Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme ve Öğrenci Merkezi Projesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Gençlere Nefes Aldıracak Yenilik: Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme ve Öğrenci Merkezi Projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik heyecan verici bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. “Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme ve Öğrenci Merkezi” projesi, Başkent’in kalbinde canlılık ve yenilik getirecek. Proje kapsamında, sesli kütüphane, sergi alanları, çalışma ve dinlenme alanları, kafeterya, öğrenci etkinlik merkezi binası, etkinlik amfisi ve kentsel teras gibi sosyal alanlar oluşturulacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Öğrencilere nefes olacak, Kızılay’a da canlılık katacak projenin son aşamasına geldik. Zafer Meydanı yenileme çalışmaları ve Öğrenci Merkezinin yapıldığı 5 bin 440 metrekare alanda; sesli kütüphane, sergi ve dinlenme alanları, kentsel teras gibi sosyal alanlar bulunacak” dedi.

Projeyi gerçekleştiren Fen İşleri Daire Başkanlığı, 5 bin 440 metrekarelik alanda gençlere yönelik modern ve işlevsel bir merkez oluşturmayı hedefliyor. Sesli kütüphane, sergi alanları, çalışma ve dinlenme alanları gibi özelliklerin yanı sıra, etkinlik amfisi ve peyzaj alanlarıyla da gençlerin sosyal yaşamlarına katkıda bulunacak.

Zafer Meydanı, Zafer Çarşısı ve Zafer Parkı’nı birbirine bağlayacak olan bu proje, gençler için bir buluşma noktası ve öğrenim merkezi haline dönüşecek. Ayrıca, projenin içerisinde 1927 yılında yapılan Mareşal Atatürk Anıtı ve 1952 yılındaki Emin Onat yapısı da gençlere yönelik olarak özgün bir şekilde yeniden tasarlanmış.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Üst Yapılar Proje Şube Müdürü Özlem Özderin, projenin detayları hakkında şu bilgileri verdi: “Yanımızda 1927 yılında yapılan Mareşal Atatürk Anıtı yer alıyor. Karşımızda ise Zafer Parkı var. Zafer Meydanı, Zafer Çarşısı ve Anıt ile birlikte Lörcher Planı’nın içerisinde bir alan. Özellikle 1952 yılındaki Emin Onat yapısını öğrencilere yönelik projelendirdik. Bu mekân, öğrenciler için sesli kütüphane, kafeteryalar, süreli-süresiz, grup ve bireysel çalışma odalarından oluşuyor. 3 bin 700 metrekarelik açık alanımızda öğrenci amfisi ve peyzaj alanları olacak. Bu ay itibariyle yıkım ve söküme başladık önümüzdeki birkaç ay içerisinde öğrencilerin kullanımına açmayı hedefliyoruz.”

Bu proje, gençlerin eğitim ve sosyal hayatlarına katkıda bulunacak önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme ve Öğrenci Merkezi Projesi

Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!