USD34,16
EURO38,17
GR. ALTIN2.918,51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. YÖK Başkanı Erol Özvar’dan Araştırma Üniversiteleri Toplantısı ve Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Açılışı

YÖK Başkanı Erol Özvar’dan Araştırma Üniversiteleri Toplantısı ve Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Açılışı

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YÖK Başkanı Erol Özvar’dan Araştırma Üniversiteleri Toplantısı’nda Önemli Açıklamalar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen Araştırma Üniversiteleri Toplantısı’na katıldı. Özvar, YÖK’ün temel misyonlarından birinin, Türkiye’nin uluslararası alandaki görünürlüğünü ve saygınlığını artıracak stratejiler geliştirmek olduğunu vurguladı. Toplantıda yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:

“Yükseköğretim sistemimizin lokomotifi olan araştırma üniversitelerimizin, uluslararası düzeyde daha görünür olmalarını hedefliyoruz. Son yıllarda, özellikle araştırma üniversitelerimiz olmak üzere, ülkemizdeki üniversitelerin uluslararası sıralamalarda kaydettikleri istikrarlı yükselişten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu başarıları daha da ileriye taşımak için üniversitelerimizi desteklemeye ve teşvik etmeye devam edeceğiz.”

Özvar, QS 2025 Dünya Sıralaması’nda Türkiye’den 5 üniversitenin ilk 500 içerisinde yer aldığını ve 11 araştırma üniversitesinin ise ilk bin içinde başarı gösterdiğini belirtti. Bu istikrarlı yükselişin önümüzdeki yıllarda daha da hızlanacağına inandığını dile getiren Özvar, “Nitekim 12’nci Kalkınma Planı’nda yer alan hedeflerimiz arasında, dünya akademik başarı sıralamalarında 2028 yılı itibarıyla ilk 500’de yer alan üniversite sayımızı 10’a çıkarmak bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin Açılışı

Özvar, ayrıca 23 Eylül’de Azerbaycan’ın Bakü şehrinde Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin resmi açılışını yapacaklarını duyurdu. Bu tarihi açılışın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleştirileceğini belirtti. Özvar, bu adımın önemine dikkat çekerek, “Türkiye’den 3 araştırma üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi, mevcut 3 programını yurt dışında kurulan bu üniversiteye taşıyacak.”

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin, yeni bir uluslararası üniversite modeli ile dünya çapında bir ilke imza atacağını ifade eden Özvar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

  • “Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri, kendi uzmanlık alanlarında en iyi oldukları programları Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi bünyesinde açarak, bu programların akademik sorumluluğunu üstlenecekler.”
  • “İlk defa uygulayacağımız bu modeli, önümüzdeki yıllarda farklı coğrafyalara da taşıyarak yaygınlaştırmayı planlıyoruz.”

Bu gelişmeler, Türkiye’nin uluslararası eğitim alanındaki hedeflerini daha da ileriye taşıma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

YÖK Başkanı Erol Özvar’dan Araştırma Üniversiteleri Toplantısı ve Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Açılışı
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx