilerini en üst seviyede karşılayacak formda tasarlanıyor.

Yerli elektrikli arabalara bir yenisi daha eklendi; ReeV Fancy
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx