USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nde Öğrencilerle Buluştu

YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nde Öğrencilerle Buluştu

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YÖK Başkanı Özvar, TAÜ’de Öğrencilerle Buluştu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk kez öğrenci kabul eden Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi (TAÜ) öğrencileri ve akademisyenleriyle bir araya geldi. Özvar, TAÜ’nün yenilikçi bir yükseköğretim modeli sunduğunu belirterek, üniversitenin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Gelişmelere Öncelik Verecek Projeler Hazırlanacak

Özvar, TAÜ’nün bir “çatı üniversite” konumunda olduğunu vurgulayarak, “Burada, YÖK tarafından belirlenen Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin ön lisans, lisans ve lisansüstü programları açılacak. Bu sayede, üniversitemiz eğitim programlarını ilk defa oluşturmak yerine, halihazırda Türkiye’de eğitim faaliyetleri yürüten ve bu alanda kendini kanıtlamış üniversitelerin programlarını buraya taşıyacaktır.” dedi. Ayrıca, TAÜ’nün uluslararası üniversite adaylarına hitap ederek, Azerbaycan ve Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik gelişmelerine öncülük edecek projelere imza atacağına inandığını ifade etti.

Özvar, “Buradaki akademisyenlerimiz, araştırmacılarımız ve öğrencilerimiz, dünya genelinde ses getiren çalışmalara TAÜ çatısı altında imza atacaklar.” şeklinde konuştu.

86 Öğrenci Eğitim Alacak

YÖK ile Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanlığı işbirliğinde kurulan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, ilk yılında bilgisayar mühendisliği bölümünde 30, endüstri mühendisliği bölümünde 29 ve gıda mühendisliği bölümünde 27 olmak üzere toplam 86 öğrenciye yükseköğrenim imkanı sunacak. Azerbaycan’da 700 puan üzerinden yapılan yükseköğretime giriş sınavlarında, bilgisayar mühendisliği bölümüne en yüksek puan 684,9, en düşük puan ise 641,6 olarak belirlendi. Endüstri mühendisliği bölümünde en yüksek 663,7 puanla öğrenci alınırken, en düşük puan 544,4 oldu. Gıda mühendisliği bölümünde ise en yüksek puan 632, en düşük taban puanı ise 452,1 olarak gerçekleşti.

2024-2025 akademik yılında TAÜ’de açılan bilgisayar mühendisliği alanında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), endüstri mühendisliği alanında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve gıda mühendisliği alanında Hacettepe Üniversitesi’nin eğitim programları esas alınacak. Bu programları başarıyla tamamlayan öğrenciler, ilgili üniversitelerin diplomalarını almaya hak kazanacaklar.

YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nde Öğrencilerle Buluştu
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx