USD34,15
EURO38,20
GR. ALTIN2.924,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Magazin
  3. Yusuf İslam’ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması ve Hayat Hikayesi

Yusuf İslam’ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması ve Hayat Hikayesi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca Ünlü Şarkıcının 45 Yılına Dair Anlamlı Kutlama

Dünyaca Ünlü Şarkıcının 45 Yılına Dair Anlamlı Kutlama

Dünyanın tanıdığı ünlü şarkıcının Instagram paylaşımına, takipçilerinden sayısız yorum ve beğeni geldi. Diğer sosyal medya kullanıcıları, çifte çocukları ve torunlarıyla birlikte geçirecekleri daha nice yıllar diledi.

Yusuf İslam'ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması ve Hayat Hikayesi

AYNI ÇATI ALTINDA, BİR YASTIKTA 45 YIL

Mutlu gününün kutlamasını sosyal medya üzerinden duyuran ünlü sanatçı Yusuf İslam, ya da müzik dünyasında tanındığı adıyla Cat Stevens, 76 yaşında. 45’inci evlilik yıl dönümünü, eşi Fevziye Mübarek Ali ile birlikte çekilen bir fotoğrafını paylaşarak kutladı. Ünlü şarkıcı, bir yıldır savaşın gölgesinde hayata tutunmaya çalışan Filistin halkını da unutmadı. Paylaşımında, “45’inci evlilik yıl dönümümüz. Ancak düşüncelerimiz kutsal topraklarda ve dünyanın dört bir yanında birbirinden ayrı düşmüş ailelerle birlikte. Tanrı, onları sonsuzluk bahçelerinde yeniden bir araya getirsin.” mesajını da ekledi.

Yusuf İslam'ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması ve Hayat Hikayesi

Yusuf İslam, eşiyle birlikte geçirdiği 45 yılı sosyal medya hesabından böyle kutladı.

Yusuf İslam'ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması ve Hayat Hikayesi

EŞİNİ ANNESİ ÖNERDİ

Aslında Yusuf İslam ile Fevziye Mübarek Ali’nin evlilik hikayeleri de oldukça ilginç. Çiftin mutluluğunun arkasında, Yusuf İslam’ın İsveç asıllı annesi Ingrid Wickman’ın rolü var. Oğlunun Pakistan’da doğan ama İngiltere’de büyüyüp iyi bir eğitim alan bu genç kızla mutlu bir yuva kurabileceğine inanan Ingrid, onların evlenmesine ön ayak oldu. Bu girişim sonucunda ünlü şarkıcı, Fevziye Mübarek Ali ile 7 Eylül 1979’da evlendi ve o günden beri birbirlerinden hiç ayrılmadılar. Çift, bu uzun yıllar içinde altı çocuk sahibi oldu, ancak bunlardan biri bebekken hayatını kaybetti. Dört kız ve bir erkek çocukları ise şu anda hayatta.

İNGİLTERE’DE BAMBAŞKA BİR İSİMLE DÜNYAYA GELDİ

Artık tüm dünyanın Yusuf İslam olarak tanıdığı ünlü sanatçı, aslında Steven Demetre adıyla dünyaya gözlerini açtı. Kıbrıslı bir baba ve İsveçli bir annenin çocuğu olarak İngiltere’de doğdu. Gençlik yıllarında gitarıyla seslendirdiği şarkılarla müzik dünyasında kendine yer edindi ve bu dönemde “Cat Stevens” adıyla tanındı. Ancak bir dönem ölüm ile yaşam arasında yaşadığı deneyim, onu İslam dinine yöneltti. Henüz 29 yaşındayken bu dönüşüm yaşandı.

BİR GÜN YÜZERKEN ÖLÜMÜN SOĞUK NEFESİNİ ENSESİNDE HİSSETTİ

Bir gün Malibu’da yüzerken, aniden güçsüzlük hissetti. Kendini ölümün kıyısında sanan Yusuf İslam, Tanrı’nın ona güç verdiğini ve kıyıya ulaşmayı başardığını belirtiyor. Bu olayın ardından kardeşi David ona bir Kur’an hediye etti. Kur’an’ı okuduktan sonra, “Beynim açıldı” diyerek İslamiyet’in barışa hizmet ettiğine inanarak yeni bir hayata adım attı. Sonuç olarak, 1977 yılında Müslüman oldu ve hayatında köklü değişiklikler yapmaya karar verdi.

Yusuf İslam'ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması ve Hayat Hikayesi

KARISI İÇİN EN ÜNLÜ ŞARKISININ SÖZLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Müslüman olduktan kısa bir süre sonra, Fevziye Mübarek Ali ile hayatını birleştirdi. Böylece istediği gibi bir yaşam ve aile hayatı kurmuş oldu. Yusuf İslam, Cat Stevens adıyla yazdığı birçok unutulmaz şarkıya imza attı. Bunların en ünlüsü “Lady D’Arbanville” adlı şarkıydı. Eşine olan derin sevgisinden dolayı, yıllar sonra bu şarkının sözlerini değiştirdi. Eski şarkılarının bazılarını, kadınlara saygısızlık içerdiği ve inancına ters düştüğü düşüncesiyle yeniden kaleme aldı.

Yusuf İslam'ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması ve Hayat Hikayesi

Yusuf İslam, bu durumu yıllar önce The Sunday Times’a verdiği bir röportajda şöyle anlattı: “Karım sahiplenen ve kıskanç bir kadın. Lady D’Arbanville’den nefret ediyor. Bu yüzden şarkının sözlerini onun için değiştirdim. Melodisini temel alarak ‘Angel of War’ (Savaş Meleği) adlı bir şarkı yazdım.”

Yusuf İslam’ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması ve Hayat Hikayesi
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx