1. Haberler
  2. Yaşam
  3. YouTube Premium fiyatları tüm dünyada zamlandı!

YouTube Premium fiyatları tüm dünyada zamlandı!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube, Premium’un abonelik fiyatlarını 10’dan fazla ülkede artırarak kullanıcıların yansısını çekti. Avrupa ve Asya’daki kimi pazarlarda yüzde 60’a varan artırımlarla karşılaşan aboneler, toplumsal medyada duruma reaksiyon gösterdi.

YouTube Premium fiyatları yüzde 60 arttı

İsviçre, Danimarka, İsveç, Norveç, İrlanda, Hollanda ve Singapur üzere ülkelerde fiyatlar yükseltildi. Bilhassa birtakım ülkelerde fiyatların birkaç ay evvel de artırılmış olması, kullanıcıların reaksiyonunu daha da artırdı. Kimi kullanıcılar, kişisel abonelik fiyatının yüzde 60 zamlandığını söyleyerek duruma isyan etti.

Google, artırımın içerik üreticilerini desteklemek ve hizmeti geliştirmek için gerekli olduğunu savunuyor. Lakin YouTube Premium kimi pazarlarda rakip platformlardan çok daha kıymetli hale geldi. Danimarkalı bir kullanıcı, Premium’un yeni fiyatının Amazon Prime, Netflix ve HBO aboneliklerinin toplamından fazla olduğunu belirtti.

Türkiye ise Premium için yapılan artırımdan etkilenmedi. Premium’un kişisel paketi ülkemizde 57,99 TL’den sunulmaya devam ediyor. Aile paketinin ise 115,99 TL olarak erişilebilir olduğunu belirtelim. Lakin son artırımlar, ülkemizi de etkileyebilir.

Öte yandan YouTube, izleyicilerin içerik izlerken duraklattıkları anları kıymetlendiren yeni reklam formatını daha geniş bir kitleye sunmaya başladı. ‘Durdurma reklamları’ ismi verilen bu format, platformun reklam stratejisini değiştiren son yeniliklerden biri olarak dikkat çekiyor.

Bildiğiniz üzere daha evvel de YouTube, daha az ancak daha uzun müddetli reklamlar ile izleyici tecrübesini dengelemeyi denemişti. 2023 yılında da geçilemeyen reklamlar platforma eklenmişti. Premium ile reklamlardan kurtulmak mümkün.

YouTube Premium fiyatları tüm dünyada zamlandı!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx